Upplevelser

Vi väljer våra föräldrar!

2007-04-25 12:56 #0 av: LisaL

Det är fantastiskt med våra föräldrar vi ser upp till dom som Gudar och skyller dom för vår fostran när något går fel.

 

Vi väljer våra föräldrar!

 

Det är fantastiskt med våra föräldrar vi ser upp till dom som Gudar och skyller dom för vår fostran när något går fel.

 

Det är inte lätt att vara förälder man måste följa sitt hjärta och göra det som känns bäst för sina barn i varje enskilt ögonblick. Det är ett livslångt ansvar att sätta barn till världen och se till att dom får bästa möjliga livsväg att följa.

 

Jag ser mycket i mitt arbete med att hjälpa människor att många går med känslor som berör barndomen. Man hade en dålig uppväxt, tiderna var annorlunda osv. osv. Detta påverkar förstås oss genom hela livet om vi inte gör något åt våra känslor.

Det kan också vara så att man ärver sina föräldrars känslor ända sen fosterstadiet.

Om ens mamma lever i skräck för t.ex. pappan så kan barnet ärva denna rädsla för det okända för barnet vet ju inte varför det är rädd.

 

Det är viktigt att kunna förstå och ta till sig att våra föräldrar gjort så gott dom kunnat. Kanske är det så att dom är uppväxta likadant och inte vet något annat sätt att fostra på. Ingen människa fostrar väl sina barn om dom inte tror att dom gör det rätta just då. Det är naturligtvis väldigt viktigt att kunna förlåta sin mamma eller pappa om man blivit illa behandlad. Detta med illa behandlad är högst individuellt, det kan vara från att din mamma alltid skällde på dig till t.ex. sexuella övergrepp.

 

Jag själv är övertygad om att man väljer sina föräldrar innan man föds, både vilket kön, hudfärg, bostadsland samt även vad vår själ behöver genomgå i detta livet. Anledningen till att vi väljer detta är att vi ska lära oss något i detta livet som vi inte har blivit färdiga med eller hunnit med i ett annat liv. Det kan vara olika känslor som behöver bearbetas men kan också vara olika episoder i livet som vi nästan går under av eller som stärker oss beroende på hur vi hanterar dom.

Inom Dr Bach hjälper oliv för långa svåra perioder i livet. I Balans har du frid och harmoni.

Vi går alla igenom vissa vägskäl en del svåra, andra märker vi inte ens av. Men allt sker av en anledning.

 

Om någon råkar ut för sexuella trakasserier av sin far ligger det en förbannelse över henne då?

 

Mitt svar är naturligtvis att det inte gör det, jag säger inte att det får hända eller att det är ok från fadern sida men flickan går igenom en svår traumatisk upplevelse som hon kan gömma genom hela livet och som sätter besvär i hennes kropp eller kan hon bearbeta det och gå vidare. Gör hon det sistnämnda så har hon varit extremt stark samt har hon lärt sig något stort i livet.

 

Jag har själv varit med om olika saker i livet och det har inte varit lätt alla gånger men jag är på god väg igenom och det har stärkt mig oerhört mycket. Jag som så många andra skyllde på mina föräldrar varför dom gjorde än det ena än det andra. Men dom har ju gjort så gott dom kan. Idag har jag kunnat gå vidare och ta det för vad det är. Saker som för berörde mig mycket är idag bara minnen som ligger i det förflutna. Jag ser framåt och lever i nuet istället för att gräva ner mig för vad som hände för 30 år sedan.

 

Anledningen till att jag skriver denna artikel är att jag tror att många sitter i samma situation som jag gjorde. Jag hoppas med detta att ni kan se på saker och ting i ett annat perspektiv och tänka att mina föräldrar är bara människor som gjort vad dom trodde var rätt.

 

Håll inte fast i det förflutna, det är historia.

Titta inte för långt in i framtiden, för den vet du idag inhgenting om.

Lev här och nu, för då lever du verkligen utan att missa något!

 

(Olivträdet på bilden över denna hjälper dig genom långa svåra perioder i ditt liv. Är du i balans så har du frid och harmoni.Detta är Dr Bachs teori.)

Av: LisaL

Datum för publicering

  • 2007-04-25
Anmäl
2007-04-25 21:15 #1 av: skogisen

Jättebra skrivet!

Anmäl
2007-04-25 22:16 #2 av: zzTCM

Jättebra skrivet! Jag tror också att vi väljer våra föräldrar och när vi kan förlåta dem så tar vi ett stort kliv i vår andliga utveckling.

Anmäl
2007-04-26 10:43 #3 av: MariaJ

#2 Ja,, det är just det att våga eller vilja förlåta. Ordet förlåt kan för vissa vara oerhört svårt, om man känner att man varit utsatt för svåra situationer som barn. Vi ska nog också se det som att våra föräldrars aggerande i olika situationer alltid har att göra med deras värderingar som dom har lärt sig. Tänk också på att även dom är här på jorden för att lära sig hantera dessa situationer. Jag tror det är viktigt Att se våra föräldrar som en del av vår egen utveckling oavsett vad. Skrattande

Jag brukar säga att Vi föräldrar vet inte om vi aggerat rätt förren våra barn blir stora nog till att förklara för oss. Om barnen då berättar om olika upplevelser som de upplevde som väldigt tunga och jobbiga, så är det garanterat också viktigt att föräldrarna kan stå för det och inte vända tillbaka det på barnen. Föräldrarnas val är inte barnens val, utan de är dom som ska se potensialen i barnen, och då även se och vägleda rätt. 

Detta är mina tankar och funderinga kring inlägget !

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-05-02 11:54 #4 av: laserowcoach

SUPER BRA SKRIVET!!!!

Det är så många som har det just så som du beskriver. Många klienter kommer till mig och är förvirrade och vågar ej följa intuitionen för att rädslan och den osanna rösten talar. Ävem jag fick vara med om en hel del....

Det är SÅ intressant att höra och få deltaga i en annans framgång efter detta. Att de ändå genom stöd och kraftfulla frågor gör som hjärtat säger.

Min resa var att ta mig ur ekorrhjulet. Behövde detta för att lära mig allt och få alla insikter.

Tacksam idag för alla motgångar.

Sol ute o sol i sinne Flört

Gitte

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.