Blomessenserna

Dr Bach- och hans livsverk

2007-02-27 14:09 #0 av: MariaJ

Min artikel är tillägnad Dr Bach och hans fantastiska upptäkt. Han framställde 38 blomessenser som skulle hjälpa människor och djur att aterfå balansen i kroppen. Jag berättar här en kort historia om en stor man, så vigde sitt liv för att förbättra människans hälsotillstånd. Han hade en tro på att Gud skapat naturen för att den skulle kunna ge oss allt det vi behövde för att skapa en inre balans. Läs Och njut !

 

Dr Bach- och hans livsverk

 

Jag vill berätta om en man som har fascinerat mig sen första stund jag kom i kontakt med honom. Hans upptäckt kom att förändra och hjälpa åtskilliga både människor, djur, andra växter för att återskapa balansen och därmed återfå sin hälsa.

 

Dr Edward Bach föddes den 24 september 1886 i Moseley som ligger nära Birmingham i England. Han började jobba på sin fars mässinggjuteri för att tjäna ihop pengar så han kunde studera. Han hade inte bestämt om han ville studera medicin eller teologi. Under sitt arbete på gjuteriet kom han i kontakt med människor och olika sjukdomstillstånd, så han bestämde sig senare för att studera till läkare.

Edward utbildade sig till läkare mellan 1906-1913. Han fick sin läkarlicens och började arbeta på en akutmottagning, men assisterade även på en avdelning för bakteriologi samt immunologi. Han gjorde en stor upptäckt genom att se kopplingen mellan bakterier i tarmen och kroniska sjukdomar. Han framställer då sju olika sorters vaccin för tarmproblem, och året 1920 redovisas hans stora arbete i "Medical journals Proceedings of the Royal Society Medicine"

 

Efter sin upptäckt blir han en hedrad och framstående läkare, och han startar sin privata klinik på Harley Street i London. Hans forskning fortsätter då i eget laboratorium. Han vill framställa smärtfria behandlingsmetoder för att människan ska återskapa balansen i kroppen.

Året 1928 börjar Dr Bach´s läkarsystem. Hans healingmetod kom från utvalda växter. Han kallade dom för "Guds Läkande Natur". Han var övertygad om att Gud hade skapat växterna pga. deras healande och läkande förmåga. Det är ju naturens egen medicin, och allt är skapat av en anledning.

 

Åren 1930-1936 så upptäcker han alla de 38 olika blomessenser. Hans otroliga känsla för växternas energier, gjorde att han kunde känna vad just den enskilda växten kunde göra för kroppen. Han upptäckte också att växterna har samma personlighet och känslotillstånd som oss människor. Han lade ett blomblad, löv eller barr på sin tunga, och kände då vilken vibration och energi det hade. Därigenom så kunde han placera in de olika växterna i sju olika grupper. Han valde noga ut de växter som skulle ingå i hans healingsystem. Hans sätt att framställa essenserna var att på två olika sätt. Den ena var kokmetoden och den andra var solmetoden.

Han ville använda sig av kraften som fanns i moder jord, luften, solljuset och vattnets källa. Växterna plockade grundligt utan att vidröras av någon människa. De placerades i en kristallskål i solen som var fyllt med kristallklart vatten. Han lät endast solen, moder jord, luften och vattnet arbeta med energierna från växterna. Han silade sen vattnet och framställde då blomessensen. För hållbarhetens skull så tillförde han conjac.

Då undrar ni naturligtvis när vi kan använda oss av droppar? Jag kan inte skriva ner allt om blommornas möjligheter, men här följer en kort lista på vad som kan balanseras med Dr Bach dropparna.

 

  • - Låg självkänsla
  • - Svårigheter med att sätta gränser
  • - Konflikträdd
  • - Rädslor
  • - Inlärningssvårigheter eller koncentrationssvårigheter
  • - Sängvätning
  • - Utbrändhet
  • - Stress
  • - Sorgearbete mm...

Det finns många fler olika tillstånd att behandla. Genom att blanda en specifik blandning med olika essenser, så kan man balansera upp det som ligger som en obalans i kroppen. Han blandade också droppar som han kallade för Rescuedroppar. Det är en sammansättning av olika essenser som löser bla, chocktillstånd, dödsfall, olyckor, sorg och trauma mm.

Hans korta med dock intensiva liv, var en resa i sig då han själv genomgick olika sjukdomstillstånd. Om man hamnat i ett sjukdomstillstånd så ansåg Dr Bach att vi måste hjälpa kroppen att återskapa sin balans. Kropp, själ och ande måste tillsammans balanseras, det är då vi är friska. Han dog 1936, endast 50 år gammal.  Men innan han tog sitt sista andetag så var hans sista önskan att hans livsverk skulle bli tillgängligt för alla. Det skulle inte vara dyrt, utan alla skulle ha råd att kunna få hjälp med hans droppar.

