Djurkommunikation & djurhealing

Spirit animals - Djur från Andevärlden

2012-05-02 21:37 #0 av: Andina

De flesta människor har en förkärlek för vissa djur. De allra flesta människor har någon form av relation till djur, känslomässigt, och lever kanske även sida vid sida med djur.

Jag har alltid haft ett ganska stort antal djur med mig i ”Bortom”,
d v s icke-fysiska djur. Vargen och Örnen har varit ett par djur som jag alltid älskat och känt en särskild "koppling" till sedan jag var barn. Men på vägen har fler djur kommit och gått - men minnena har bestått. Och de har alla varit sååå viktiga för mig. Jag har även två st Bergslejon (Pumor från Anderna) som jag har haft många ”möten” med. I början trodde jag de var fantasidjur, för jag hade aldrig sett sådana kattdjur – varken i verkligheten eller på tv eller någon annanstans. Men av en händelse (skojar, ”slump” finns inte! ;) ) när jag zappade runt bland tv-kanalerna hamnade jag mitt i ett program om Bergslejonen i de Andinska bergen! Jag skrek till och satt som en fågelholk – med gapande mun  - där var ju mina kattdjur som jag haft med mig så länge! De såg ju exakt likadana ut! Fram till dess var Pumor antingen svarta eller fläckiga i min hjärna…  Jag blev lyyyrisk av att se att dessa kattdjur verkligen finns och inte bara ’manifesterar sig’ i mitt inre som en fantasibild.

Särskilt när jag flyttade ut hit där jag bor nu, mitt i naturen, har jag fått så många möten med våra vilda djur. Men även mött så många djur från Andevärlden! När jag flyttade ut hit hände så ofantligt mycket med mitt ”andliga liv” – och ändå hade jag alltid, i hela mitt liv, levt för ”de andra världarna”. Jag har bl a haft en katt, som ”bor” i en tall, jag har haft många ugglor som besökt mig. Jag har sett mina papegojors spirit animals – med ögonen. Kakaduan har en kakadua-vän med sig från Bortom. Amazonpapegojan (som själv gick över till Bortom för två år se'n) hade en liten uggla som ”spirit animal” vid sin sida. När kakaduan och amazonen satt och sov, var det så fantastiskt underbart att se alla fyra sitta sida vid sida och sova! Jag blir lyrisk bara jag tänker på det!

En av de mäktigaste upplevelserna jag haft i Bortom var ett möte med en varelse som var tre-i-en. För att göra berättelsen kort så såg jag en jättestor uggla sitta på en stubbe (som inte finns i fysiska livet) intill Gullregnsträdet precis bredvid verandan. Ugglan hoppade ner från stubben, och på vägen ner förvandlades ugglan till ett stort kattdjur (inte mina ”vanliga pumor” – denna påminde mer om katten i tallen, men mycket större) och därefter till en slags björn som var röd och vit medan den gick upp till huset och ville in.

Detta var för många år sedan men jag minns mötet i ”mikroskopisk detalj”! Det var så enormt mäktigt och helt obeskrivligt fantastiskt! Katt-uggle-björnen ville komma in. Jag öppnade dörren tre gånger – men jag vågade inte släppa in den. Jag visste inte vem det var och jag visste inte vad den ville. Jag ville så gärna släppa in den, den kändes ju hur kärleksfull och vänligt inställd som helst – men jag litade inte på mina känslor där.

Efter att jag stängt dörren framför näsan på detta underbara väsen tre gånger, hörde jag hur den ”mutter-morrade av besvikelse” och gick därifrån. 
Och jag var hur jiddra besviken och ledsen på mig själv för att jag inte släppte in denna gigantiska och vackra varelse! Jag känner samma sorg för det fortfarande! Jag har aldrig träffat varelsen sedan dess! Inte medvetet i alla fall…

Även här fick jag en ”chock” lite senare – för jag trodde inte det fanns en varelse som den Björn jag såg. Jag tyckte det påminde om en Panda, fast röd och vit istället för svart och vit. Så jag kallade den för en röd panda. Och senare har jag funnit att det faktiskt finns röda (eg röd-vita) pandor!!! Och ”han” var definitivt en röd panda!

*

Har du något särskilt djur som du upplever betyder mer för dig (i ditt inre) än andra - nå’t djur som du har mer förkärlek för? Har du mött dina ”spirit animals” någon gång? I drömmar eller på annat sätt? Eller tycker du att detta med Spirit Animals är ’nonsens och fantasier’ enbart?

 

 


© Andina 2012
Bilder: www.morguefile.com

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2012-05-02 22:04 #1 av: [GunillaF]

Tack för en jättefin artikel, Andina.

Jag har min älskade katt Sigge, i katthimlen. Saknar honom så det gör ont ibland, men då brukar han "hälsa på"! Han kommer både i drömmen och när jag är vaken.

Jag fick honom av en av mina söner när jag för 12 år sedan var sjukskriven för utbrändhet (eller överhettning som de valde att kalla det för). Sigge var antagligen den som hjälpte till att få mig "på fötter" igen. Djur kan ge så härlig healing!Kyss

Hade en liten hund också som betydde väldigt mycket för mig, Kyssmen hon flyttade till en släkting när jag för några år sedan utvecklade en allergi mot både hund, katt och några andra djur.

Har haft konstiga drömmar senaste nätterna (och någon kväll när jag somnat på soffan) om ormar. Jag är livrädd för ormar så jag mår riktigt dåligt i när jag drömmer om den.Tyst

 

 

Anmäl
2012-05-02 22:12 #2 av: Andina

Tack själv, Gunilla!

Och vad mysigt att du kan känna av din vän Sigge emellanåt! De kommer, våra vänner från Andevärlden, definitivt. Och ofta just när vi behöver dem!

