Olika behandlingsmetoder

TuiNa

2007-02-23 18:42 #0 av: LisaL

TuiNa är en medicinform från Kina. Det är en akupressur som hjälper kroppen att komma i balans. En obalans kan vara allt från smärta till allergier osv. Man arbetar med att få igång det energetiska flödet i kroppen både genom akupunkturpunkter men också via det vi kallar healing.

 

TuiNa!

TuiNa är en medicinform som är på stark frammarsch i Sverige som alternativmedicin. Den härstammar ifrån Kina och har använts i ca 4 700 år. Tekniken används på sjukhusen än idag för kineserna vet hur effektiv den är. Den används för att förhindra sjukdomar samt ta hand om redan förekommande symtom. Man kan återställa skadade mjukdelar, lägga tillrätta avvikande skelettdelar samt ser hur organen mår.

I öst har man ett helt annat tankesätt än vi i väst. Man ser till helheten av en människa och inte bara till ett visst symtom eller sjukdom. När man ställer en diagnos så ser man till fysiskt, mentalt, känslomässigt samt till det själsliga.

TuiNa ingår i TCM (Traditional Chinese Medicine) där ingår också Kinesisk farmakologi, Nål-moxaterapi, Qi gong samt Kinesisk Akupressur / massage(TuiNa)

Hela tekniken går ut på att få fram ett energetiskt mönster, man utgår från YinYang som står för balansen hos oss, när man inte mår bra har något orsakat att ett problem uppstår. Genom att ställa frågor, titta på tungan, ta pulsen etc. så får man fram ett mönster av orsaken.

När man arbetar så använder sig man av olika manipulationer samt Qi som står för livskraften i allt. Det är energi som flödar genom kroppen, ute i naturen, allt består av energi för att kunna leva.

Det är olika grepp i akupressur samt en viss sorts massage som används för att få loss blockeringar i kroppen. Man använder sig bara av händerna och Qi för att återställa flödet, men det är så effektivt så när det används på rätt sätt så räcker det. 

 

Några exempel på vad du kan hjälpa med TuiNa

 

  • Stress
  • Ryggproblem
  • Smärtproblem
  • Golf-tennisarmbåge

  Samt mycket, mycket mer

 

Man kan jämföra med sjukgymnaster, kiropraktiker, naprapater så är det kanske lättare att förstå hur bred TuiNa är.

 

Skrivet av Lisa Larsson TuiNaterapeut

Vill ni veta mera titta in på min hemsida

www.lisa-larsson.com

 

VÄLKOMNA!

 

Yin och Yang är himlens och jordens väg,

 

väven som håller samman de tiotusen tingen,

far och mor till transformationer,

källan för begynnelse/skapande och död.

 

 

 

Relaterade länkar

 

Av: LisaL

Datum för publicering

  • 2007-08-08
Anmäl
2007-08-12 02:12 #1 av: Tuva-Lena

Mycket läsvärd artikel Lisa! Funderar faktiskt på att gå en kurs i TuiNa nu i höst. Blir ett bra komplement till min fysioterapi, där jag använder mig av medicinsk laser och akupunktur. Visste du att lasern alstrar energi som triggar igång kroppens eget immunförsvar, och du får därigenom en snabbare läkning..? Den stimulerar också kroppens endorfin utsöndring så att du upplever en smärtlindring. Utöver det så sätter den igång cellförnyelsen i kroppen, vilken alltid behövs för att läka olika åkommor. Många associerar laser med någonting farligt, men det finns alltså många olika slags lasrar... :)

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-08-12 22:23 #2 av: LisaL

 

Hej Tuvstarr

Det hade jag ingen aning om. Precis som du själv skrev så kopplar jag laser till något farligt. Är själv lite skeptisk när man tillsätter olika saker så om det egentligen är bra för kroppen. Men metoden kan ju fungera jättebra men blir det inga biverkningar?

Vår kropp är fantastiskt utrustad i sig själv och klara av mycket men till slut säger den ju ifrån och kanske kan det vara bra att ha ett instrument som gör att det går fortare.

Du får jättegärna gå in och skriva lite mer om detta för det tyckte jag lät spännande.

Mvh LisaL

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.