Upplevelser

Har du en egen plats i meditationen?

2013-02-26 22:50 #0 av: Andina

Har du en egen ”speciell plats” som du tar dig till under dina meditationer, spontant eller medvetet?

När jag mediterar för att ta emot healing hamnar jag oftast på ett och samma ställe. Min meditationsplats är på toppen av ett högt berg med mycket prunkande grönska o natur. Jag kommer alltid att tänka på Machu Pichu i Peru när jag hamnar där. Vem vet, kanske är det där jag är när jag är i mina meditationer.

MEDITATIONS-TRON

På krönet finns som en stor ”fåtölj” eller ”tron” som är skapad av själva berget, stenen i berget, och med grön och mjuk ’stoppning’. När jag sätter mig ner i denna fåtölj sjunker jag ner i grönskande mossa, gräs o många pyttesmå blommor. Fåtöljen känns omfamnande och det doftar så gott där. Fåtöljen är så stor att jag känner mig som en liten, liten pyssling i en jättestor fåtölj/-tron.

I fåtöljen vilar jag. Men många gånger ’far jag iväg’ därifrån, till andra platser också under meditationen - men landar oftast tillbaks i fåtöljen igen när meditationsstunden tar slut.

Denna naturens tron är någonting som bara dök upp i en meditation för många år sedan, därefter har jag varit där många gånger, platsen liksom ’kommer till mig’. Spontant och plötsligt är jag bara där, men någon gång emellanåt tar jag mig till platsen gående också genom vegetationen, med målet att ta mig dit. Den är så verklig att jag ibland undrar om den inte finns i den så kallade ”verkligheten” också! ;) 

Innan jag fann denna fåtölj, så försökte jag ibland att i tanken ’skapa’ platser som jag ville återvända till. Antingen genom att följa guidade meditationer eller i mina egna meditationer. Men det gick inte alls bra för mig att göra så. Det blev inga ”äkta” platser för mig. Men när jag spontant råkade på denna bergsfåtölj så blev det ”min” meditationstron.

Men jag kommer till min tron nästan enbart när jag mediterar för att få lite helande energier till mig, för att må bra. Vid andra meditationsstunder är jag oftast på andra ställen. Så tronen/fåtöljen är min HealingTron! :)

* * *

Nu är jag förstås nyfiken på om du också har något ”eget ställe” som du tar dig till, medvetet eller spontant, när du mediterar? Någon plats eller situation som återkommer vid dina meditationer.

Och har du upplevt att det är nå’n skillnad på om du mediterar för att ta emot healing, slappna av, få svar på frågor  o s v - d v s ’hamnar du på olika ställen’ beroende på ”syftet” med din meditation?

Eller vill du dela med dig av platser du varit på under nå'n meditation även om de inte är "återkommande"? Det är alltid härligt och givande att höra om andra människors upplevelser, tycker jag!

GARDEN MEDITATION


 

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2013-02-26 23:53 #1 av: [GunillaF]

Tack för att du delar med dig i din jättefin artikel Andina.

Du beskriver din meditationsfåtölj/tron så målande att jag för en liten stund tyckte mig få äran att provsitta den. Och den var precis så bra som du beskriver den.

Jag har några ställen som jag återvänder till i mina meditationer. vanligast av dem är uppe på ett berg med milsvid utsikt över andra bergstoppar, dalar och vattendrag. Jag brukar sitta lutande mot en trädstam och trädets krona likt ett parasoll över mig.

Har även en favorit i en liten dunge av vackra blommor där jag sitter på en fin gammal parkbänk och ser ut över blomsterprakten och drar in alla ljuvliga dofter.

En tredje plats är på regnbågen. Dit brukar jag ta mig när jag vill träffa min guide. Vi brukar sitta längst uppe på den färgranna bågen, dingla med benen och samspråka.

Sedan har jag varit på andra platser också och de brukar dyka upp som en bild innan jag sätter mig ner i meditation.

 

Anmäl
2013-02-27 10:52 #2 av: Sameli

Hej,

Tack för alla fina beskrivningar Tummen upp

Även jag har äntligen hittat min "plats" (igår) som jag kommer att återvända till och visualisera under meditation framöver. Jag har tidigare haft mycket svårt att måla upp en bild om en plats jag kan återkomma till. Det har varit vid ett vattenfall, en bäck, ett moln osv. Men när jag fick till mig att det kan vara bra att meditera en plats som man redan har besökt i verkligheten fick jag en "aha"känsla.

Nu är bilden solklar, den svenska stranden, ljuset, havet, ån som rinner ut i havet... En plats som jag faktiskt längtar efter att besöka i verkligheten.

Har försökt att följa meditations-CD men får bara upp en "tecknad/animerad" bild. Personer är tecknade, plaster..Funderar

 Som sagt, har haft svårt att få upp en tydligt bild av en plats under meditation. Men bilder på föremål och symboler kommer friskt.

Vill lära mig att meditera för att kunna utvecklas som människa, bli mer medveten, vara ett högre jag. Men även för att bli mottaglig för budskap och gärna i framtiden träffa mina vägledare eller skyddsänglar. 