Och ja, djur - och särskilt katter, som jag ser det - har en underbar Healingförmåga! Varför jag säger katter, beror väl mest på att jag upplever att de Healar så "medvetet" på nå't sätt.

Tråkigt att du utvecklat allergier mot vissa djur. Men å andra sidan - våra Andliga vänner tror jag inte vi kan bli allergiska emot! Jag kommer aldrig att bli allergisk mot dem i alla fall! Flört

Ormen - är ju ett primitivt djur, så din rädsla för ormar är en djupt rotad instinkt som är naturlig. Jag och många med mig har förlorat den instinkten. Jag är inte det minsta rädd för ormar, jag är nog lite 'korkad' när det gäller dem istället. 
Men ormen representerar ju även, symboliskt, läkekraften och en urkraft! Så när jag läser att du drömt om ormar - så är det mycket positiva drömmar, som jag ser det! Du är djupt engagerad i healing, naturens egen läkekraft! Titta gärna lite mer om vad drömmarna berättat så kanske du ser vad ditt undermedvetna vill förmedla till ditt medvetna jag.

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2012-05-02 22:17 #3 av: Indiania

Tack för din fina artikel Andina! Kyss Själv är jag förtjust i fåglar, fjärilar och trollsländor.

Mötte en vithövdad örn när jag fick min Recconnection ( stavade jag rätt nu? )

Testade en trumresa på cd för några dagar sedan och då mötte jag en Björn och en Buffel.

Våra djur har mycket gott att ge oss.

" Var nära naturen - var när dig själv "

 

Anmäl
2012-05-02 22:18 #4 av: [GunillaF]

#2 Tack Andina. Jag ska försöka vända på mina känslor och tankar om ormen och försöka se drömmarna symboliskt och positivt.

 

Anmäl
2012-05-02 22:24 #5 av: Andina

#3 - Härligt, Indiania, med så många olika slags djur. Var och en står för sina speciella krafter och som du har och tar in. Fåglarna, fjärilarna, trollsländorna - flygande, lätta, med högre perspektiv, flödande med vindarna (energierna). Likaså Örnen - med sin skarpsynthet dessutom. Och för att 'komplettera' dessa egenskaper jobbar tydligen björnens och buffelns egenskaper och krafter inom dig. Det låter väldigt "komplett" och "totalt".

#4 - Ormen är ju också symbolen för vår starka inre energi "Kundalinienergin" - så jag tror att dina drömmar med ormarna har mycket positiva 'budskap' som de förmedlar.

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2012-05-02 22:28 #6 av: [GunillaF]

#5 Hoppas det Flört

Anmäl
2012-05-02 22:39 #7 av: Indiania

#5 Fick ju Björnen och Buffeln till mig på samma trumresa och björnen tog mig till en mörk grotta sedan var jag i andra världar ett tag och då sitter jag på buffelns rygg och han rusar fram med en väldigt fart, det var kraftfullt.

" Var nära naturen - var när dig själv "

 

Anmäl
2012-05-03 00:46 #8 av: Nattuggla

Jag har ingen aning om vad jag har för kraftdjur, men har har haft.... Delfin/späckhuggare, ekorre och hundar i mina drömmar genom åren som jag minns just nu, är sällan djur med.

Annars dras jag till/tycker mycket om katter och känner något speciellt för vita duvor (fredsduvor)

Spännande att läsa om era möten! Kyss

Anmäl
2012-05-03 01:10 #9 av: Jord

Jag har en val som simmar med mig Skrattande.

Å' så pratar jag med träden särskilt ekar.

 

Kyss

Anmäl
2012-05-03 05:13 #10 av: [Shamanwolf]

Härlig läsning Andina,härlig läsning genom hela tråden.Tack som delar med er Kyss

Vargen har ju alltid vart kraft djur som följt mig och ni minns Eliah som bara hastigt somnade in för dryga tre veckor sedan 10 månader gammal han kom in som mitt kraftdjur och det är första gången en av mina egna katter slår följe som Eliah gjort och blivit ett kraftdjur.Vargen finns kvar men har tagit ett steg tillbaka och Eliah är "chefen" Skrattande

Jag har haft manifesteringar av djur,besök och ennbart närvaro.Curry manifetserade sig Fredagen innan 17 åriga Mowglii blev så klen över helgen och fick avlivas på Måndagen efter men det där vet ni ju redan att jag trodde Tudor kom knallandes men tittar så är det Curry i full manifestering.

Vet inte om jag sagt det men tiden när Curry var sjuk låg han för sig själv på garderoben,gick på antibiotika men njurarna gick inte att rädda.En morgon när jag vaknar ser jag både Curry och Mose i sängen,blir hur glad som helst och tänker att Curry piggnat till som ville komma fram.Rör vid både Mose och Curry men Mose är den enda jag fysiskt kan känna,Curry försvinner efter en stund och min tanke var att nu har han somnat in.

Snabbt till garderoben han drog sig undan på men katten är fortfarande vid liv så han hade helt enkelt astralt förflyttat sig,den fysiska kroppen orkade inte men det gjorde andekroppen.

Har nu sju urnor i hyllan och väntar hem Eliahs så dom är några på andra sidan och alla har dom gett tecken men ingen har någonsin vart så aktiv som Eliah,bara första veckan såg jag honom fyra gånger och han har sen dess hittat på hyss sånt som bara han hade för sig i livet och som dom andra katterna bryr sig nada i.Det är så uppenbat att det är Eliah och när jag ser dom andra fyra sova samtidigt i sängen medans Eliah hittar på hyss då råder ingen tvekan det är han, när plötsligt saker dras fram som jag för sekunden sedan städat undan,allt från råttor till bollar samt att han hade dille på att lägga kattströ under koskinnet.Såna där pelletsar i papp och dom bryr sig ingen annan om.Nydammsuget både under koskinn och golv några sekunder senare är det pelletsar under koskinnet och det där roade han sig i timmar med och i all den tid dom andra sover och inte har vart fram på en god stund.

