Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen Alternativa Behandlingsmetoder Aura & Chakran Cd-skivor och Böcker Dagens Visdomsord Djurhealing Djurkommunikation Doftessenser Energierna omkring oss Godmorgon/ Goddag / Godkväll Healing Healing önskas/ges Healingmetoder Hypnos-/regression iFokus-information Länkar Mat och Andlighet Meditation o Avslappning Medlemmar Musik för själen Mässor/föredrag/kurser Näring för själen

Off Topic- OT Om sajten Reiki Healing Stenar och Kristaller Stjärntecken Träning-Test Tävlingar på sajten och iFokus Upplevelser Yin & Yang Änglar
Näring för själen

Är din sanning mer sann än andras sanningar?

2015-03-20 23:43 #0 av: allhealing

Jag har sista dagarna lagt märke till att personer kommer i konflikt med varandra som aldrig tidigare skulle komma på tanken att konfrontera varandra. Det har fått mig att fundera på vad det kan bero på.

Jag har själv senaste året blivit medveten om att jag under hela mitt liv använt mig av ett tankesätt som jag kopierat från min omgivning när jag växte upp. Jag fick lära mig att kapsla in min i mig själv och skydda mig från en väldigt rädd omgivning. Människor som sa en sak och menade någonting annat. Jag formades själv till att följa det mönstret och det skulle ta 37 år innan jag kunde börja min förändringsprocess bort från den verklighetsförståelsen. Idag 12 år senare har händelser som utspelat sig sista dygnen i mitt liv fått mig att förstå att jag inte längre är fången i detta sedan 49 år livslånga mönstret. En djupare insikt har väckts till liv som fått mig att inse att jag levt i ett slutet system där definitionen av det som kallas verklighet är att det inte finns tillräckligt av kärlek, glädje, passion, liv, lust, omtanke, hjälpsamhet o.s.v. Däremot finns det hela tiden ett överflöd av rädsla, hat, ångest, skräck, hot, terror, krig, otillräcklighet, nedvärdering, åtskildhet, rasism, fanatism, förtäckta hot, behovet av att förminska andra och förstora sig själv såväl som i singularis som pluralis.

Det är inte konstigt att det går runt mängder med människor på på den här planeten som hela tiden känner en inre gnagande känsla av oro i sin mage utan att förstå varför det är så. Det är naturligt att befinna sig i ständig balans på samma sätt som det är onaturligt att befinna sig i det motsatta tillståndet. Ändå är det just detta motsatta tillståndet vi hela tiden uppfostras till att leva efter och så undrar vi varför saker och ting inte fungerar i samklang med varandra på vår planet. Det är dags nu att börja göra någonting åt det här och här och nu är ett bra ställe att börja på. Vad skulle du göra om du började din egen inre revolution redan idag?

Det var den här texten jag skrev här nedan tidigare idag som satte igång de här tankarna jag nu delat med mig av till er här ovanför.

All beskrivning av vad verklighet är som utgår från fundamentet att min sanning är bättre än din sanning kan aldrig upprätthålla den illusionen i oändlighet. Ett avslöjande där masken faller är oundvikligt oavsett om det sker nu eller längre in i framtiden. Vad betyder då det här?

Tänk dig att du lever med en världsbild där ditt sätt att uppfatta och definiera det du kallar verklighet bygger på ovanstående beskrivning. Dvs att jag är lite bättre än andra människor eftersom jag vet mer. Det betyder att jag i mina tankar kanske tänker en sak men i mitt agerande mot omvärlden förskönar jag beskrivningen av det jag tänker. Jag deltar i rollspelet där man ska vara artig mot omgivningen. Vilket givetvis betyder att jag behöver flera versioner av vad sanning är. Där en version är det jag tänker och en annan det jag säger och visar utåt. Detta betyder att jag inte är ärlig mot mig själv eftersom jag säger en sak men menar en annan.

