Övrigt

Öka din intuition - Bryt mönster

2011-06-09 14:19 #0 av: Andina

Alla dras vi med gamla vanor och mönster – dessa mönster kallar vi många gånger för ’rutiner’ och vi känner oss trygga med dem. Det känns skönt att hålla sig till det vi är vana vid.

Men vanor är också begränsande!

Det är som att vi då går "innanför en fyrkant” där vi håller oss inom ramarna. Dessa ramar begränsar oss som personer, vårt flöde, vår inre utveckling, vår kreativitet, vår intuition. Hela vårt jag!

Kreativitet och intuition går hand i hand. Jag brukar säga att ”Kreativitet är Intuition är din Andliga och inre utveckling är Du!”
Alltså - när vi begränsar flödet för vår kreativitet så begränsar vi allt annat.

Vanor och mönster är begränsningar…


VARDAGSRUTINER
Ta t ex din vardag, titta lite närmare på den; Hur mycket gör du inte av gammal vana? Nästintill allt vi gör – bygger på gamla vanor… Tänk efter hur du t ex startar dagen, du har säkert, som de flesta av oss, en morgonprocedur som ser ungefär likadan ut varje morgon.

Ett exempel på en morgonprocedur kan vara:

  • Du kliver upp på samma sida om sängen
  • Du sätter på kaffekannan
  • Därefter borstar du tänderna
  • Du duschar - och tvättar av dig på samma sätt, t ex uppifrån och ner eller tvärtom, du börjar med samma fot.
  • Du klär på dig kläder – börjar med vänster strumpa och sedan höger strumpa, tar på dig underkläder, t-shirt, byxor/kjol e d -”alltid” i samma ordning.
  • Du passerar och ser dig i spegeln för att se till att kläder och frisyr ser ok ut.
  • Du gör i ordning din frukost – fikar och äter det du oftast brukar äta, på samma stol, på samma plats vid frukostbordet.
  • Du gör dig redo att åka till jobbet – klär på dig ytterkläder, letar efter nyckeln, tar samma färdsätt och samma väg till jobbet.

Och så vidare…
Och på arbetsplatsen fortsätter du med dina dagliga rutiner… Se’n tar du dig hem, på samma sätt som vanligt, handlar, och fixar hemma med det du oftast gör. I samma ordning som vanligt.

I princip samma vanor och mönster, i samma ordning som alltid, varje dag. Lite ruggigt, om man ser på dem så som jag gör, som begränsningar, eller hur...?

LINJER - KANTER - STIGAR
Att cykla eller gå på eller utanför påtagliga eller tänkta "linjer" kan kännas 'fel'. En del människor har t o m svårt att gå över eller trampa på linjer i mattor eller på mattkanter!
Hur är det för dig, har du svårt att korsa linjer eller andra påtagliga eller outtalade "gränser"?

 

GAMLA UTTJÄNTA TANKAR...
Till och med våra tankar snurrar runt väldigt mycket av gammal vana! Man säger att 95-98 % av våra tankar är tankar som vi tänkte igår. Och de vi tänkte igår består till 95-98 % av samma tankar som vi tänkte dagen innan… och så kan vi gå tillbaka ”till hur långt tillbaka som helst”.

Inte särskilt kreativt det heller… eller? Det är alltså inte särskilt många nya tankar vi tänker om da’n.

Många (de flesta) av de tankar vi upprepar dag efter dag är också tankar som vi inte ’reflekterar’ över. Nu ska jag gå och borsta tänderna. Nu ska jag duscha. De är bara ”automatiska” – d v s vanor och mönster.

Och begränsande…

* * *


BÖRJA KLIVA ÖVER DINA RAMAR REDAN IDAG!

När du väl börjar gå utanför dessa ramar, bryta dessa mönster och vanor – det är då du sätter fart på kreativiteten!

Vardagsmönster kan vara svåra att bryta ibland – vissa får vi dessutom inte bryta, eftersom de krävs i vårt samhälle, lagar och regler vi har att följa, på exempelvis en arbetsplats. Men oändligt många vanor och mönster kan vi med lätthet bryta! Särskilt de personliga som vi har byggt upp under en falsk känsla av "trygghet" och för att "slippa tänka".