Massa ljus och kärlek Blomma
 

Anmäl
2013-02-27 19:11 #3 av: Fjäril

Å så fint skrivet, hoppas det är okej att jag tipsar om artikeln på Övernaturligt Blomma

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2013-02-27 22:56 #4 av: Andina

Tack alla! Och Tack Gunilla o Sameli för era berättelser om era platser i meditationer. Riktigt härliga platser. Och Gunilla, gud vad jag gillar din beskrivning av hur du och din guide sitter o svänger med benen på regnbågens krön! Helt ljuvligt! 

Sameli, vad skönt att du lyssnade på de 'signaler' du fick om din meditationsplats! För visst är det så, att det kan vara en plats som finns i vår 'verklighet' också! Det är lite som jag skrev i #0, att jag undrar ibland om inte "min plats" finns i "verkligheten" också...! Det är inte heller viktigt, egentligen - utan det som är viktigt är att platsen kommer till oss! Jah, hur viktigt det nu är att vi har en "speciell plats" i meditationerna... För mig har det ingen påtaglig viktighet, men härligt är det när jag titt som oftast 'hamnar där'! :) ...så för mig så är "min plats" viktig egentligen, i alla fall... men för andra kan det va' hur oviktigt som helst. ;)

Tack Fjäril också! Självklart, om du vill tipsa om artikeln på ÖN så gör du naturligtvis det! Feel free! Hjärta

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2013-02-28 08:13 #5 av: TezzD

o va härligt att läsa om era fina platser! Väldigt "fångande" :)
Jag vill själv lära mig att bli en bra "mediterare" eller heter det kanske meditör?
Hur som helst så vill jag bli bättre på att meditera.
De ggr jag försökt (Oftast när jag lägger mig då jag inte har tid annars pga småbarnen) Så kommer jag ingenstans, kan bara andas och känna att jag har (Antagligen min guide) nära.
Jag ser ofta blåa ljus strimmor eller prickar som kommer ibland. Och då blir jag fylld av värme. Kanske en skyddsängel vad vet jag. Sen ser jag som en bubbla en blå ljusbubbla som börjar i mitt inre och den växer sig större och större för att tillslut lysa och växa igenom hela lägenheten. Och på så vis så har jag "tryckt" ut alla energier och rensat mig och lägenheten.
Detta är så långt jag har kommit än så länge. 
Men jag är på väg Skämtar

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-03-01 00:23 #6 av: Tarotstollan


Så fina platser ni har när ni mediterar. Själv har jag inte mediterat på över ett år, tänker hela tiden att jag skall börja igen men än har det inte hänt.
Jag har en CD skiva där man skall välja en  plats där man känner sig trygg, vid stranden, uppe på ett berg, vid en skogstjärn osv. Jag har testat alla platserna men hittar ingen som känns trygg eller bra nog. Får försöka hitta på något eget!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-03-01 08:06 #7 av: [Nåjd]

Härlig artikel Andina och härliga platser ni har för meditation.Mediterar sällan men trumreser och då är utgångsläget alltid en grotta i Navaho som jag bara älskar både i meditation och verkliga livet.

Där startar jag alltid min resa och är ju en form av meditation det med men under trance.Sen går resan genom olika världar och jag återkommer alltid till "min" grotta där jag landar och kopplar av.Underbar natur med sin röda färg och doft från salvia.

Anmäl
2013-03-01 11:14 #8 av: Sameli

#5 Glad Jag brukar visualisera en blå energibubbla som jag har runtom mig när jag behöver det. När jag skapat min blåa bubbla brukkar jag förstora den runtom hela min lägenhet som ett skydd mot oinbjudna gäster och negativa energier utifrån. Den energibubblan har jag haft med mig länge, nu när jag tänker efter, långt innan jag blev intresserad av andra sidan.

Ska tillägga att jag även känner att Ärkeängeln Mikael är den ärkeängel som tilltallar mig mest och som jag har med mig när jag behöver det. med tanke på det blåa ljuset alltså Skrattar

Hjärta

Anmäl
2013-03-01 11:26 #9 av: Andina

Tack själva allihop!

#5 - Vad härligt det låter med din 'blå ljusbubbla', Rosalee! Det är ju en härlig "plats" att befinna sig i också under mediationen o healingen! Ett renande bubbelbad! Sol

#6 - Jag tror du får 'din plats' av sig självt, Tarotstollan. Om du ber om det inför meditationen och se'n släpper frågan, så tror jag att "ditt ställe" kommer till dig så småningom. Om du nu ska ha en "egen plats". Det behöver ju inte vara så alltid.

#7 - Vad mysigt det låter med din grotta, Nåjd! Röd natur o med salviadoft. Jag har faktiskt en grotta också som kommit till mig, genom en dröm. Efter det har jag varit där även under meditationer. Men nu är det länge se'n, kanske har jag flyttat ut därifrån...?

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2013-03-01 11:28 #10 av: Andina

#8 - Den blå ljusbubblan verkar vara en väldigt bra plats! ;) 

Ärkeänglarna kan jag i princip ingenting om - märkligt, eftersom det ändå är lite intressant detta med våra historiska ärkeänglar.

