Alternativa Behandlingsmetoder

Hur funkar healing?

2014-11-07 20:31 #0 av: klampan

Hej jag undrar hur healing funkar. Ni som kan ge healing, varifrån får ni eran "kraft" eller hur man ska säga? Är det en högre makt eller har ni bara gått nån kurs och sen kan ni ge healing?

Anmäl
2014-11-07 21:14 #1 av: fridelfina

Nu går jag inte runt och kallar jag mig för healer/helerska, men kanske jag är det, vad vet jag? Men tänkte skriva vad jag tänker mig att healing är.

Healing är för mig något jag intuitivt pysslat med sen jag var liten, fast då visste jag inget om healing. När någon i min närhet har ont/är spänd brukar mina händer bli varma, den jag lägger händerna mot känner denna värme och det känns bra för personen. Själv tror jag att jag är extremt observant utan att anstränga mig för att "se" på folks kroppsspråk och att jag får som en automatisk respons på det i min egen kropp utan att jag är dirket medveten om det. 

Att det känns bra för mottagaren tror jag är en fysiologisk reaktion på beröring, dvs att beröring av huden ger en signal till nervsystemet som frisläpper oxyticin (ett måbrahormon) eller nåt liknande..... Sen finns säkert en sorts placeboeffekt av beröring, den som blir berörd känner sig omtyckt, beröring ärju ett av våra grundbehov.

Sen tänker jag att resultatet av healingen/beröringen också beror på mottagaren, vad beröringen betyder för denne. Om mottagaren tror på att beröringen ska ge lindring gör den det, sk placeboeffekt.

Så för att svara på din fråga mer konkret, nej jag har inte gått kurs för att "lära" mig detta och nej jag tror inte att en "högre makt" ger mig möjligheten att påverka andra människor (och mig själv då) att känna lindring.

Vad säger ni andra? Jag är också nyfiken precis som klampan! :)

   
Anmäl
2014-11-07 21:23 #2 av: klampan

Jag förstår att beröring kan ge olika effekter som känns bra, men healing på distans finns ju också, det tycker jag låter jättekonstigt, utan att ens röra personen hur kan healing då hjälpa flera mil ifrån?

Anmäl
2014-11-07 21:29 #3 av: fridelfina

Nu får du ta det från en som är lekman här... :) men jag tror att det beror på mottagaren som förväntar sig känslan av beröring som då stimulerar nervstystemet till samma respons. Gissar att alla människor har blivit berörda någongång och huden har minne, precis som hjärnan. 

Jag kan tex återuppleva smällen min kropp tog emot 1976 när jag blev påkörd av en bil på 90-väg, jag var 11 år då.

   
Anmäl
2014-11-07 21:32 #4 av: fridelfina

Ber om ursäkt för om nån uppfattar mig som motståndare eller skeptiker till fenomenet healing, det är inte så det är, jag vet att det funkar!

   
Anmäl
2014-11-08 15:31 #5 av: [GunillaF]

Klampan, det finns mycket skrivet om healing i artikelarkivet. Klicka på "Artiklar" uppe i listen så finner du en hel skatt med info.

För ett par år sedan skrev jag en kort artikel om det du frågar efter:

http://healing.ifokus.se/articles/50a8e7dad3b4fd288e0024b3-fragor-kring-healing?articles-1

Anmäl
2014-11-08 21:16 #6 av: allhealing

Healing betyder hel. Det handlar helt enkelt om att återskapa helheten hos det som för tillfället tappat det fokuset.

Om nu allting är ett skulle healing kunna vara ett verktyg som fungerar enligt den principen. Dvs att allting hör samman och därför alltid är i balans med sig själv.

Det är när vi upplever verkligheten som tudelad från sig själv som separation blir möjligt att uppleva. Där separation ger oss möjligheten att uppleva hur obalans fungerar respektive hur balans fungerar.

Om polaritet är kompassen vi använder oss av när vi lär oss var rädsla respektive kärlek är. 

Riktar vi kompassen mot rädslans domän när obalans är upplevelsen vi önskar.

Riktar vi kompassen mot kärleks domän när balans är upplevelsen vi önskar.

Kent Asp

kentasp.com

förändring är alltid en möjlighet

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.