Det ”tar ofta emot” att göra det vi brukar göra på ett annat sätt än vad vi är vana vid. Men det är bara precis i början – när man väl börjar kliva utanför ramarna så brukar det gå lättare och lättare. Och det känns faktiskt oftast "befriande"också!

Prova själv! Prova att kliva upp på ”fel” sida av sängen, duscha, borsta tänderna, klä på dig dina kläder, gör och ät din frukost o s v i "fel" ordning. Det är befriande när man väl kommer igång! (Men se upp bara, så att du inte skapar nya vanor… ;) Variera dig så ofta du kan.

Var uppmärksam på hur du upprepar dina mönster – i allt vad du gör och hur dina tankar upprepar sig. Medvetandegör dig själv (!) om dina tankar - och särskilt dem som du normalt ’inte tänker på att du tänker’.

Bryt så många av dina vanor och mönster du kan, så ofta du kan – istället för att hålla dem låsta innanför onödiga ramar! - och du får fart på ditt inre flöde!
Du ger utrymme för dig själv, din kreativitet och därmed också din intuition och din andliga och inre utveckling!

Och du, det är t o m ”roligt” att bryta sina egna vanor och mönster!

* * *

Vilka mönster och vanor kan du komma på, som kanske hindrar dig i din utveckling och som du faktiskt kan 'bryta bort'?

/Jenny "Andina"

Inca King

 

 

 

 

© Andina 2011

Bilder: Stock.xchng

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2011-06-09 14:26 #1 av: Indiania

Intressant Andia, du har så rätt i det du skriver. Ofta gör man saker på samma sätt utav gammal vana......jag tänker inte ens på att det går att ändra på vanorna......det är ganska otäckt egentligen för vi vill ju inte vara robotar Skrattande

Men det kanske beror lite på vad vi gör? Vet du Andina jag vill verkligen få fart på flödet!

Tack för din tänkvärda och bra artikel! Flört

" Var nära naturen - var när dig själv "

 

Anmäl
2011-06-09 17:10 #2 av: [Tobbe-Rutgersson]

tack

Anmäl
2011-06-09 17:43 #3 av: [walkinbeauti]

Härlig artikel Andina något vi alla bör ta till oss av.Så lätt det är att falla in i gamla mönster men dom går att bryta och vi måste inte ha total kontroll i allt vi gör utan våga tänja på gränserna då tror jag vi mår så mycket bättre.

I morgon tänker jag kliva ur sängen på fel sida och sova med fötterna vid huvudkudden,bara för att förändra det enkla beteendet.

Tack för den fina påminnelsen Kyss

Sajtvärd för Indianer ,Övernaturligt samt medarbetare Healing .

http://www.indiantrumman.se/

http://www.the-wolf.se/

http://indianer.ifokus.se/


Anmäl
2011-06-09 17:54 #4 av: Andina

Tack själva allihop!

Visst är det så, Indiania, att vi ofta inte ens tänker på att våra mönster går att ändra!
Faktum är att väldigt många av våra mönster och vanor är inarbetade sedan vi var småttingar. Och som litet barn, ifrågasätter vi dem inte utan tar dem för givna eftersom det är vad vi fått lära oss av våra föräldrar eller andra vuxna. Det bara är så det ska vara...

Och på den vägen vandrar vi sen - vi tänker inte på att vi kan ifrågasätta dem och förändra/bryta dem.

WB, jag är också övertygad om att vi mår bättre av att tänja och bryta våra gränser ibland och gå utanför våra invanda mönster.
Kul, du kommer att vara lite av en "Pippi Långstrump" när du sover med fötterna på huvudkudden och kliver upp på fel sida! Heja Pippi!

Skrattande

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2011-06-09 19:33 #5 av: [outgrundlig]

Grå, grå...grå, grå, får detta mig att tänka på. Så sant som du säger i denna artikel, tack för den, skall se vad jag kan göra för mera tokerierGladsom får fart på kreativiteten.

