Healing

Negativa effekter av healing

2013-05-15 13:48 #0 av: zab

Jag har funderat en del kring healing där man kanaliserar krafter av olika slag. T.ex. reiki, reconnective healing, änglahealing och allt vad det nu kan heta. 

I praktiken fungerar det ju så att man kanaliserar en energi som man inte vet varifrån den kommer och utan att veta hur den kommer att påverka personen. Hela teorien för dom här healingformerna bygger ju på att någon universell kraft styr flödet så att mottagaren får precis det som behövs.

Finns det inte en risk att man kanaliserar negativa krafter istället för positiva? Bara för att man upplever något som positivt behöver det ju inte vara det. 

Jag har en känsla av att en del som arbetar med healing egentligen inte mår bra. Det kan ju såklart vara så att människor som inte mår bra söker sig till healing i större utsträckning. Kanske väljer man då healing som en snabbfix utan att ta tag i orsaken till sina problem. Då tror jag man kan hamna i en loop där healingen ger en tillfällig välbehagskänsla, men eftersom orsaken finns kvar måste man hela tiden få ny healing för att må bra. I så fall kommer ju healingen göra att man stannar i en negativ energi istället för att ta sig ur den. Man skulle kunna säga att personen fastnar i ett healingberoende som gör att hen står stilla i sin utveckling. 

Frågan är väl egentligen, hur vet man att det är en bra energi man förmedlar?

Anmäl
2013-05-15 18:07 #1 av: [GunillaF]

Om det är positiva och kärleksfulla energier man ber att få vara kanal för, så är det ju det mottagaren får. Så anser jag iaf.

"Jag har en känsla av att en del som arbetar med healing egentligen inte mår bra."

Hur menar du då och varför tror du det?

Jag har absolut inte den känslan - snarare tvärtom. Jag har bara träffat på healers som varit väldigt stabila personer som mått bra. Nu känner jag inte alla, eller ha haft kontakt med alla healers så klart (det har nog ingen) så visst kan det finnas någon som inte mår bra, men det gör det överallt. 

 "Det kan ju såklart vara så att människor som inte mår bra söker sig till healing i större utsträckning. Kanske väljer man då healing som en snabbfix utan att ta tag i orsaken till sina problem".

Varför skulle en healer välja att bli just healer som en snabbfix?
 

Anmäl
2013-05-15 18:40 #2 av: zab

Jag tror heller att alla som är intresserade av healing är det för att dom mår dåligt. Men jag tror att den gruppen finns, och att dom i så fall har en större risk att få problem och möjligen dra till sig negativa energier istället för positiva. Min tanke är att man, om man inte mår bra, omedvetet skulle kunna dra till sig negativa energier även om man uttalar en önskan om positiva.

Jag ska inte påstå att jag känner eller har haft kontakt med många som arbetar med healing, och majoriteten av dom verkar må bra. Så jag är inte på något sätt ute efter att healing generellt skulle vara dåligt, utan bara intresserad av om det kan vara det.

Säg att man befinner sig i någon form av depression där man med hjälp av healingen "håller sig flytande". Då vore det kanske bättre att tillfälligt må ännu sämre för att kunna få ut det negativa ur sig och gå vidare. På så sätt menar jag att healing kan hålla någon fast i en negativ situation.

Att man väljer en snabbfix var en dålig formulering. Utan man kanske söker sig till healingen av något skäl, men fastnar i en cirkel enligt ovan, där man ger sig själv healing som inte är tillräcklig för att man ska komma vidare, men tillräcklig för att man inte ska må så dåligt att man söker hjälp heller. 


Anmäl
2013-05-15 19:47 #3 av: zab

missade ett inte i första meningen ser jag.. "Jag tror inte heller att..." ska det vara.

Anmäl
2013-05-15 22:57 #4 av: Amandla

Som jag lärt mig om healing, och mina erfarenheter stärker den kunskapen, är att healingen går mycket djupare än så, den rensar ur från grunden och kan även gå dit den bäst behövs, det kan vara ett område man inte väntat sig. I ditt exempel med depression kanske det bottnar i att man är ensam, då kan healingen göra att man får större lust att ge sig ut bland människor och chansen ökar att man får nya vänner. 

Man måste inte alltid ner till "rock bottom" för att därefter börja klättra uppåt. 

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-05-16 12:06 #5 av: Rainbowarrior

Håller helt med amandla här ovan :) 


#2 Du skriver:


"Finns det inte en risk att man kanaliserar negativa krafter istället för positiva? Bara för att man upplever något som positivt behöver det ju inte vara det. "


Jag anser att om du känner en kärleksfull positiv känsla och energi så är det ju goda "krafter" du får. Din kropp ljuger inte :)

Testa att göra healing på dig själv och utforska vad du känner.

Anmäl
2013-05-16 12:49 #6 av: zab

Jag tycker att det känns lite naivt att tro att kroppen inte ljuger. När det t.ex. gäller vad vi fysiskt stoppar i oss få får ju godis och skräpmat toppbetyg av kroppen om man ser det kortsiktigt. Många får ju healingkraften plötsligt genom en initiering, och då har man kanske inte utvecklat intuitionen så att man känner vad som är bra eller dåligt.

Jag gör healing på mig själv och upplever inga problem, men det här är ändå något jag har funderat över och som jag tycker det är intressant att få lite synpunkter på.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.