Jag har även hittat dessa kattsrö pluttar i tanborstsglaset,lådor och i ett supskåp där det står ett litet nubbeglas som prydnad.Ett stängt gammaldags skåp som innehåller endast det lilla glaset och en pipa.Där har han lagt dessa så visst kan dom våra kära andedjur.Jag är en urbota pedant och låter aldrig skräp ligga en sekund utan allt ska vara perfekt och på sin plats.Så det råder ingen tvekan om Eliahs små härliga bus.Fast nu ligger plutten i nubbeglaset och jag hoppas Eliah lägger dit fler.

Det är underbart hur närvararande våra djur är och jag drar mig till minnes en händelse när mor låg på sjukhus och hade blivit förlamad i nån konstig sjukdom som hon senare hämtade sig från och går som vanliigt igen.Hon bodde under ett år på lasarettet och fick besök av en annan dam som var lite speciell.

Denna damen kom in på mammas sal och satte sig ner med orden,uch du har en stor svart hund med dig,jag är synsk se du så jag ser sånt här det visar sig vara Micko vår första hund vi hade när jag var barn,han var med mor och vakade under hennes sjukhusvistelse.

Djuren är undebara både i andeform och fysisk,ett liv utan djur skulle jag bara inte fixa.Just nu bor jag med fyra katter men dom har vart sex,sjukdom och ålder har kommit och alla har dom gett sig till känna men ingen har någonsin vart så aktiv som Eliah,en riktig liten go spökkatt.

Tack för en underbar artikel Andina Kyss

Anmäl
2012-05-03 06:43 #11 av: Skogshumblan

Tack för en underbar tankeställare!
Jag har en oförklarlig kärlek för skalbaggar. Älskar de små liven och stannar vördnadsfullt om jag korsar någon skalbagges väg, vänder dem rätt om de vält osv. Har haft denna "kärlek" ett par år minst.

Rent andligt så är det fåglar, Ugglor, skator, kråkor och korpar som finns runt mig just nu ofta. Underbart vackra fåglar!
Ugglorna har kommit i drömmar och har då helt andra färger än i verkligheten.

Anmäl
2012-05-03 08:44 #12 av: [Chakra]

Giraffen visar sig ofta när jag mediterar. Den vill att jag ska se allt i större perspektiv, se högre och kanske till och med uppifrån. Den går sakta fram, verkar säker på sig själv. Den är så vacker.

Så älskar jag fjärilar. Sköra, fria varelser som flyger vart dom vill. Har många fjärilar i trädgården nu, och främst citronfjärilar.

Och fåglarna som sjunger så vackert.

Och lilla Maria nyckelpiga förstås.

Roligt att läsa era djur här. Tack Andina för fin artikel!

"Lev inte livet för seriöst utan våga ta ut svängarna"

rak,

men hon hittar på alla möjliga konster.” – Predikaren 7:30

                                                                                                                  

                                                                                                                                                                                              
Anmäl
2012-05-03 09:41 #13 av: Andina

Tack själva allihop! Och jag blir så glad av att läsa i tråden! Vilka härliga djur ni 'har med er" - i alla olika dimensioner. Så många olika andliga krafter som ni bär med er och som 'jobbar' i er.

Från fjärilar, fåglar, katter, hundar, delfiner, giraffer, bufflar, björnar o s v, ja, det är ju ett helt underbart djurliv som finns omkring er och i er!
Och de "kommer och går" ibland, som vi kan se i tråden också, allt efter som vi utvecklas. Och visst är det helt underbart att våra vänner från fysiska livet också ibland följer och 'jobbar' med oss när de gått över till Bortom!

Det blir så tydligt hur mycket mer komplex och unik varje människa är. Våra likheter till trots - ser vi till våra spirit animals så ser vi också vilket enormt spektra av inre kvalitéer och krafter som verkar i och med oss.

För som jag ser det, så är ni en del av dessa krafter också!

Tack för era härliga 'djurberättelser'! Kyss

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2012-05-03 10:13 #14 av: Andina

#8 - Jag tror att vi har olika kraftdjur med oss vid olika faser i livet. Och jag tror att vi har fler än en "sort". Som jag upplever det har vi ofta en som är "huvud-guide" under långa tider med övriga djur kan dyka upp under kortare perioder. Även om jag älskade vargen och örnen som barn, så ritade och målade jag stora pumor så ofta jag kunde. Så puman har alltid följt mig och det är också det 'andliga djuret' som jag haft allra mest kommunikation och de flesta upplevelser med.

#9 - Valen är ett magiskt väsen i mina ögon. Inte bara för att den är så stor, men också för att jag upplever den så väldigt "mänsklig" i sin energi...

Pratar med träden - det gör jag varje dag! :) Jag hälsar go' morron till alla träd o växter, stjärnor, planeter, vind och sol  osv... :) Likaså när jag kommer hem någonstans ifrån - så 'hejar' jag på allt och alla i "Bortom" också. Tur att inte grannarna hör vad jag säger här på toppen :))

#10 - Underbara upplevelser som du har haft, ShamanWolf! Och vad spännande att Eliah kommer att ha en mycket viktigare roll nu - än vad du kunde ana från början. Härligt också med ett litet busigt Andedjur som kommer att 'leka' med dig framöver. Och i leken finns ju träningen... :)

#11 - Vad skönt att det finns fler... som hjälper även de minsta när det behövs! Ibland har jag svårt att stålsätta mig när det vimlar av små varelser där jag går... ;/ Jag vet ju att jag riskerar att trampa på dem.

#12 - Ja, Chakra, det ser ut som att "det högre perspektivet" och "friheten att flyga vart jag vill" står i centrum för dig! Samtidigt som Giraffen står stadigt på marken och kan balansera och bära upp sin långa hals för att "se helheten". 
Det är ett litet mysterium än så länge hur giraffen klarar av att bära upp och balansera sin långa hals med den korta kroppen. Men det forskas på detta också nu.