Anmäl
2011-06-09 21:43 #6 av: Mavios

Den här artikeln kom verkligen när jag som mest behöver den! Ögonöppnare för de små sakerna som egentligen är ganska lätta att ändra på för att få större variation och kanske även nya infallsvinklar på annat. Tusen TACK!

Anmäl
2011-06-09 23:35 #7 av: Andina

#5 - Tack själv, OG! Ja, kanske är det därför vi pratar om den "grå vardagen"... Som liksom "försvinner" p g a att vi lever mycket vanemässigt.

Kul, tokerier är kul! Skrattande


#6 - Tack själv, Mavios! Vad kul att artikeln gett lite inspiration till att bryta lite vardagsmönster! Nu är du nog "på G" igen!

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2011-06-09 23:51 #8 av: [GunillaF]

Tack för en jättebra artiken som verkligen fick mig att fundera. Jag läste igenom den tidigare i kväll, sedan har jag grunat på hur det egentligen är.

Jag minns att när jag var liten och första gången var på Skansen och såg alla djuren, så var det en isbjörn som gick omkring i ett exakt samma mönster hela tiden. Timme efter timme. Mina föräldrar höll inte på att få mig därifrån för jag väntade på att han skulle göra något annat som omväxling, för det där var ju inte så spännande. Minns att jag tyckte så synd om honom som betedde sig så där.

När jag gick omkring och funderade på det som du skriver om i artikel, kom jag att tänka på den där björnen....och hur jag själv gör. Nog är det lite likt....Tyst Fast jag kanske gör många fler grejer under ett dygn än vad han gjorde.... men jag gör ju på samma sätt dag efter dag efter....

Tack för tankeställaren. Ska komma ihåg att göra mina sysslor lite annorlunda hädanefter.Skrattande

 

 

Anmäl
2011-06-10 00:25 #9 av: Andina

#8 - Tack själv, du också, Gunilla!

Ja, det gör hjärtskärande ont när jag läser vad du skriver om den instängda isbjörnen. Det är en av orsakerna till att jag vägrar gå på zoo eller cirkus. Jag klarar inte av att se djurens dagliga tillvaro på så'na ställen - de är ju verkligen fångade av begränsningar. Människans begränsningar... Jag vet att zoo-parker har fördelar också, i enstaka fall för arternas överlevnad men särskilt för människan. Men - inte är det en naturlig tillvaro djuren lever i, och hur sunt är det för djuren.

Och det du berättar om isbjörnen, hur den gick i samma mönster timme ut och timme in - det illustrerar ju verkligen hur vi människor oftast också lever, precis com du känt igen i ditt eget liv. Inte konstigt att dagarna försvinner ut till intet! Alla dagar blir den andra lik - och därför 'ser' vi dem inte längre, vi upplever dem inte längre!
Vi är vana vid hur våra dagar ser ut... Vanan stänger av...

Ha kul med dina kliv över vardagsramarna! 
Jag ska också kliva över några ramar - varje dag så långt jag kan! Glad

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2011-06-10 00:39 #10 av: Andina

Tänk, hörrni, på när ni var barn. Minns ni er barndom något sånär bra, så minns ni många händelser och tillfällen - positiva eller negativa eller särskilda stunder, små som stora.

Men hur är det med vuxenlivet - minns ni lika mycket? Nej, de flesta gör inte det. Och det beror just på att dagarna, i stort sett, ser likadana ut och försvinner in i varandra och till något som vi inte längre uppmärksammar.

Som barn levde vi med färre rutiner och vanor än vad vi oftast gör som vuxna. Därför fanns även plats för lek och kreativitet, nyfikenhet och bus, känslor och förnimmelser. Då hände också mycket mer - inombords och i det yttre livet - händelser att minnas för framtiden.
Den ena dagen var inte den andra lik!

Våra vanor och mönster är en stor del i att vi inte lyckas leva Här och Nu, som vi så ofta pratar om att vi bör göra. Men när Här och Nu ser ut som Igår och Då och Imorgon och Se'n - då är det inte så lätt... Flört

 

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2011-06-10 07:12 #11 av: Limewear

Tack,det var mycket bra skrivet!