Oavsett hur det här yttrar sig måste det här samspelet interagera tillsammans med den grundläggande förståelsen att min sanning är bättre än din sanning. Därför är jag aldrig sann mot min omgivning eftersom det jag tänker och därför även definierar mig som inte matchar den verklighet jag ger sken av att vara när jag för omgivningen visar en annan version av vem jag är. En mer teatraliskt perfekt version i alla dess uttrycksformer.

Kent Asp

kentasp.com

förändring är alltid en möjlighet

Anmäl
2015-03-21 00:53 #1 av: [GunillaF]

Är din sanning mer sann än andras sanningar?

Nej, min sanning är inte mer sann än andras sanningar! Inte enligt mitt sätt att se det.

Varje människas sanning ligger precis i fas med där de befinner sig i sin utveckling så därför är deras sanning exakt rätt för dem just då. Och min sanning är exakt rätt för mig där jag står just nu.


"Vad skulle du göra om du började din egen inre revolution redan idag?"

Jag har sällan följt några mönster, Jag var tidigt den där "motvalsflickan"  som inte lydde eller följde det invanda och nedärvda. Så länge jag minns har jag revolutionerat och följt det som jag har tyckt varit "min sanning" och den förändras mest hela tiden jag utvecklas. Färdigutvecklad blir vi lyckligtvis aldrig - det är min tro (och min sanning).

Jag har alltid varit och är fortfarande, väldigt nyfiken på andras sanningar och allt eftersom åren gått har min sanning ändrats när jag sett och hört av andra hur de tänker och funderar. Har plockat fragment lite här och lite där och tagit det till mitt hjärta som min sanning.  Men även om min sanning ändrats under åren så har det alltid varit min sanning just då.

Kan människor leva i något än sin egen sanning?! Jag menar; Det är ju det de tror på just då och då är det ju deras sanning ända tills de ev tar till sig en ny sanning. Det är en mognadsprocess som fortlöper hela tiden då den satt igång. Men jag tror inte att den börjar i barnaåren för alla. Kanske inte ens i tonåren eller medelåldern. Kanhända aldrig för somliga. Och det är ju bara att beklaga, fast jag tror att omgivningen tycker mer illa vara om att mognaden inte sätter igång för vissa.

Men likväl; Det är den enskildes sanning, just då, kanske i hela livstiden. Min tro är att de är lyckliga i den sanning de lever i, för de är i det skede av sin själs utveckling  de valt att vara i, i detta liv.

Anmäl
2015-03-22 09:48 #2 av: [GunillaF]

Är det verkligen inga fler som har några åsikter om detta?

Det är intressant att "tala" om det allhealing skriver!

Tråden är läst över hundra gånger, men ingen tycker något. Varken om det allhealing eller jag skriver. Kom igen nu!!!!Glad

Anmäl
2015-03-22 17:51 #3 av: allhealing

Ämnet är "hett" eftersom det berör människor i deras dagliga liv. Det som synliggörs här är masken många fått lära sig att dölja sig bakom. Det är därför bekvämt att läsa om det men inte tala om det än eftersom det kräver att man tar tag i sig själv och blir medveten om sitt eget beteende på ett djupare plan. Ett plan man ännu inte anser sig redo att möta. Givetvis är detta ett inlärt beteende som är starkt kopplat till känslolivet. Och om någonting har förmågan att visa oss hur svårt det kan vara att förändra ett beteendet så är det just känslor vi ogärna går in i. Vi är rädda för konfrontation de väcker inom oss. Bättre då att lämna dom i fred och fortsätta leva mitt liv som vi gjort fram tills idag.

Det är såhär många väljer att agera/reagera idag. Orsaken bakom det här tillvägagångssättet är att man inte fått lära sig någon alternativ väg ut ur det här beteendet. Det saknas helt enkelt kunskap i ämnet.

