Off Topic- OT

Finaste julklapparna?

2012-11-20 22:33 #0 av: snoflinga

Tänkte se om det finns lite tips på julklappar man kan ge till andra, som inte kostar skjortan och som står för något fint - såg reklamen om att skänka en get till en fattig familj, men just det passar inte mig och min livsfilosofi (själva djurskänkandet alltså). Vad har ni sett/köpt för fina julgåvor i form av välgörenhet eller liknande?

Vi vill gärna ge varandra något på julen, men att ge saker eller upplevelser kan vara svårt till de som redan har vad de vill ha och köper det de vill ha, jag har delar av min familj där ett presentkort på en middag skulle bli löjligt litet i jämförelse med vad de äter ute för själva annars. Och om man har nått en viss ålder har man för det mesta allt man behöver och önskar inget mer.

 

Anmäl
2012-11-20 23:53 #1 av: [GunillaF]

Vi vuxna slutade byta julklappar för flera år sedan så nu är det bara mina barnbarn jag köper till. Det blir kläder, leksaker och sånt.

Ett tips på sånt som inte kostar något men väl så uppskattat är att ge bort barnpassning till småbarnsföräldrar, hjälp med saker i hemmet till de äldre, bullbak, städning, ta med ut på stan/naturen, fönsterputsning osv  osv

Anmäl
2012-11-21 09:52 #2 av: majlar

http://www.viskogen.se/

 

Här är en fin sida. Kanske är något.

Anmäl
2012-11-21 16:52 #3 av: Andina

Här har vi slopat julklappar också - men ibland är det kul att få göra något gott som man se'n ger bort. T ex, det som Majlar länkar till, något för naturen/skogen eller för djur - katthem/-föreningar, djurskydd av andra slag, m m, o s v - om de tycker om djur. Många säljer dessutom kalendrar och annat smått och gott till förmån för djur. Faddergåvor till barn, gamla eller familjer. Själv brinner jag lite extra för dem som tar hand om övergivna o vilsna hittekatter.

Jag hade en vän som volontärjobbade hos organisationer för hemlösa på orten där hon bodde över julhelgen. Det är också att ge en julgåva - men kanske mer då för de hemlösa än för de sina.

Så'na gåvor har 'mervärde', tycker jag!

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2012-11-21 17:11 #4 av: snoflinga

Åh, tack för tipsen! Katthem låter jättebra, och jag ska nog lyckas hitta på bra saker nu :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.