Meditation o Avslappning

G L O B A L M E D I T A T I O N !

2012-12-21 14:03 #0 av: retep

Kl. 19.00 kommer sannolikt 100 000 tals runt om på Jorden att sätta sig i stillhet och meditation.
Allt för att bidra till att höja det kollektiva medvetandet och föra oss in i den nya tiden.
Var med du också!

_Peter

Mayafolket har nu fler än 8000 TM-meditatörer och genomför ikväll en global gruppmeditation på deras mest heliga plats – Mont Alban. Försök även Du att meditera på samma tid: kl 19.00 på fredag 21 december

Ett projekt som fått namnet “Latin America 8000 Project” arbetas på nere i södra Mexico, som är det område där Mayakulturen låg och där befolkningen är nutida ättlingar till denna kultur. Den historia de är en del av lever starkt i deras traditioner. Som väl ”alla” vid det här laget väl känner till går nu en epok i Mayakalenderns tideräkning till sin slutpunkt och det sker just på fredag den 21/12 2012. Denna tideräkning som nu går mot sitt slut hade sitt startdatum drygt 3000 år före Kristus. Så det är väldigt speciellt för dagens befolkning där, där betydelsen av detta kalenderskifte lever starkt.

Man går nu över i en ny tideräkning med helt nya förtecken. Man ser det så att man nu lämnar ett ego-baserat tidevarv bakom sig och går in i en ny epok som är medvetandebaserad d.v.s. helhetsmässigt orienterad. Detta kommer man att fira och det som ger drivkraften till firandet kommer från flera håll. Dels slutar skolorna för terminen alltid den 20 dec, m.a.o. dagen före midvintersolståndet och man firar detta som en årlig tradition genom en Vinterfestival, som väl motsvarar vårt julfirande kan jag tänka. I år förstärks detta firande påtagligt som sagt av skiftet mellan att den gamla tidsåldern ”dör ut” och den nya startar.

Intressant nog har Transcendental Meditation (TM) fått en mycket speciell roll i det här sammanhanget! Skolmyndigheterna, har sedan en tid tillbaks introducerat TM på deras skolor så att man på ett 80-tal skolor idag utövar TM 10-12 min när klasserna samlas på morgnarna och mediterar på motsvarande sätt vid skoldagens slut. Det är den enda förändringen!!! - i övrigt genomför de skoldagen som vanligt. Det här grundar sig på erfarenheten att när man introducerat TM på detta vis förändras skolsituationen mycket radikalt! Dels den sociala samvaron (stress och våldstendenser försvinner mycket snabbt, ungefär som när man vänder på en hand) och skolprestationerna skjuter fart på ett mycket radikalt sätt.

När Transcendental Meditation nu introducerats på skola efter skola och man konstaterat samma effekter har allt fler skolmyndigheter bestämt sig för att introducera TM i stor skala. (I sydamerika är det mer än 100.000 elever som använder TM i skolan idag! Det är en utveckling som skett på några få år).

En enkel och billig insats med stor påverkan i konstruktiv riktning i alla avseenden. Då TM inte kolliderar med någon trosuppfattning överhuvudtaget så har man här hittat ett ”gyllene verktyg”, att nå de mål som skolan strävar efter! På 54 av de 8o skolorna där TM introducerats har man också lärt sig tilläggsprogrammet till TM, d.v.s. TM-Sidhiprogrammet. I det här befolkningsområdet i södra Mexico, och Guatemala med Mayakulturen som historisk bakgrund, har nu ca 9000 elever lärt sig TM-sidhi programmet, förutom då alla i övrigt som använder TM helt enkelt.

Åter till fredagen den 21 dec

Hela samhället med skolledare, ”the elders”, föräldrar, lärare och elever arbetar nu med stort engagemang på att samlas så många som bara är möjligt, visionen är 8000 - på deras mest heliga plats – Mont Alban - och meditera tillsammans 21 dec kl 12.00, deras tid, och som hos oss alltså är kl 19.00.

Jag vet att det är ett mycket stort intresse bland TM-meditatörer runt om i världen att haka på detta “Latin America 8000 Project” och att man kan räkna med att var och en som deltar är med och bidrar till en massiv effekt på hela världsutvecklingen. Så är tanken bakom detta projekt! Och intressant nog är det alltså ättlingarna till Mayafolket som tar detta initiativ - som de brinner för – för att den ”döende ego-baserade” tidsålder som nu alltså enligt deras tideräkning nu tar slut snabbt ska ”vältra över i” en medventadebaserad, helhetsinriktad tidsålder. Det hela är mycket spännande!

Anmäl
2012-12-21 14:10 #1 av: Allamej

Läst mycket om den globala meditationen och syftet med den. Vi ljusarbetare ska skicka ut kärlek i universum för att kunna kickstarta den nya tidsåldern. Det kommer att gå i vågor, dom i Australien har redan gjort det tex.

Men våg efter våg ut i universum kommer att hjälpa den nya tidsåldern att komma igång.

Anmäl
2012-12-21 21:32 #2 av: tillit

Visst är detta helt underbart;)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.