Av en "slump" gick jag in på Youtube och tittade på några klipp av Echardt Tolle när det här inslaget dök upp. Tänka sig vilken "tur" att jag "råkade" hitta på det "just nu" när ämnet är just detsamma i den här tråden. 

En bit in i klippet säger Echardt såhär…."A deep human being, what does that mean? And what is a shallow human being? Usually we think a shallow superficial human being is somebody concerned with externals. How do I look today? That may be one aspect. Or a shallow human being, somebody who identifies with possessions, with appearance, with what people think of me. How I appear to others and all those things and yes that´s also true. But in another sense of shallow human being somebody who has no access to the dimension of depth within them the the spacious presence, they are trapped only in the thinking mind."

Det finns alltså fler som har de här tankegångarna och han ger även svaret i klippet på vad det är vi saknar i tankeprocessen. Det vi glömmer bort att använda oss av, nämligen tidsrymden innan vi öppnar munnen och säger det som vi brukar säga. Istället ska vi vara tillåtande och ta emot det som kommer till oss "innan" vi aktiverar mindet/sinnet och ger ett svar, en reflektion eller en tanke kring det vi talar om.

Kent Asp

kentasp.com

förändring är alltid en möjlighet

Anmäl
2015-03-22 18:42 #4 av: [GunillaF]

#3 Det var ett bra klipp av och med en klok människa.

Och ja men visst allhealing var det "tur" att du "råkade" hitta och titta på det klippet "just nu".....  Skämtar.... och du har rätt i det andra du skriver också tycker jag utifrån den plats jag befinner mig i min sanning.

Anmäl
2015-03-23 11:28 #5 av: solvinge

Det känns som att just nu är det tid att släppa på mycket gammalt, allt ska upp till ytan för att släppas och då blir det konflikter. Jag känner att det är mycket viktigt att följa hjärtat och försöka leva sin sanning, då menar jag hjärtats och själens sanning, så Hjärtablir allt lättare. Jag känner att ju mer jag försöker göra detta så är det som att jag blir mer neutral, alltså att jag inte påverkas så mycket av andras konflikter.

Anmäl
2015-03-24 09:35 #6 av: Rithelo

Jag tror att det för många, precis som för mig, finns en rädsla i att släppa taget om det gamla och göra för stora förändringar, därför att i alla fall jag är rädd för att komma fram till att vissa av de saker jag har och som jag vill ha inte passar in i det nya.
Jag kan ärligt säga att mer än en gång har tanken kommit upp att "tänk om det inte är min sambo jag ska leva med?" eller "tänk om mitt utbildningsval är helt åt skogen?". Då blir jag jätterädd och rigid.
Men så läste jag nåt som Kent har skrivit i en annan tråd. Han uppmanade personen i fråga att motbevisa honom i det han sett kommer hända. Där och då föddes ett litet hopp hos mig. Vi kan kanske skapa vår egen framtid även om den just nu pekar åt ett annat håll.
Jag försöker förlikas med tanken och hoppas kunna implementera den också.

Anmäl
2015-03-24 12:50 #7 av: allhealing

#6,

precis så är det.

Man har ett mönster man följer baserat på saker man lärt sig. Det här mönstret skapar en riktning man sedan följer i harmoni med allt annat man vet och rättar sig efter. Detta gör man även i harmoni med omgivningen.

När man förstår att det är såhär det fungerar förstår man att det är jag själv och ingen annan som är guiden som leder mig själv genom livet. Givetvis kan jag välja att vara en 100% passiv guide och enbart lita på det andra säger till mig. Såväl som en arrogant guide som enbart tror på min egen sanning. Det mest effektiva sättet att utveckla sig som människa är att gör allting för sitt eget såväl som för alla andra bästas skull. Ett sätt som skapar harmoni istället för konflikt.

Problemet med det här sättet att skapa sin verklighet är att stora delar av omgivningen inte har den grundläggande förståelsen till varför vi ens har konflikt och hur man om det nu är möjligt tar sig ur en sådan livsstil.

