Healing önskas/ges

Min fot behöver hjälp

2013-04-04 22:20 #0 av: Amandla

Det har gått nästan tre månader sen jag föll och stukade vänster vrist illa och jag har fortfarande stora problem. Foten röntgades på akuten samma kväll så jag vet att inget är brutet eller så, men jag måste ha stödbandage på dygnet runt. Mest halvsitter jag i soffan med foten högt, jag klarar att gå sakta några hundra meter men sen får jag lov att vara stilla resten av dagen. Köra bil är jobbigt för då måste jag ha foten i golvet hela tiden, det går inte att avlasta den. Sitta bredvid är heller ingen höjdare men bättre än att köra själv.

Nu har foten börjat göra mer ont de senaste dagarna, jag har inte tänkt tanken att ta smärtstillande sen de första veckorna efter stukningen men jag vaknade häromnatten och var tvungen att gå upp efter tabletter. Jag har fortsatt med antiinflammatoriskt för det är rött i skinnet också *fula ord* 

Jag talade med läkaren på vårdcentralen när det hade gått åtta veckor, men han sa varken bu eller bä utan sa bara att jag skulle söka sjukgymnast som kunde hjälpa mig att träna upp foten igen. Men det kan jag ju knappast göra än, den måste få läka först tänker jag.

Jag är mycket tacksam både för healing och tankar om varför foten läker så långsamt Hjärta 

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-04-04 23:27 #1 av: [GunillaF]

Hu vad jobbigt Amandla. Vet du, jag tycker du ska lyssna till vad din läkare sa. Kontakta en sjukgymnast som får titta på din skada och så kommer h_n att ge dig lätta rörelser du ska göra för att träna upp muskelaturen runt fotvristen.

Jag sänder energier vid midnatt.

Anmäl
2013-04-04 23:30 #2 av: Amandla

Tack raring! Hjärta

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-04-05 00:03 #3 av: allhealing

skickar, du kan eventuellt känna av värme och stickningar i såväl fot som underbenet, speciellt på baksidan av underbenet. Du kommer även bli extra törstig så drick rejält med vatten i ett par, tre dagar.

Kent Asp

kentasp.com

förändring är alltid en möjlighet

Anmäl
2013-04-05 06:59 #4 av: [Kattuggla]

Usch, stackare!

Tror också att du ska kontakta en sjukgymnast men även om du har gjort det och fått övningar så gå självklart på din känsla att träna i lagom takt. Jag går själv hos en sjukgymnast som jag känner gärna vill "skynda på lite för fort". Själv tar jag det i lugn takt så att kroppen hinner med och gör mina övningar varannan dag istället för varje dag. Skämtar I alla fall nu i början så jag inte får mer ont.

Anmäl
2013-04-05 12:09 #5 av: Amandla

Tack Kent och Kattuggla! Hjärta

Det känns mycket bättre idag och det känns att det händer "något" i foten. Värken avtog under natten och nu är jag mest bara stel. Ler

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-04-05 12:24 #6 av: Andina

Vad skönt att det känns bättre i foten nu, Amandla! (Hade själv ingen möjlighet att 'haka på' healingen igår.)

Stukade fotleder - fy bubblan! Det kan ta tid - särskilt eftersom man ständigt frestar på fotleden, man 'måste' ju oftast gå på foten lite varje dag i alla fall... Hoppas det släppt ordentligt nu och att din fotled blir starkare o starkare snabbt! Hjärta

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2013-04-05 13:06 #7 av: [GunillaF]

#5 Skönt!Glad men ring sjukgymnasten också!

Anmäl
2013-04-05 14:05 #8 av: Amandla

Jag har ringt en av sjukgymnasterna j(valde den som gav mig bäst känsla i bilderna på personalen) som jobbar på ett stort gym, sjukgymnasterna där är specialiserade på idrottsskador och borde kunna stukningar väldigt bra. Hon har semester den här veckan men är tillbaka på måndag, så jag ringer igen då. 

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-04-05 14:34 #9 av: [GunillaF]

#8 Glad

Anmäl
2013-04-09 12:18 #10 av: allhealing

Slitaget på den sko du använt sista kvartalet gör att du snedbelastar kroppen nu efter att din balans förändrats efter healingen. Sula om eller byt skor så kommer din höft att slappna av.

Kent Asp

kentasp.com

förändring är alltid en möjlighet

Anmäl
2013-04-09 13:16 #11 av: Amandla

Nu förstår jag varför jag känt av min falska ischias! Jag har nyss bytt till tunnare kängor, de stödjer vristen mycket bättre än vinterstövlarna så det har du helt rätt i. Men jag har fått ett problem till nu, förmodligen inflammation i ett senfäste på utsidan av fotbladet, mitt på ungefär. Googlade på det och det är tydligen ganska vanligt med just det ifall man råkat ut för en kraftig stukning. 

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-04-09 15:27 #12 av: allhealing

Rådet är att använda gymnastikskor i 2-3 veckor. De skor du nu använder skapar ett stumt tryck upp i benet som kvarhåller skadan. Om du använder gymnastikskor blir gången istället fjädrande. Detta skapar utrymme för läkning att äga rum. Tänka på stt det tar en längre tid innan gången är helt normaliserad. Kanske 6-7 månader. Dvs befinner sig i balans.

Kent Asp

kentasp.com

förändring är alltid en möjlighet

Anmäl
2013-04-09 19:50 #13 av: Skogshumblan

Såklart amandla. Skickar bubbel du kan ta när det som behövt.
Kontakta som sagt var sjukgymnast och be om hjälp. Som Kent säger använd joggingskor och gå mjukt.

Anmäl
2013-04-09 19:53 #14 av: Amandla

Tack Skogis Hjärtaoch ni andra också förstås LerJag har ju inga bra träningsskor... måste skaffa mig men det kan inte bli just nu. Jag går så lite som möjligt ändå.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-04-09 20:00 #15 av: [Sol69]

Skickar ut healing bubblor till dem som behöver i kväll när jag lägger mig.. Somnar

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2013-04-09 20:01 #16 av: Amandla

Tack Sol! Hjärta

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-04-09 23:53 #17 av: allhealing

om du inte har gympadojor nu så går det att fuska lite.....använd flera par strumpor....det dämpar trycket avsevärt på foten....och lägg i ett par mjuka, återstudsande sulor....då är du en bra bit på väg med budgetvarianten =)

Kent Asp

kentasp.com

förändring är alltid en möjlighet

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.