Näring för själen

Vetenskapens moment 22

2012-12-20 07:39 #0 av: allhealing

Tänk dig en vetenskap som bygger på den information en av våra hjärnhalvor förser oss med. Tänk dig en hjärna, kapabel att presentera olika perspektiv av en och samma verklighet. Förstå vad som händer när man bortser från en av hjärnans perspektiv och utifrån den andra hjärnhalvans begreppsvärld, och vad man därinom förstår, skapar det vi idag kallar vetenskap.

Tänk dig att en av dessa hjärnhalvor är blå och den andra gul. Den blå förser oss med samtliga nyanser av blått och den gula samtliga nyanser av gult. Det är först när vi i vårt medvetande länkar samman dessa två till synes helt separerade begreppsvärldar som en ny, tredje miljö uppstår. Genom att blanda det blå och gula perspektivet uppstår ett förenat grönt landskap. Detta landskap möjliggör för kommunikation och förståelse som när blått respektive gult var för sig verkar inom sin respektive världsbild inte är möjlig att observera och därmed inte heller förklara eller förstå.

Den vetenskap vi idag använder oss av har ett blått perspektiv. Det betyder att det inom det fält vårt fem sinnen är kapabel att observera går att skapa metoder och modeller för att observera vad det är som sker inom den förståelse av verkligheten våra fem sinnen möjliggör. Det är därför inom en blå vetenskap omöjligt att observera någonting annat än just det blå informationsflödet. Detta är det moment 22 dagens vetenskap befinner sig i.

Kent Asp

kentasp.com

förändring är alltid en möjlighet

Anmäl
2012-12-20 08:09 #1 av: [GunillaF]

Ja, just precis.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.