Konflikt handlar alltid om rädsla. Rädsla handlar alltid om oförmågan att vidga sitt perspektiv till svaret på varför man är rädd framträder.

I grund och botten handlar det alltså om att vi lever i en värld där vi tror att det är överskott på rädsla och brist på kärlek. Vi lever helt enkelt i ett samhälle där vi saknar den grundläggande förståelsen till varför rädsla existerar.

En av de viktigaste saker varje människa behöver är trygghet. Utan trygghet fungerar ingenting i harmoni. En människa som växer och hela tiden söker kärlek samtidigt som uppväxten sker i en värld där rädsla är måttstocken vi förlitar oss på. Då är det enkelt att förstå att trygghet är ett grundläggande problem hos de flesta människor.

För att skydda oss mot det här har människa därför fått lära sig att vara dubbelbottnad. Vi säger en sak men menar någonting helt annat. Vi målar upp en bild för omvärlden av vem vi är men invändigt har vi en annan åsikt om vem vi är. Den som spelar det här illusionsspelet  bäst vinner. Vem har mest pengar, pokaler, relationer, vem gör de häftigaste resorna, är med i de coolaste klubbarna , känner de fränaste människorna på vår planet. Snacka om att skönmåla sin dubbelbottnade schizofrena uppfattning kring vad verklighet är.

Inte undra på att det går omkring mängder av människor på vår planet som känner sig misslyckade och inte förstår varför.

Det handlar alltså om att förstå att det inom oss alla finns mönster, lagar, regler och förordningar vi behöver hålla oss till för att vårt liv inte ska slitas sönder av ett rädslobaserat system. Frågan är, vill du verkligen följa ett mönster utlärt av ett system som i grunden bygger på att du behöver vara oärlig mot dig själv, vara dubbelbottnad, d.v.s. visa upp en fasad för dig själv och en annan för omgivningen?

Du behöver inte ens döma de som lärt dig det här systemet. De visste inte bättre, de gjorde så gott de kunde, de gjorde det mest kärleksfulla de kände till. Men när man blir uppfostrad i ett system som fungerar på det här sättet så är rädlsobetingad kärlek inte det mest effektiva sättet att på ett kärleksfullt sätt uppfostra neutralt, ännu oprogrammerade barn. Barn behöver kärlek som är 100% ärlig. Det kan det aldrig bli med ett system som bygger på att i det närmaste allting är dubbelbottnat.

Fixa därför aldrig till någon annan. Börja alltid den här förändring med dig själv.

Om det du lärt dig i förgången tid inte längre matchar med den du önskar vara framöver. Ta reda på vad det är du önskar åstadkomma framöver. Ta reda på vilka mönster och beteenden du har som inte matchar den sanning och sluta använd dig av dom.

Därför är framtiden aldrig skriven i sten eftersom det är du själv och ingen annan som håller i mejseln och hammaren som skapar framtiden.

Kent Asp

kentasp.com

förändring är alltid en möjlighet

Anmäl
2015-03-24 17:26 #8 av: Rithelo

"Därför är framtiden aldrig skriven i sten eftersom det är du själv och ingen annan som håller i mejseln och hammaren som skapar framtiden."

Det här är det jag tycker känns så förhoppningsfullt. Eftersom jag vill fortsätta att leva med min sambo får jag skapa mig ett liv där det funkar.
Men som jag skrev i den andra tråden - det här är det svåraste jag ställts inför. Dels för att jag just nu inte kan se hur jag ska göra, dels för att min kropp inte låter mig vila tillräckligt för att kunna fokusera...

Men så viktigt det känns.
Hur man hanterar de runtomkring som får spatt när man ändrar på saker är en annan femma. Kanske är det som Solvinge skriver, att man har lättare att låta det rinna av när man kommit en bit på vägen.
Kanske är det också så att man sprider ringar på vattnet, kanske behöver det inte bli uppror i lägret.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.