Stenar och Kristaller

Vetenskapligt?

2012-11-26 18:43 #0 av: [Myraan]

Hej!

en kort fråga jag har som jag har försökt att hitta svar på men inte lyckats: Är det vetenskapligt bevisat att kristallhealing verkligen fungerar?

Jag tror inte att det är så va, men det är väldigt intressant att man faktiskt kan känna sig bättre till mods ibland med hjälp av sina stenar! :)

 

:)
Anmäl
2012-11-26 20:59 #1 av: allhealing

Vad menar du med vetenskapligt?

Är det den plattform människan använder sig av och observerar det som sker enbart inom det perspektiv vänster hjärnhalva är kapabel att uppfatta det som sker, dvs med de fem sinnena?

Eller är det en vetenskap som även tar hänsyn till det perspektiv även höger hjärnhalva har och som även är kapabel att registrera den information som existerar bortom det våra fem sinnen är kapabel att registrera?

Flört

Kent Asp

kentasp.com

förändring är alltid en möjlighet

Anmäl
2012-11-27 17:25 #2 av: Geru

Nej, det har inte klarat vetenskapliga tester.

Anmäl
2012-11-27 20:59 #3 av: Andina

Enligt det vi kallar för vetenskap tror jag inte att det finns bevisat - jag tror inte att någon form av healing finns bevisat enligt "klassisk vetenskap".

Det som finns mycket av, dock, är 'vittnesmål', d v s egna erfarenheter - som healer eller som mottagare av healing. Men inom det som vi kallar för 'vetenskaplig forskning' tror jag det är svårt att hitta några "bevis". Men - om det har fungerat bra för många människor (hur man än vill förklara det) så, tycker jag, att det är bra! Det vi människor mår bra av är bra! Glad

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2012-12-17 16:51 #4 av: peranders

Varför måste alla ha "bevis".

Prova allt och gör det du mår bra av! (och strunta i vad andra tycker)

Anmäl
2012-12-18 07:43 #5 av: [GunillaF]

Det finns inga "bevis" från sk. vetenskapliga tester om att healing (och andra saker med för den delen) fungerar. Men varför ska egentligen allt vara vetenskapligt bevisat? För min del räcker det med att effekten av t.ex. healing är bra. Att den som får healing känner sig nöjd, piggare och gladare.

Anmäl
2013-01-07 18:09 #6 av: [Myraan]

Klart att det räcker om man känner att man mår bra av det, men jag tyckte att det kunde vara intressant att veta och jag kan inte undvika att fundera över det.

Tack för svaren! :)

:)
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.