 

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2012-05-03 10:21 #15 av: Andina

Här finns en sida med samlade kunskaper om symbolvärdet i de Andliga Djuren. Korta sammanfattningar - hämtade från indianska och shamanska kulturer.

Det kan vara lite kul att leta rätt på "sina" djur och se vad de vill säga.

Animal Spirit Guides

Den är på engelska.

((Ett lätt sätt att hitta "sitt djur" bland alla djuren på sajten är att gå in på deras "index1"sida (här) och där använda sig av "Ctrl + F"- funktionen - - och skriva i djuret i den lilla rutan som dyker upp och klicka på Enter. Då letar webbläsaren efter djuret i listan längst ner och markerar vilken länk du ska klicka på.))

Det finns förstås fler sajter som tar upp ämnet Andedjur...

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2012-05-03 18:21 #16 av: [Chakra]

#15 Tack för länken! Har läst om giraffen nuGlad

"Lev inte livet för seriöst utan våga ta ut svängarna"

rak,

men hon hittar på alla möjliga konster.” – Predikaren 7:30

                                                                                                                  

                                                                                                                                                                                              
Anmäl
2012-05-03 20:39 #17 av: Skogshumblan

Tack för länken! Nu förstår jag lite mer vad ett par av orakelkorten som förföljt mig ville säga :)

Anmäl
2012-05-04 12:24 #18 av: majlar

Jag har fått till mig att örnen är mitt kraftdjur.

Sen har jag min förra hund Bonzo, som är i himlen  hos mig ibland när jag behöver lite extra tröst och kärlek.

Jag tycker särskilt mycket om Pingviner, dom är fantastiska, hanen som går runt med ägget på sina fötter. Visst är det fint.

Sen är jag förtjust i alla fåglar, både stora och små.

Lite utanför ämnet.

När vi var på Skansen råkade det sig så, att en påfågelhane fjäskade för honan och hade brett ut sina fjädrar till en vacker skrud. Då säger barnbarnet, titta va vacker hon är. Nej sa jag, det är hanen som är så vacker. Hon blev väldigt förvånad. Men sa hon, det är ju mammorna som står framför spegeln och gör sig vackra för papporna. Hon kunde inte ta in att, minsann, hanarna bland djurvärldens fåglar är så vackra, utan att anstränga sig det minsta.

 

Anmäl
2012-05-04 12:33 #19 av: Andina

Vilken härlig berättelse, Majlar! Så logisk hon är, ditt barnbarn. För visst är det så, att hannar i djurvärlden är de praktfulla och som åmar och kråmar sig för honorna.

Undrar varför människan har blivit lite tvärtom...? Har det blivit nå'n missplacering av nå'n kromosom eller har människan lärt sig av naturens "män"? 
Å andra sidan så ser jag en stor Gorillahanne slå sig för bröstet - så kanske är det musklerna som är människo- och aphannarnas viktigaste "fåfänga "...

Vacker bild på den kråmande påfågelmannen!

Ja, det är så gulligt, med pingvinhannarna som tar hand om sina ägg så finurligt. Praktiska män! :) (Och smarta kvinnor som låter männen ta den uppgiften?)

Glad

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2012-05-04 12:59 #20 av: majlar

Kyss

Anmäl
2012-05-05 22:20 #21 av: [skymningsaga]

Vargen ger mig styrka. Annars så dras jag till många olika djur. hmmm....men minst till hundar. vilket är konstigt för vargen är lik.

Men annars dras jag lika mycket till alla djur men är rädd för hästar men tycker de är fina.

Anmäl
2012-05-05 22:53 #22 av: szirius

Åh, vad roligt att läsaGlad.  Jag har haft olika djur under olika perioder i livet. Drömmer återkommande om björnar, hur jag möter dem i skogen, hur jag får sova med dem i deras iden, krypa ihop och bli värmd. Otroligt mkt kärlek. Brukar också rida på en älg på nätternaSkrattande. Annars vimlar det ofta av olika djur i mina drömmar.

Måste också få berätta en magisk liten upplevelse. Jag hade känt mig lite ensam och " bortglömd" en period för några somrar sedan och så gick jag till en plats vid vattnet där det fullkomligt VIMLADE av nyckelpigor, har aldrig sett så många, det var helt rödsvart! Så läste jag i Solögas bok - nyckelpiga: någon tänker på dig. Ojojoj så rörd jag blev, jag tänkte att det var ett tecken från andevärlden, de finns med och ser mig, jag är aldrig ensam, så tog jag budskapetKyss

#1 Gunilla, har du själv några funderingar kring varför allergin kan ha uppstått? I Solögas bok står ju om symboliken bakom olika djurallergier...en tanke som slog mig.

Och angående att drömma om ormar hör jag bara mormors röst : "det betyder att du ska akta dig för falska vänner!"  Hon läste jämt i boken " Sibyllas hemlighet" hihiFlört

Själv tycker jag att ormen är ett fantastiskt djur, som bara ömsar skinn och glider vidare i livetTungan ute

Jag är som dig Andina, lite småtokig kanskeFlört, har aldrig varit rädd för ormar, bara faschinerad. Likaså fladdermöss, spindlar, råttor och andra djur som många tycker är obehagliga. De enda jag kan ha lite svårt för är kackerlackor, tvestjärtar, löss/loppor och fästingarTyst

#18 åh, Majlar, har du sett den tecknade filmen " Happy feet" ? Om inte- GÖR det! En helt underbar film om pingviner!