Anmäl
2011-06-10 12:37 #12 av: Anna-Lena Vikström

Det är ett  bra tips att  bryta mönster!

Det finns till och med en bok om synkroncitet, jag tror det var "Slumpen är ingen tillfällighet" där det står att om man bryter mönstren och gör något oväntat så aktiverar man synkronicitetslagen i universum och drar till sig mer ovanliga händelser.

Anmäl
2011-06-10 23:04 #13 av: Andina

#11 - Tack själv, Limewear! Glad

#12 - Det låter intressant att man kopplat ihop att bryta mönster med aktivering av synkronicitetslagen. Tack för boktips - den läggs till boklistan att läsa.
Och nej, i min värld är inte slumpen någon tillfällighet! :)

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2011-06-11 00:12 #14 av: [outgrundlig]

#10 Du skriver igen så bra, ja tänk om vi vore barn igenTungan ute lägger in en länk http://www.youtube.com/watch?v=20D3uX1PSpk

Den handlar inte om barn....utan om det grå grå. kom att tänka på den bara sådär på mitt jobb idag. Bara som en kul grej...

Ja, tänk om vi vore barn igen Andina, så som du skriver så känner jag. Kreativiteten som vi alla hade inom oss då och som vi egentligen har inom oss ännu men som vi inte släpper fram på samma sätt? Skrattandepå samma spontana sätt som då!

 

Anmäl
2011-06-11 10:14 #15 av: Andina

#14 - Den reklamfilmen är en av de få som jag 'gillar'! Glad

Ja, tänk om vi vore barn igen... Men hallå... visst ÄR vi barn!!! i vuxna kroppar! Så fram för Barnet inom oss - låt Kreativitet och Intuition flöda! Skrattande

 

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2011-06-22 17:05 #16 av: Mads

Tack för en fantastisk artikel, oj oj oj vad jag har att jobba med nu rutinfreak som jag är :) Men det ska bli ganska spännande tycker jag, från och med nu ska jag göra saker annorlunda ;)

Stor kram

Amor Vincit Omnia

Anmäl
2011-06-22 20:17 #17 av: Andina

Tack Go'a Mads!
Jag hoppas att rutinfreaken får lite kreativ inspiration av att göra saker "fel"! Stor kram tillbax till dig!

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2011-06-22 21:07 #18 av: Mads

# 17 Det får den, bara en sådan sak som att inte alltid gå samma väg till jobb..jodå jag ska lyckas med detta ;)

Kramar i tusental fina du !

Amor Vincit Omnia

Anmäl
2011-06-22 22:52 #19 av: AnnL

Jätte bra artikel Andina!

Det är inte lätt att bryta gamla mönster. Men jag försöker tex när jag städar. så skiftar jag rum när jag börjar damma. Börjar dammsugning i olika rum var gång.

Ibland duschar jag först innan jag borstar tänderna, men det känns konstigt för jag brukar göra tvärtom.

Jag styr själv mitt liv med mina tankar o känslor.

 

Anmäl
2011-06-23 01:45 #20 av: Andina

Tack, AnnL!

Ja, det må gudarna veta att det kan vara svårt att bryta gamla mönster! Många av våra mönster har vi ju dragits med se'n många år tillbaka. Det gäller att "upptäcka" dem - innan man kan bryta dem. Vi har så många vanor och mönster som vi inte ens tänker på.

Härligt att du tänker på att bryta mönster! Det visar på att du inte vill fastna innanför de 'begränsande ramarna'.

* * *

Jag blir själv inspirerad av era reflektioner - så jag vill "upptäcka" mina mönster och bryta dem, ännu lite mer! Jag har också sett att jag skapat en del nya mönster de senaste 1-2 åren, vanor, mönster - som kanske inte alltid är så bra för mig, som 'begränsar'. Så - dags att börja titta på mina begränsningar också! Det ska bli spännande!

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2011-06-23 11:24 #21 av: szirius

Den här artikeln var väldigt bra skriven, den är lätt att ta till sig och att förstå.