Jag har själv använt dropparna och jag såg resultat inom ett dygn. Jag grät i olika omgångar över känslor som jag trodde jag hade bearbetat. Det lyftes upp ur mitt undermedvetna, och det var saker som jag hade förträngt. Jag förstår nu varför jag tidigare inte kunde prata om en händelse utan att börja gråta, då gråten och känsligheten i ett sammanhang fortfarande ligger som en obalans.  Helt fantastiskt !!!

Glöm inte att gråten är en reningsprocess. Genom gråt så får du ut den negativa energin.

 

Gå in på forumet om ni har några frågor eller funderingar kring artikeln. Det är alltid roligt att diskutera om våra olika sätt att tänka. Kanske har även du en berättelse om just hur Dr Bach- dropparna hjälpt dig !!

 

Vid Pennan // MariaJ :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av: MariaJ

Datum för publicering

  • 2007-02-27

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-03-15 11:24 #1 av: Simson

Bach's blomsterdroppar fungerar.

Jag har Rescue (räddningsdroppar) nu kombinerat med agrimony, S o B, mimikry, scleranthus.
Med reservation för min tolkning av handstilen skriven på flaskan. Flört

Brukar få healing med efterföljande droppar. Även droppar enbart när livet kör ihop sig alltför mycket.

Anmäl
2007-04-04 10:38 #2 av: jessicav

Hej, Jag undrar om någon vet vart man kan gå kurs i Bach´s blomsterdroppar ?

Dagens kort tycker jag är en toppen ideé

 

Anmäl
2007-08-06 16:28 #3 av: MariaJ

Jag ville gärna lyfta fram denna artikel igen då vi väntar in en ny artikel snart. Detta är en intressant man med mycket medialitet. En mycket läsvärd historia. Kram MariaJ:-)

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-08-06 23:19 #4 av: FiaH

En mycket bra artikel, kanske något att prova

Anmäl
2007-08-07 02:10 #5 av: Tuva-Lena

Jag är också av den uppfattningen att allt som vi människor behöver finns i naturen. Förstår egentligen inte varför man genom att använda syntetiska ämnen - kemiska/konstgjorda - endast försöker apa efter den kemiska struktur som finns i dom läkeväxter man hittar i naturen. Sedan kallar man läkemedelsindustrin för seriös..? Och anklagar alternativmedicinen för att endast handla om vinstintresse? Vad kan vara mer äkta än det som finns i naturen? Skrikandes

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-08-09 00:19 #6 av: molly57

Tänkte bara tala om,att jag i dag provat Bach droppar. Har tigiagare provat räddningsdroppar.Men i dag fick jag droppar som "uttagna" för just mig.Det var lite spännandeFundersam .Framför allt på det sätt hon tog fram "mina" droppar.Ska hålla kontakten och ses  igen om någon vecka.Hon sa att dropparna jag fick i dag,behöver en tid att verka.Och sedan skulle jag återkomma,för att prova fram de' droppar jag behöver jobba,med under längre tid.

Fick också några droppar som hon kallade änglar droppar? Är det också Bach droppar? 

 

Kram//molly 

Anmäl
2007-08-09 00:38 #7 av: MariaJ

Hej Molly57.. Jättehärlig att du fått droppar nu som du ska testa. Jag är också enormt intresserad av just DR Bach och hans fantastiska droppar, så jag hoppas en dag kunna arbeta mer med dem än vad jag gör idag. Hoppas du vill skriva mer om hur du upplever din förändring och vilken verkan du kan känna av.. Vore glad om du ville dela med dig Skrattande

Ängladropparna vet jag inte så mycket om, men det kan vara droppar som din egen teraput har kännt in och framställs som just Ängladropparna.Skrattande

Kram MariaJ:-)

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-08-09 01:08 #8 av: molly57

#7

Jag delar gärna med mig.Hon var träffsäker,när hon tog fram "mina" droppar.Fick fram det jag vet vad jag bör jobba med,vad mina blockeringar sitter.Var på en sittning,för ett par månader sedan.Hon fick då till sig att jag kunde ha' stor hjälp av just Bach droppar.Så visst var det märkligt att jag blev erbjuden att prova på dessa droppar.Men det är ju mening med allt

Kram//molly 

Anmäl
2007-10-15 23:56 #9 av: MariaJ

*PUTT*    Värd att läsas om igen:-) En fantastisk man Skrattande

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.