 

Anmäl
2012-05-13 09:34 #23 av: Andina

Ja, jag är lite som du Saga, jag dras till många djur. Hundar gillar jag - men har ingen längtan efter att ha dem. Jag tror det kan bero på att det är domesticerade djur. Deras ursprung, vargen, däremot - skulle jag inte ha något emot att ha här på kullen! :) Jag har en vän i Amerika som har tre vargar hemma - räddade dem från att bli avlivade. Jag har lite dubbla känslor för det... Men det är juvligt när man pratar med honom i telefon och han låter mig höra när de 'sjunger'!

Szirius - Åh, vad härligt att vara ute på ridtur med Älgen! Jag blir totallyrisk varje gång de besöker mig här! Jag är hur kär i Älgen som helst! Numera kommer de allt mer sällan, p g a att en massa grannar har flyttat ut permanent och har med sig sina hundar... Förr om åren kom de och vilade här ganska ofta. Nu är jag glad om jag får träffa dem en gång om året.

Mysigt budskap av Nyckelpigan också! :)
Och fladdermöss hade vi boende i stugan ute i skärgården som vi hade. De var så söta, de små bebbarna när de började krypa ut och halka på taket... - och fula... :)

Kackerlackor har jag aldrig sett. Tvestjärtar var jag livrädd för när jag var ung - men se'n jag flyttade ut till naturen så bestämde jag mig för att jag nog får ta och ändra på den 'inställningen'. För här finns de ju... Fästingar har jag också fått öva på - 'tack vare' katten. Första gångerna när jag fick fästingar på mig, fick de sitta där tills jag fick hjälp med att få bort dem... Numera har jag svårt att elda upp de riktigt stora fästingarna... Men katten är på Sällare Marker nu, så förhoppningsvis behöver jag inte elda fästingar så mycket mer...

 

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2012-05-17 13:07 #24 av: Soffe

Det är så spännande detta med kraftdjur, men jag själv är väl inte direkt säker på vilka som är med mig.
Men ex. häst är ett djur jag alltid känt mig nära, har drömt om hästar flera ggr. Jag har sen barn känt mig lite som en häst, heheh :-)
Sen fascineras jag av ugglan oxå, jag kan sitta o bara titta på dess djur, de känns så andliga på nå vis. Fick till mig en gång när jag låg o slumra, en vit uggla, den hade lite brunt i sig oxå, men mest vit och jag visste inte då att de kan se ut så, men när jag googlade såg jag ju att de fanns :-)
Lejon har jag oxå fått till mig, det var en lejonhona den gången o hon log mot mig :-)
Finns ett till djur som lockar mig och gjort sen jag var barn och det är ormen, som jag oxå drömt om många ggr.

Anmäl
2012-05-24 15:25 #25 av: kyrkeliden

Verkligenspännande läsing och önskar så jag hade kunskapen och insikten att kunna se dessa andedjur.

Späckhuggaren är ett djur jag drömt om och som jag känner en närhet till utan att någonsin sett någon i verkligheten. Men så länge jag kan minnas har jag alltid varit fascinerad av dessa djur utan att riktigt förstå varför.

Jag har alltid haft många djur omkring mig och det har passerat en hel del individer (både stora och små) i mitt liv. Men det finns två stycken som jag har kännt en särskild närhet till, den ena var min hund Bambi och den andra en av mina kaniner vid namn Tuva. Tyvärr finns ingen av dem i livet idag men jag bär med mig dem i hjärtat varje dag. Tuva sände jag till en djurkommunikatör som fick mig att förstå hur otroligt lika jag och hon var.

Bambi fick jag efter att min mormor gått bort. Han var från början mormor och morfars hund. Vet att många tycker jag är knäpp när jag säger att jag tror mormor gav honom ett uppdrag, att se efter mig. Han fanns alltid vid min sida och lämnade mig sällan med blicken om så bara för en sekund.

--------

Ledsen om detta blev lite OT. Läst allas berättelser om upplevelser av djur från andevärlden och hoppas jag någon dag kommer få uppleva något liknande.

//Sandra Magnusson, Kyrkeliden's Hoppkaniner
sajtvärd på kaninhoppning iFokus

Anmäl
2012-06-05 13:20 #26 av: Andina

(Oj här har jag missat att fler inlägg kommit in...)

#24 - Nej det är inte alltid tydligt vilka 'kraftdjur' vi har med oss - det kan ju dessutom variera beroende på vilken fas i livet vi befinner oss i just nu.

Hästen tycks ju vara ett djur som du har med dig i alla fall. Härligt! Hästen är ju en stark kraft - tänk bara hur vi säger; "hästkrafter". Hästens kraft står för väldigt mycket inom shamanismen vad jag förstår, frihet, styrka m m. (Se länken i #15 t ex).
Hästen, Ugglan, med sin visdom och förmåga att se det andra inte ser och lejonets styrka och mod - du har bra kombinationer där.
Ormen som bl a står för ursprungliga krafter och läkekonst... ja, du är ju på Healing bl a och skriver - ursprunglig läkekonst... ;)

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2012-06-05 13:26 #27 av: Andina

#25 - Jag tror du ser eller känner av dem mer än du vet om. De kommer ju t ex ofta genom drömmarnas dimensioner - och där har du redan mött Späckhuggaren. Har inte grepp om vad Späckhuggaren representerar - men stor och stark, simmar i känslohavet och är förbunden med både hav och land är det som jag själv kommer att tänka på - länken mellan det inre livet och det "yttre livet". Intelligent och smart.

Så har du haft en särskild känsla för djuret, och dessutom drömt med det, så har du säkert haft späckhuggarens krafter med dig också!

Och visst kommer de i form av 'fysiska djur' också. Katter och fåglar har varit de "fysiska representanterna" under mitt liv. Å andra sidan så lever jag bland så många djur (vilt i naturen) så jag tror ibland att jag kanske har dem alla med mig - stundtals i alla fall! ;))

Dina djur som du haft med dig - har du också haft med dig "i Andevärlden". Även de är ju "Andar", precis som vi.