Faktiskt så är budskapet esoteriskt, dessa övningar finns att hitta i hundraåriga gamla böcker om hur man öppnar upp sig för andlighet.Flört

Dessa övningar finns bl.a i antroposofiska häften, men för många känns den texten för djup och krånglig då man även förklarar väldigt ingående hur dessa rutiner sitter i eterkroppen, det kan bli " för mkt flum" för många.

Jag tycker att det  här är härliga påminnelser, och alltid när livet känns instängt eller tråkigt så ändrar jag på rutinerna, tar andra vägar med bilen, gör nya maträtter, byter sida i sängen, väljer andra böcker att läsa osvosv. Det funkar verkligen!

Och har man barn får man lätt hjälp - det är bara att be om råd och de kommer med tusen roliga tips. Bakvända dagen med glass före maten, äta under bordet osv - kan bli HUR KUL SOM HELST!

Och faktiskt - tankarna förändrar sina banor när man förändrar sina rutiner. Allt hör ihop!Kyss

Anmäl
2011-06-24 06:28 #22 av: Airwyn

Eftersom jag ofta befinner mig i en djup depression så har jag nästintill inga vanor eller ritualer öht.. allt är ett ständigt kämpande emot mina mentala spärrar.. vad som hjälper lite är att försöka skaffa sig vanor så livet flyter på lite bättre.. men det fungerar inte i mer än ett par dagar och sen glömmer jag bort dem..så denna artikeln hjälper inte mig..

Anmäl
2011-06-24 09:51 #23 av: Andina

#21 - Tack snälla Szirius!

Och vad roligt att dessa/liknande tankegångar och övningar finns att hitta i böcker. Och i hundraåriga böcker! Det hade jag ingen aning om! Kul och intressant! Det vore spännande att läsa vad de skriver.
(Och då är jag inte helt ensam om att tänka i dessa banor ;).)

Vad härligt att du också försöker 'gå utanför ramarna' emellanåt. Och ja - barn har ju inte hunnit bli lika "rutinerade" så kreativiteten flödar lättare där och vilken inspirationskälla barn är! Kan bli HUR KUL SOM HELST! Jag kan bara hålla med!

Allt hör ihop!

 

#22 - Airwyn, det är tufft att dras med depressioner. Jag hoppas att du får bra hjälp och stöd i din kamp för att lossa på dina "mentala spärrar" som du skriver! Dessa mentala spärrar kan man ju också se som lite av ett mönster, "tankemönster".
Jag kan förstå att det kan vara till hjälp att skaffa vanor i situationer som din - att skapa nya vanor är ju också att bryta mönster.

Jag tycker det låter som att du kämpar på bra ändå och du har en viss medvetenhet om vad som kan vara bra för dig. Jag vet också att det kan vara svårt att hålla sig till de nya vanorna när man har en depressiv sida som tar all kraft och energi.

Men jag hoppas att du inte ger upp i din kamp - för jag är alldeles övertygad om att det finns stöd och hjälp att hitta, det gäller att orka söka tills man hittar den! Det finns många vägar att prova sig fram, psykiatrin, kost och näring, alternativa behandlingar, med mera, med mera. Och att prova olika metoder samtidigt, enligt ett holistiskt "helhetstänk" (som t ex antroposofisk medicin gör) är ofta en bra väg.

Fortsätt tills du hittar din väg!

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2012-02-11 15:36 #24 av: Andina

PuttPutt!

Hur har det gått med att bryta era mönster?

För mig gick det bra i början, men se'n fastnade jag i de nya mönster jag skapat igen och 'blev kvar' där ett bra tag. Men är nu inne på att bryta dem också och låta kreativiteten och energin börja flöda igen! För det har varit dåligt med den saken en längre tid nu.

Så - hej hopp, här ska brytas mönster!!! Hur bekväma de till synes än verkar vara... ;) Skrattande

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2012-02-11 15:50 #25 av: Torahzen

Jättebra tankeställare. Jag ska sätta mig på annan stol vid köksbordet för att se lite annorlunda på tillvaron!