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2013-03-01 13:55 #11 av: TezzD

#8 ja just det, det är ää Mikael som e blå! tack! 
Känner ofta att jag har någon hos mig o då "måste" det ju vara han Skrattar

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-03-01 15:15 #12 av: Sameli


#10 Ja Glad och ärkeänglarna finns med långt tillbaka i historien och i olika religioner.

 

#11 Såg oxå små blå ljusblixtar förut. Klart de är Mikael SkrattarBlomma

Anmäl
2013-03-01 21:49 #13 av: Tarotstollan

#8. Det låter som något jag skulle kunna testa! Tack för tipset Tummen upp

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-03-02 10:29 #14 av: Sameli


#8Tummen upp

Anmäl
2013-03-04 12:02 #15 av: Blodfot

Hej, ja jag har ett ställe jag älskar att vara vid! Jag kan ta mig dit när jag vill, när jag behöver hitta ett lugn, hitta den via meditations band dock!

Det som ses som onska kan i verkligheten vara Godhet, och det vi ser som godhet kan vara onska!

Anmäl
2013-03-04 16:28 #16 av: Henrik93


Vilka fina ställen! När ja mediterar brukar jag visualisera "mitt hus" som symboliserar min kropp/person/själ. Och jag brukar då sitta vid det öppna fönstret på den vit målade vindsvåningen!:)

 

Anmäl
2013-03-05 08:29 #17 av: Skogshumblan

Tack för artikeln Andina.

Och tack alla för att ni delar era ställen och upplevelser. Så spännande att läsa om!

Jag har haft en liten sjö, där en klippa går ut i sjön. Området runt sjön är en skog där årstiderna vår, sommar och höst har varsin del. Jag hamnar oftast liggande ner i skogsbacken där höst råder. :)

Jag har också ett hus med trädgård till. Allteftersom jag läkt, växt och utvecklats har huset fått nya rum, andra försvinner och bleknar. Huse går från gammalt schyffe till lite mer nybyggnation. Blommorna i trädgården ändrar färger också.

Rymden händer att jag åker ut i när jag behöver ro. Är så tyst där ute:)

Anmäl
2013-03-05 08:39 #18 av: Skogshumblan

Glömde skriva att jag från början valde en plats som finns coh som betyder mycket för mig som plats. Den Klippan och sjön har sen blivit min lilla skogssjö med årstider ...

Anmäl
2013-03-05 19:57 #19 av: Tarotstollan

Så underbart det låter Humblan!
 

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-03-11 18:38 #20 av: SuperMegaNova

Jag har mediterat en period men jag hittade aldrig en plats dör jag trivdes.
Men sist under en healing så hittade jag rätt, den kom som för många andra, hel spontant, och det var väl därför jag hittade rätt.
Jag hamnar i rymden och jag har någon med mig, som har förklarat för mig att min plats är inte jorden, utan just rymden...
Så det är väl bara att tacka och ta emot att man äntligen hittat en plats där man trivs :-)

Anmäl
2013-03-11 20:53 #21 av: vresrosen92

Vad härligt och inspirerande att höra om alla era platser!

Själv har jag oftast tagit mig till en stor grön äng, men tjockt och frodigt gräs. Himmlen är blå, solen skiner och där är ingen som helst stress. Ängens ena sida övergår till en något brant backe, där gräs och sand blandas. En gammal trätrappa med räcke löper längs backen och leder till stranden. En lång sandstrand, men ljus, finkornig sand och turkost hav. Vackert :)

Häromdan kom en ny plats till mig, som jag redan älskar. Det är en gammal trädgård, rund, kanske 30 m diameter. Full av rosor och mosstäckta stenar. Ljusrosa, lila, flera sorters gröna nyanser. Runt trädgården går en stor, rejäl stenmur (ganska hög), som jag bit för bit håller på att riva ner. In och ut till trädgården kommer jag genom en stor gammeldags grind :)

Anmäl
2013-03-12 10:37 #22 av: Andina

Det är mysigt att läsa om era "egna platser" i Meditationerna! Tack för att ni delar mer er! En del har hittat platserna via guidade meditationer andra har 'hamnat på platserna av sig självt'. Det är ju inte viktigt hur vi har hittat dem. Kanske är det inte heller viktigt att vi hittat dem - men jag tror ändå att våra platser är 'fyllda av den energi' som vi behöver just då när vi kommer dit och vårt undermedvetna vet vart vi ska för att hamna i rätt sinnesstämning.

Mysigt Henrik och Skogshumblan, att ni har 'era hus' att vara i. Och visst är det så att man kan se hur man 'bygger upp och rensar' i sitt hus allt eftersom. 

Att vara ute i rymden under sin meditation är inte fel det heller, SuperMegaNova! ;) Resor i Kosmos kan vara fantastiska!

Ja, jag säger också, så härligt och så inspirerande att få ta del av era platser! Sjöar, växtlighet, stränder, trädgårdar, hus... Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2013-03-19 21:02 #23 av: tillit

Fin artikel plats för meditationBlomma

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.