(Jag tycker inte du var OT alls - tvärtom! ;) )

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2012-06-05 13:27 #28 av: Andina

Tack alla igen för att ni delar med er! Jag blir lika glad varje gång jag läser i denna tråd!

/Djurtokan

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2012-06-05 21:25 #29 av: Soffe

#26 Tack så mkt för ditt svar Andina <3 Precis som du skriver, så förstår jag mer nu att den kombinationen verkar stämma bra :-) Jag har googlat o läst om dessa djur och jag känner ju igen mig, men sen ibland om det ploppar upp nå annat djur, så kanske det är ett djur symboliskt för vad man är i för situation just nu, tror jag iaf.
Men jag är ganska säker på att jag har lejonet med mig. Jag provade o känna in lite häromdagen o direkt så kom lejonhonan jag sett förut, hon kom springandes fram mot mig o röt, men det va nog inget illa ment mot mig hoppas jag, kändes inte så. Budskap har jag inte tagit emot nått från kraftdjur, men det kommer väl det oxå kanske.

Anmäl
2012-06-05 21:43 #30 av: Andina

Soffe - Se din Lejonhonas rytande precis likadant som en katt skulle jama! Det är deras kommunikation med ljud. Så ett lejon som ryter, är inte detsamma som en 'människa som ryter'... Kattens jamande, är lejonets 'rytande'. Så, jag är övertygad om att din lejonhona hälsar dig välkommen och är glad att möta dig när hon kommer springandes fram emot dig! Jag vågar t o m 'lova det'! ;)

Härligt!

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2012-06-06 17:25 #31 av: Soffe

#30 Ok. Tack :-) Det var häftigt, för det hände så snabbt :-) Jag gillar lejon, när jag ser dem på bild, får jag en speciell känsla och det får man ju inte av precis alla djur som finns! Vissa djur känner o ser man mer speciellt och det kanske är för att de har en viss betydelse för en, kanske bara symboliskt eller som kraftdjur. Eller så kanske det är så att det inte behöver kännas nått speciellt för ett djur för att det ska vara ens kraftdjur.

Anmäl
2012-06-06 17:27 #32 av: Andina

#31 - Jag tror att du har helt rätt, Soffe! ;))

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2012-06-06 17:29 #33 av: Soffe

#32 Ang sista meningen eller? :-)

Anmäl
2012-06-06 17:30 #34 av: Andina

Allt! :)))

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2012-06-07 01:24 #35 av: Soffe

Ok! :-)

Anmäl
2012-06-15 17:06 #36 av: Mindfull

Hej
Mycket spännande artikel!!

Mitt kraftdjur är definitivt vargen, även om jag inte har sett eller mött mitt kraftdjur genom exempelvis genom trumresor.
Jag tror att vi har flera kraftdjur men 1-3 är mer dominanta.

Anmäl
2012-06-15 17:42 #37 av: [GunillaF]

#36 Jag tror vi byter eller får fler kraftdjur allt eftersom vi behöver.Glad

Anmäl
2012-07-12 22:19 #38 av: [C Stark]

Å, vilken spännande artikel.

#37Håller med dig Gunilla. Jag har haft både oxe och lamm med mig tidigare innan jag blev överlämnad till mitt lejon, som jag mötte genom meditation.

Det var otroligt spännande eftersom jag inte visste något om varken dem eller deras egenskaper, vad de stod för, innan jag gjorde resan.

 

Anmäl
2012-07-16 10:40 #39 av: Andina

#36 - Tack Mindfull! Så är det nog, enligt min 'erfarenhet', att vi har flera djur med oss - några som följer oss under längre tider, andra kommer och går, beroende på vad vi just nu behöver och ska lära.

Vargen är en härlig 'följeslagare'! (Eller kanske är det mer vi som är följeslagare åt våra Animal Spirits! ;) )

#38 - Tack C Stark!

Mysiga djur som du haft med dig! Styrka och Mod kombinerat med Mjukhet och Godhet!

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2012-08-21 19:41 #40 av: Henrik93

Jag har en förkärlek till katter, för dom verkar alltid försöka kommunicera och kollar en djupt i ögonen.

Och övriga djur påverkar mig väl ganskapositivt psykiskt, eftersom dom inte dömer någon, man kan helt enkelt vara sig själv med dom.

 

mvh

Anmäl
2013-02-11 11:25 #41 av: Andina

Oj, här har jag missat ett inlägg, lääänge. 

#40 - Kattdjur är fantastiska i mina ögon sett också. Har levt med katt sedan jag var nio år. Och visst är de kommunikativa! På alla sätt. 

Och precis som du skriver, så upplever jag att djur i allmänhet har en mycket positiv verkan på mig! 

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2013-02-11 12:15 #42 av: [Oniq]


Har inte hunnit läsa allas inlägg men några och vad häftigt.

Har själv varit under hela mitt liv varit så förtjust i vargar och var bland mina första kraft djur då jag förstod vad det handlade om samt örnen, condoren är också något som står mig nära. Boan saknar jag så den har också en speciell plats hos mig. 

Har vandrat med en brunbjörn och även en tumlare har funnits med. Känner för massa fåglar och älskar att sitta ner med dem och lyssna till deras sång om ditt, datt och massa ting av vikt.

Detta med kraftdjur är ej helt fel. :)


Anmäl
2013-02-13 12:42 #43 av: Andina

Vad spännande, Oniq! Många och härliga djur du haft med dig. 

Nej, det är inte helt fel detta med kraftdjur, tvärtom, det är helt ljuvligt! 

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2013-02-13 22:25 #44 av: snoflinga


Det där med vargar, jag har en så konstig upplevelse när jag var på Skånes Djurpark för några år sedan (innan vargarna rymde och fick avlivas alltså).