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2012-02-11 18:20 #26 av: [Pirkko,lino]

Men, sedan en person som t.ex. jag, som har aldrig haft vissa mönster eller fasta vanor, kan bli stämlat som en ufo bland männsikor. Skrattande

Jag nu har aldrig brytt om vad andra tycker och tänker och har möster och vanor. Jag har alltid gått min egen väg.

Men jag vet att omgivningen har reagerat många gånger på mina "ovanor". Jag lever efter min känsla/intuition, inte efter vissa inlärda mönster.

Glad

 

Anmäl
2012-02-11 18:45 #27 av: Andina

#25 - Ja, hoppas du får/fått lite nya perspektiv på nya platsen! Flört

#26 - Ja, men det är ju precis så man mår som bäst - att inte fastna i vanor och bryta dem man eventuellt drar med sig. Intuitionen och kreativiteten kan flöda då. Så - jättebra Pirkkolino, att du inte har mönster som du dras med!

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2012-02-11 19:05 #28 av: [Pirkko,lino]

#27 Andina. Och jag vet varför jag har inga speciella möster eller fasta vanor. Jag fick leva så redan i min barndom. Ingen ställde mig inom vissa ramar, utan jag fick forma mitt liv helt själv.

Därför jag har aldrig känt mig stressade heller, oavsett hur mycket praktiska saker jag har gjort under mitt liv. Eftersom det var/är min inre känsla som styr mig, inte fasta vanor eller någon sorts traditioner.

Glad

Anmäl
2012-02-12 11:28 #29 av: Limewear

 Det gick så bra för mig i början,tänkte till och gjorde små förändringar i min vardag men har fastnat i mina mönster igen...tack för påminnelsen! Glad

Anmäl
2012-02-13 00:44 #30 av: AnnL

Jag gör så gott jag kan fortfarande. Glad

Jag styr själv mitt liv med mina tankar o känslor.

 

Anmäl
2012-02-13 07:42 #31 av: rore

Härlig artikel Andina och så sann.

95-98 procent Vana i tanke och handlingFörvånad. JAg vet ju att det äör så men kan ändå inte låta bli att häpnas över det.

För ett tag sedan så bröt en fyrbent vän sin och min vana. Stor och stark som han är så slet han ikull mig. Halt och rackigt var det ju ute, så jag halkade omkull och låg som en liten vante efter honom,i flera meterSkäms. Innan jag kom mig för att protestera.

Då blev det tvärstopp på det fyrfota djuret som skamset tittade ner på en snödränkt Rore,,,,

Men vilken kick det gav i livsflödet. Det lilla äventyret satte fart på endorfinerna och hela dagen blev så levande,,,,,

(Nä, jag gjorde inte illa migTungan ute)

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2012-02-13 08:34 #32 av: Andina

Skrattande Härligt äventyr, Rore! Ja, din kompis tyckte att det var dags att bryta lite av vardagsrutinerna, tydligen! Jag riktigt ser dig farandes efter din vän i kopplet! Skrattande Men så skönt att du inte gjorde dig illa!!! Och läckert att din 'flygfärd' gav dig en kick! Och det är ju så, när vi bryter våra vardagsrutiner så händer nå't inombords.

Alla sätt att bryta rutiner och få endorfinkickar är bra! Flört

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2012-02-13 11:23 #33 av: Skogshumblan

Spännande värre! Tack för artikeln.

Anmäl
2012-02-13 12:58 #34 av: Elpida

Så himla bra artikel Andina!

Har ni tänkt på hur himla bra man mår när man just kommit på ett helt nytt tankesätt, ommöblerat eller brytit ett tråkigt gammalt mönster! Man känner genast kreativiteten flöda och får nya infallsvinklar.

En riktigt bra tankeställare som vi skulle behöva lyfta fram då och då!

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2012-02-13 13:40 #35 av: rore

#32

Andina! Ja en riktig avbrytare var detFlört. Här har mycket gått på rutin och vana den sista tiden.

