Off Topic- OT

Kommer jag någonsin att orka?

2013-02-17 21:35 #0 av: snoflinga

Käraste vänner, är det någon som känner igen sig och som kan ge mig hopp om framtiden? Handlar väl inte om healing precis men jag känner mig inte så "hemma" i de andra forumen ;)

Jag är alltid så trött efter att ha varit iväg bland folk, som idag, efter en timme på ett litet Zoo var jag helt slut i huvudet. Efter det en fika med familjen, sedan några mil i bilen, lite hästpyssel i stallet och sen några mil till i bilen - och när jag kommer hem är jag så slut, hela hjärnan känns överkokt och jag vill bara sova fast jag egentligen inte är trött.

Kommer jag alltid vara såhär? Jag tycker verkligen det är roligt att göra såna här utflykter men tröttheten efteråt är ju helt galen... Jag vill, jag vill, jag vill orka.

Har ni knep, tips, råd eller tröst att komma med? Dela med er :) Jag vill så gärna känna att jag kommer att orka med det jag vill göra HjärtaJag har så många önskningar och idéer, det bara bubblar upp saker hela tiden, men jag får ta en sak i taget och hela tiden känna efter om jag orkar Sover

Anmäl
2013-02-18 00:04 #1 av: [GunillaF]

Fy så jobbigt snoflinga! Kan det vara så att du tar in andras sinnesstämningar och ev dåliga energier så du blir trött av det tror du? Du skulle kunna testa att "skärma" av dig mentalt när du är ute bland andra människor.

Det finns många olika knep; Tänk att du är inne i en bubbla där inte andras energier når dig.

Det finns ett medium som tar på en keps när hon inte vill ta in andevärldens enerier och så skulle du ju kunna göra för att inte ta in levandes energier. Det finns säkert en massa andra knep också. Jag kommer bara på dessa två just nu.

Måste fråga; Har du kollat dina blodvärden och annat, så det inte är något sådant som gör att du blir trött?

Jag skickar en tankeenergikram. Hjärta


 

Anmäl
2013-02-18 07:38 #2 av: [Chakra]


Har du läst om HSP; higly sensitive person?
Det finns en bra bok om detta.
Hör av dig om du vill veta mer om det.

Det var en tanka jag fick när du skrev det du känner.

"Lev inte livet för seriöst utan våga ta ut svängarna"

rak,

men hon hittar på alla möjliga konster.” – Predikaren 7:30

                                                                                                                  

                                                                                                                                                                                              
Anmäl
2013-02-18 08:07 #3 av: Skogshumblan

Håller med Gunilla & Chackra, kolla dig hos läkare för säkerhetsskull.
jag känner igen mig, jobbar som lärare av alla yrken. Massor av stora och små runt mig hela dagarna :)

Jag brukar visualisera hur jag står inne i en blommas mitt och sen fälls blad för blad hårt om mig så jag är skyddad.
Av någon orsak är det kronärtskocka jag ser blomman som, kanske för att se bladen är lite hårdare än vanliga blomblad?

Jag skulle också vilja tipsa dig om att dagligen lyssna på avslappningsövningar eller guidad meditation. Finns många fina på Youtube. Personligen gillar jag Kelly Howells guidade meditationer som finns på "tuben". Speciellt " healing" och "faith"

Hoppas du kommer på fötter snart igen.

Anmäl
2013-02-18 13:04 #4 av: szirius

Åh, jag tänkte precis som ChakraGlad! Läs om HSP, där finns både förklaringar och goda råd. Lyssna på dig själv, vi är alla olika.

Själv känner jag mig så väl nu så att jag alltid ser till att ha en vilodag efter ett stort event med mkt folk. Jag ser det inte som ett handikapp utan som självinsikt.

Så länge man kämpar emot sina egna känslor så blir man dessutom bara ännu tröttare...dina symptom kan lindras avsevärt om du kan acceptera att du behöver lite tid att "ladda batterierna".

Anmäl
2013-02-18 14:15 #5 av: [Ravenna]

#0 Du har fått fina råd och jag ville bara säga: tro inte att det är något fel på dig. Det är vanligt när man är en väldigt öppen eller "känslig" människa, att man tar på sig sådant som egentligen är andras. Och det är klart man blir trött då för vem orkar bära allt och alla?

Tröttheten slår in, systemet säger nu räcker det. Jag måste själv påminna mig om att vara hemma i mig själv, så jag inte lever utifrån alla andra.

Och som szirius säger, kämpa inte emot för då blir du ännu tröttare. Acceptera att saker är som de är och lev utifrån dina egna förutsättningar, inte andras.

Ibland kan det ju vara så att det vi tror eller tycker att vi vill eller måste hinna med, är ett tankemönster som egentligen kommer från någon annan. Det kanske är något vi har tagit på oss men aldrig utforskat eftersom vi trott att "detta är jag/mitt".

Egentligen vet vi mycket väl att vi inte kan (eller ska) göra allt, men att det är helt som det ska ändå. Det finns ingen anledning att ha bråttom, för vart ska du ta vägen? ;-)

Och alla är vi unika och ska vara oss själva. Så lyssna på dig själv, det är du värd.

Min hemsida Katten & Kvasten - helande, häxkonst, tarot


Anmäl
2013-02-18 15:20 #6 av: [Ravenna]

Här är en video med bra sätt att grunda och centrera. Jag tycker själv det hon säger funkar bra och jag känner väl igen det hon berättar om "the feelers", tentaklarna som är ute och snappar upp allt och vilken skillnad det är att dra in dem. Prova. :-)


Min hemsida Katten & Kvasten - helande, häxkonst, tarot


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.