När vi stod utanför varghägnet och lyssnade på en informatör som berättade om vargarna som inte syntes, isade helt plötsligt hela min ryggrad till och jag vred på huvudet och såg en varg som spanade på mig/oss mitt inne i skogen.

 

Jag har funderat mycket över det där, och över varför jag kände av hennes blick. Var det så att hon valde mig som "byte"? Men isåfall borde ju inte jag känna av henne, för i det vilda skulle det betyda att jag ju blev varnad. En katt som jagar vill ju inte avslöja sig. Eller är det bara så att hon spanade in ett byte men jag kunde känna av det på min instinkt? Känslan jag fick, när det ilar genom ryggraden och nackhåren reser sig, var exakt samma som jag fick en gång när min ponny och jag mötte en älg i skogen, fast det var ponnyns känsla som spred sig upp till mig den gången.

Anmäl
2013-02-13 22:28 #45 av: Skogshumblan

En spännande tråd, kul att läsa vad andra & jag skrivit.

En sak som slog mig är, att när jag tänker på de djur jag hitills genom livet gillat, så har de alla haft färgsättning svar/ vit.
Zebra, ko, skata, skalbaggar som är helsvarta.
Ying & jang tänker jag spontant. Bara en liten reflektion.

Anmäl
2013-02-14 15:03 #46 av: [Ravenna]

#44 Hmm, nu är det ju så att vargar inte ser människor som sina "byten". Varför tror du automatiskt att vargen var på jakt för att den tittade på dig? Jag hade ifrågasatt den tanken...

Rädsla är inte alltid verklighetsrelaterad eller logisk i en situation, utan kan komma av att något triggas i en. Och med vargen så finns det ju tyvärr en massa fördomar som människor matats med under många år.
Det kan ju ha varit något sådant som kom upp i dig.

Jag hade sett det som ett bra tillfälle att möta något i mig själv, ifrågasätta vad jag vet (eller tror mig veta) om vargen. Bra sätt också att lära känna Varg bättre, som kraftdjur. :-)

Min hemsida Katten & Kvasten - helande, häxkonst, tarot


Anmäl
2013-02-14 20:50 #47 av: snoflinga


#46 Jag vet ju att hon känner om jag är rädd, och det gör att jag blir rädd :) En ond cirkel alltså :) I en omvänd situation är det lätt för mig, som när jag träffade min mammas nya hund första gången, en stor vakthund, och hon var rädd och aggressiv, då visade jag henne att jag inte skulle skada henne genom att visa mig sårbar och det fungerade (så väl att hon idag blir avundsjuk så fort jag ägnar mig åt någon annan ;)) - synd inte vargen kom fram i djurparken så jag kunde fått närmare kontakt, då hade jag kanske känt annorlunda.

 

Anmäl
2013-02-14 22:35 #48 av: [Ravenna]

#47 Ja, usch rädsla brukar vara en ond cirkel att hamna i. Intressant det där du berättar om din mammas hund, för det får mig genast att tänka på hur vargar beter sig. Alltså att du visade dig sårbar, precis så gör vargar för att undvika konflikter i onödan. :-)


Min hemsida Katten & Kvasten - helande, häxkonst, tarot


Anmäl
2013-02-22 21:33 #49 av: Hikishio

jag tror mitt kraftdjur är hunden för jag har ofta känt mig väldigt nära till dem fast jag inte känner dem. De tittar mig ofta i ögonen och ibland känns det som jag kan förstå dem.

Anmäl
2013-02-23 00:35 #50 av: tarotlasse

Det var en intresant artikel och betydelserna av djuren är väldigt individuella och har sin speciella betydelse för var och en. 

En orm betyder en sak för en som är rädd för ormar en helt annan sak för någon som har ormar som husdjur. 

En präst tolkar ormen på ett tredje sätt eftersom ormen lurade Adam o Eva i synd och är djävulens symbol. 

För läkaren är det helarens och läkandendets symbol. 

Så helt skilda betydelser för olika personer. 

Läser du en bok om djurens betydelse så kan du få en annan betydelse och läser du  3 olika böcker så får du även 3 olika betydelser för samma djur så vems tolkning  stämmer ? 

Så att tolka ngn annans djur är så korkat och så felaktigt för det djuret kan ha en helt annan betydelse för just den personen. 

Så en stor björntjänst att läsa en bok  eller fråga ngn annan om vad djuret betyder för det hindrar din egen personliga utveckling om du inte tolkar djuret efter din egen syn på djuret för det är därför just det djuret visar sig för dig. 

Sedan så enligt schamanerna så får man absolut inte ta emot ett kräldjur, insekter eller ett djur som visar tänderna som ett kraftdjur. Det är absolut tabubelagt att ta emot dessa som kraftdjur men ändå är det så många i Sverige som har både kräldjur och insekter som kraftdjur jag får inte i hop detta med den shamanska kulturen.

Ändå påstår man sig vara troende shaman o ha dessa kraftdjur ja då är inte kunskapen så stor när det gäller shamanism och kraft djur. 

Att finna sitt kraftdjur så gör man en underjords resa och under denna resa så kan det visa sig ett flertal djur  som sagt vad så är det absolut förbjudet att ta kontakt med insekter kräldjur eller djur som visar tänderna för dessa djur är onda och inga man kan lita på enligt schamanismen. 

Men  vem är då kraftdjuret när man ser ett flertal olika djur och man gör många möten med olika djur under denna resa. 

Jo enligt Shamanerna  är det det djuret som visar sig från alla sidor så om du möter ett djur som visar sig  framifrån. bakifrån från sidorna och uppifrån och nedanfrån  jag då har man hittat sitt kraftdjur, 

Visar inte djuret sig från alla sidor ska man söka vidare för då är inte det djuret ditt personliga kraftdjur enligt schamanismen. 

Denna Nord Amerikanska Shaman   som ledde  trumresan och underjords resan jag gjorde ledde oss ner i denna trumresa och han bad då att vår andliga vägledare skulle visa sig som ett djur. 