Inser efter att jag läst din artikel att det är oerhört viktigt att bryta mönster o rutiner,,, Men shit,, så motigt det kan kännasObestämd.Tungan ute

 

 

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2012-11-05 07:45 #36 av: [GunillaF]

Glad

Anmäl
2013-01-02 10:18 #37 av: Andina

Så här i början på ett nytt fräscht år kanske det är dags att se över sina vanor och mönster igen?

Själv har jag nog fastnat en hel del i både gamla och nya mönster som jag skapat. Skäms Och eftersom jag bestämt mig för att 2013 ska bli ett kul och bra år - så är det väl alldeles jättelämpligt att syna och bryta mina mönster igen!

Gott Nytt 2013!

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2013-01-02 12:06 #38 av: Skogshumblan

Bra tanke Andina, ska läsa och begrunda igen.

Anmäl
2014-04-15 08:26 #39 av: [GunillaF]

.

Anmäl
2014-04-18 21:22 #40 av: Älvan

Vi har automatiserade tankar för att det är energibesparande. Det är ju faktiskt bra för oss i en stressad värld. Tänk om man varje dag skulle tänka ut allt för första gången.

man vaknar. Tänker; ska jag röra armar eller ben först? Tända lampan eller sätta mig upp? Vilken sida av sängen? Ska jag gå/ krypa eller kräla, möjligen dansa till toan eller köket först. Ska jag ha strumpor idag? Ska jag ha strumpor på händer eller fötter eller ska jag laga biff/fil/ägg eller macka till frukost? Ska jag bada eller duscha? Kanske ska jag först hoppa på ett ben på balkongen?

Man skulle ju aldrig komma någonstans om man var kreativ och nytänkande och utan rutiner.

Jag har haft problem med att jag har för lite av vissa typer av rutiner och för mycket av andra.

En intressant sak med automatiserade tankar är att de är svårstyrda. Vi kan ex ha en negativ självbild och genom att vi inte aktivt frågasätter automatiserade tankar blir de sanningar om oss själva. Dessa kan vi påverka medvetet. Det borde jag göra mycket mer än jag gör.

Jag tror precis på det som står i artikeln att genom att bryta ett mönster kan man lättare förändra andra. "Det skakar om systemet". Man kan utmana sig med lekar exv. Hur många leenden möter mig på väg till jobbet? Då tränar man hjärnan fokusera på positiva saker istället för negativa. Vår hjärna är programmerad på att söka efter faror och då kan man utan att man märkt det sitta i tunnelbanan och kritisera andra människor el sig själv i tankarna.

Anmäl
2014-08-20 20:52 #41 av: Amandla

Puff!Glad

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2014-08-20 21:42 #42 av: Blueberry95

Bra skrivet :)Det här ska jag prova! Man kanske även kan prova att sova på dagen och äta efterrätt mitt i veckan, och sitta i sovrummet och äta och sova i vardagsrummet haha :D

Anmäl
2014-08-20 22:07 #43 av: Torahzen

Javisst!

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2014-08-22 06:42 #44 av: [rumelle]

Jag har alltid tyckt om att bryta mönster, räcker med något så enkelt som att "möblera om" på skrivbordet lite då och då. Det känns stimulerande med förändring lite då och då. Det är enkelt nog hemma men fasiken så svårt på jobbet! Mina kollegor är så oerhört insnöade på att allt ska vara på ett visst sätt och saker ska ligga på samma plats som de gjort i 20 år. De sätter sig alltid på samma plats i fikarummet och om jag sätter mig på "deras plats" känner man att det ogillas även om ingen vågar säga något. Jag är en sån som inte står ut med att följa samma mönster dag ut och dag in, så det är ju något frustrerande på jobbet. Nu har det precis gjorts en helrenovering och vi har fått en del nya lokaler. Jag försöker ju passa på att få lite förändring och placera ut sakerna på nya ställen. Men jag redan märkt att saker flyttas så att det ska likna hur vi hade det förut så mycket som möjligt. Det som retar mig mest är att alla säger att nu ska vi ha lite förändring och lägga saker på nya ställen osv, men liktförbaskat följer de samma gamla mönster som alltid. :P

Anmäl
2014-08-22 09:11 #45 av: Torahzen

De är nog inte redo trots allt...

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.