Näring för själen

Längtan till livet

2016-11-25 22:14 #0 av: allhealing

Jag längtar hem, jag längtar ditt rike. Så börjar en sång framförd av bland andra den svenska världstenoren Jussi Björling. Han sjöng den med bravur. För han gjorde alltid sitt bästa där på scenen. Han hade verkligen tränat och legat i sedan barnsben. Det var så han var uppfostrad. Att göra en sak och göra den bra.

Men dold bakom all yta och glans. Den verklighet andra ser, hör och upplever. Ser det verkligen ut så hela vägen inåt i en person? Hela vägen in till kärnan av den vi är i centrum av vårt eget väsen?

För att kunna uttrycka någonting i livet så behöver vi intryck, vi behöver inspiration. Alla människor kan liknas vid att vara tvättsvampar. Främst i början av livet suger vi i oss mängder av information i form av intryck från vår omgivning. Vi lär oss helt enkelt hur den närmaste omvärlden kommunicerar. Och utifrån den här information lär vi oss slutligen att själva även uttrycka oss med densamma. Och vi gör det genom att spegla åter det vi tagit till oss.

Med tiden får vi även lära oss att det existerar regler för var som är att ok att spegla tillbaka och vad som inte är det. Reglerna för hur det här fungerar är inte självklara och uttalas sällan i tal och skrift. Istället sker uppfostran på ett mer subtilt plan där belöning och uteblivande av en sådan snabbt lär ett barn vad det ska göra mer respektive mindre av.

Låt oss nu vidga perspektivet och se på det hela från en annan synvinkel. Idag vet vi att allting är uppbyggt av samma grundstenar. Att vi alla är formade av byggstenarna från ett och samma periodiska system. Att vi alla därmed även kommer från samma fysiska ursprung. Att vi är skapade i ett och samma universum.

Inom fysiken har vi idag förstått att allting detta är energi. Energi som hänger samman och aldrig kan förstöras. Däremot kan den fysiska energin omvandlas. Ett brinnande träd blir när det upphettas i kombination med elden i slutändan bland annat rök och aska. Energin i detta omvandlas under förbränningsprocessen till en annan form av energi. Av detta kan vi lära oss att energin aldrig försvinner. Ingenting i det fysiska universumet kan försvinna. Det kan dock ta en annan form.

På samma sätt är det med hur vi tänker och fungerar i samspel med oss själva och vår omgivning. Vissa saker är ok att använda sig av i sin kommunikation medan andra inte är ok. Vi har helt enkelt fått lära oss att följa regler. Regler skapade av någon annan. Regler som nu förs vidare till nästa generation.

Det är här det hela blir intressant. Vi befinner oss i ett universum där kärnan i dess uppbyggnad består i att allting är energi. Energi som aldrig kan förstöras. Tänk nu om det är så att detta även gäller för hur tankar fungerar. Att tankar i sin ursprungliga form alltid existerar kvar som en urtanke när den en gång skapades i tiden på en exakt plats i vårt universum. Att den tanken då tids och platsstämplades på en given plats och position i det här universumet. Precis som information idag lagras i en dator.

Och att det med lika enkelhet som det är att skapa ett minne på ett lagringsmedia för en dator även går att hämta informationen när den behövs. På samma sätt fungerar allting en människa någonsin tänkt. Informationen finns lagrad där den en gång skapades på den universella hårddisken i en exakt tids och rum koordinat. Med rätt sökverktyg går det därför även att hämta hem alla tankar som någonsin tänkts.

Om detta är sant. Då blir det möjligt att ta reda på varifrån alla spelregler kommer. Regler som innan de existerade skapades för att styra information i en viss riktning. På samma sätt som man kan skapa flöden för att skapa logiska sammanhang. På samma sätt skapade dessa regler som med tiden byggt upp hur det samhälle vi idag befinner oss i ska fungera.

Med den här förståelsen går det även att bygga större förståelse kring varför en människa fungerar som hon gör. Det handlar helt enkelt om att ta reda på vad det är en människa fått lära sig att agera i samspel med och i separation ifrån som gör det möjligt att bilda sig en uppfattning kring varför en människa fungerar som hon gör.

I det än större sammanhanget kan detta även ge oss en bild av hur en person fungerar i samspelet med samhället hon befinner sig i. Helt enkelt vilka regler samhället valt att fungera i samstämdhet med. Och vilka regler personen blivit uppfostrad att agera i samstämdhet med.

Vi har helt enkelt omskapat ett fritt universum till en begränsad upplevelsemöjlighet. Och vi har gjort det eftersom vi inte klarar av att kommunicera med den öppenhet den universella mallen erbjuder. Vi befinner oss istället i en medvetandesituation där tillit ännu inte är självklar när vi kommunicerar. Och utan tillit kommer ingen fri kommunikation att fungera. Avsaknaden av tillit kräver spelregler. Dessa spelregler kan om de används på rätt sätt över tid skapa mer tillit. Därför befinner sig mänskligheten fortfarande i sin vagga. Varifrån vi försöker uppfostra varandra. Där vi i det nästan glömt bort att det fria universumet vi hela tiden har tillgång till i det närmaste uteblivit från våra liv. Istället lever vi våra liv tyngt under regler. Inte undra på att mänskligheten längtar efter frihet.

Kent Asp
www.kentasp.com

Kent Asp

kentasp.com

förändring är alltid en möjlighet

Anmäl
2017-03-11 00:36 #1 av: Lannelia

Waow! Dina ord är magiska att läsa! Beundrar detta! Skulle vara så härligt att läsa mer! 😊🙏🏼

Anmäl
2017-03-11 00:58 #2 av: allhealing

#1 Lannelia,

tack snälla. Det värmer i mitt hjärta att höra dessa vackra ord från dig =)

Kent Asp

kentasp.com

förändring är alltid en möjlighet

Anmäl
2017-03-11 02:00 #3 av: [NeferNefer]

BlommaTack.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2017-03-11 03:29 #4 av: Tarotstollan

Jättefint, tack!Kramas

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2017-03-11 14:12 #5 av: Christina_46

Tack så mycket. Det var tänkvärda ord Tummen upp


Anmäl
2017-03-13 14:33 #6 av: Indiania

Tack! BlommaTycker om det du skriver. Kramas

" Var nära naturen - var när dig själv "

 

Anmäl