Jag blev lite konfunderad över varför ska min andlige vägledare visa sig som just ett djur så jag frågade shamanen efteråt. 

Han förklarade då att shamanernas tro är att den andlige vägledaren är ett djur hos spiritualisterna är det en guide och för ngn som tror på änglar så är den andlige vägledaren en  ängel. 

Så beroende på vad man tror på så ser man sin sin andlige vägledare som vårt logiska tänkande skapar det. 

Men oavsett om vi ser denna vägledare som en varg eller en ängel  så är det precis samma vägledare därför man ber vägledaren att visa sig som ett djur under en trumresa så man skapar detta rent mentalt. skulle jag be min vägledare visa sig som en grön rymd varelse så hade den gjort det, 

Jag kan faktiskt köpa det helt och hållet så jag avfärdar inte ngn som ser änglar eller rymdvarelser som sin vägledare eftersom deras tro skapar utseendet på  vägledaren. 

jag själv har aldrig sett en rymdvarelse eller en ängel men  jag förstår i dag varför man kan se vägledaren på det sättet.

jag har sett min egen vägledare som en mänsklig gestalt och som en varg men både vargen och mänisko gestalten har sagt att det är samma varelse o det redan innan jag gjorde denna trumresa och frågade Shamanen.   

Lasse   

Anmäl
2013-02-23 02:05 #51 av: tarotlasse

FÖRSTA GÅNGEN JAG SÅG MIN GUIDE DET VAR EN RÄDSLA FÖR MIG JAG SÅG EN  ARAB OCH MED ETT ETT SNETT OCH VANSTÄLLT ANSIKTE JA DÅ BLEV JAG FRUKTANSVÄRT RÄDD JAG BLEV RÄDD FÖR DETTA OTREVLIGA ANSIKTE . hELT PLÖTSLIGT  SÅ VISADE SIG INTE MIN GUIDE LÄNGRE  utan nu såg jag en varg följde  denna hon varg följde mig  till då jag ceryifierade mig som medium så kom Vargen som var gravid och födde  em kull ungar o förklarade att detta var en symbol att  flörnya och jobba vidare med att förmedla mina kunskaper  till myan mäniskor och nu kom min GUIDE JAG VARIT MED OM  INNAN JAN SÅG LIKA OBEHAGLIG UT MEN VI FUNKAR OTROLIGT BRA I OHOP  OCH MIN RÄDSLA ÄR HELT OCH HÅLLET BORTA.

 


-

Anmäl
2013-02-23 13:11 #52 av: snoflinga


Guds vägar för att få våra hjärnor att förstå, äro outgrundliga Hjärta

Anmäl
2013-05-06 10:09 #53 av: Andina

Hittade denna tråd igen... Härliga och spännande tankar, funderingar och upplevelser som ni beskriver, ikring detta med kraftdjur.

Jag håller helt med dig, Tarotlasse, att våra guider är desamma oavsett hur vi upplever dem/hur de visar sig för oss. Jag har upplevt mina 'vänner' på olika sätt också. Hur jag upplever dem/de visar sig för mig beror på "sammanhanget" som jag befinner mig i. "Kraftdjuren" kommer oftast helt sponant till mig, genom oplanerade upplevelser och i drömmar. D v s inte i meditationer e d. 

I meditationer eller 'spiritualistiska sammanhang' möter jag dem oftast som 'människvarelser' eller ljusvarelser.

Och när det gäller tolkningar är jag också helt inne på att det är våra individuella känslor för/associationer om våra 'djur' som är de viktiga.
Däremot kan det ibland ge inspiration att höra hur andra kan 'tolka' djurens symbolvärde - inspiration till att själv fortsätta att 'associera' till dem och känna av vad de står för mig.


Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2014-03-28 14:44 #54 av: [Bettanbop]

En gammal tråd men så kul att läsa Tummen upp

Jag tror att mitt kraft djur är brunbjörnen men är inte helt säker. Hon (björnen) kom i en dröm och presenterade sig som Jossan och gav mig en kram Kramas men när jag var yngre drömde jag ofta om ormar och spindlar GladAnmäl
2014-03-28 21:24 #55 av: InreSeendet

Jag ser inte inre bilder och vet inte vilket mitt kraftdjur är...men min son har mött en blå varg flera gånger under meditationer. Vargen går på hans vänstra sida, vaknar när han vaknar, är nästan som en osynlig kompis. Under en annan meditation träffade han en vit orm som satt på hans axel. 

Han gillar djur, det är kanske därför han ser sina vägledare som djur? 

Anmäl
2014-04-01 23:11 #56 av: Sophie Gustavsson

Lodjur har alltid varit ett sådant gjort som jag känt att det har varit något speciellt med. Det var mer när jag var ung (runt 9 år) men de är så speciella. Går inte riktigt att beskriva bandet men det är något man inte glömmer. 

Anmäl
2014-04-02 00:15 #57 av: delfinen1

:D

Anmäl
2014-09-17 20:51 #58 av: dorshmi

Jag har en Kamelentitet. Vet inte vad kameler som symbol betyder,  det verkar tvetydigt att hitta. Jag var inte förvånad över att möta kamelen i meditation  när jag väl gjorde det, hoppas att hon är en genomsnäll entitet, det ska bli spännande att lära känna henne mer.

Anmäl
2014-09-18 20:27 #59 av: Amandla

#58 Jag vet inte, utan känner in detta, att kamel kan ha med tålamod, tålighet och uthållighet att göra.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2014-09-20 23:56 #60 av: Älvan

Elefant. Kom under meditation. Hund enl medium. Känns tryggt. Vet inte riktigt. Kom just nu på att båda e flockdjur. Så jag tänker att det har med rotchakra/familj att göra. Det är också den som är svag hos mig. :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.