Reiki Healing

Reiki Healingens Källa

2007-04-04 14:35 #0 av: MariaJ

Här vill jag presentera en artikels som jag vet är väldigt efterlängtad av medlemmarna. Reikin är en välkänd healingform som man tror skapades redan på 1800-talet, men började ta fart och intruduceras mer vid 1900-talets början. Artikeln handlar om såväl grunden i Reikin som olika behandlingsformer, men även moral och etik. Kom in och ta del av hela artiklen...Läs och var en dela av allt !

 

Vad är Reiki? - Var kommer det ifrån?

 

I Kina benämns denna energin som Chi, och inom vetenskapen benämns den som bioplasma eller kosmisk energi. Man tror att Riekin ursprungligen kommer från Tibet för tusentals år sedan, men återupptäcktes i början av 1900-talet av Dr Mikao Usui, en japansk buddhist. Reiki är en japansk healing och betyder helande. Han efterlämnade sig då han dog 1926, 16 st ReikiMasters som hade till uppgift att för Reikin vidare. En av dem var Dr Hayashi...som i sin tur lämnade 13 st ReikiMasters efter sig. Och på den vägen är det.

 

Ordet Reiki består av två japanska ord som är sammansatta till ett, Rei och Ki.  Rei betyder universell och Ki betyder att ge liv åt allt levande. Man skulle kunna skriva och fördjupa sig mycket mer i just namnet som sådant, men det är inte namnet i sig jag vill fokusera på i denna artikeln, utan användningsområdet och hur den fungerar. Reikin är mycket djupare än vad man kan lägga ord på, man kan benämnas den som en universell livsenergi.

Reiki är en "andlig livsenergi" som inte är hänvisad till någon speciell tro eller religion.

Vi kan alla heala då vi ömt vårdar och hjälper någon, eller då vi ger en behövande klapp eller pratar omsorgsfullt och förståligt med någon som är i behov av det. Allt detta är också healing.

 

Reiki fungerar oavsett om du tror på den eller ej.

Du kan bara acceptera att den helande livsenergin finns.

 

Livsenergin kan påverkas genom olika redskap eller på olika sätt med handens funktion. Man kan också använda sig av nålar som då kallas akupunktur, arkupressur då man trycker på meridianer i kroppen eller massage. Kung Fu, Tai Chi och Qigong är också sätt att öka balansen i kroppen.  Det finns inget sätt som är bättre än det andra, utan det är individuellt.

 

Livsenergin är viktig i allting vi gör. Den ger kraft åt kroppen, men påverkar även vårt högre jag. Ki står för energin i våra känslor, tankar och vårt andliga liv. Ki är den icke-fysiska energin, som används av alla healers. Ki finns runt om oss, man ska bara bli medveten om den och förstå hur mycket den påverkar oss.

 

Reiki betyder helt enkelt " Andligt Styrd Livsenergi"

 

Varför behandlas med Reiki.

 

När man Behandlas med Reiki så minskar stress, man tar bort energiblockeringar i kroppen, den verkar avslappnande, ökar även immunförsvaret och förstärker vår egen livsenergi som är lagrad i kroppen.

Allt kan behandlas med Reiki. Människor, djur, växter och till och med maskinernas energier kan påverkas positivt. Reikibehandlingar ska endast påverka människan positivt, för det är endast en positiv energi som strålar ut från utövarens händer. Då man har en åkomma eller en redan etablerad sjukdom, så kan Reikin hjälpa kroppens egen läkningsförmåga att komma igång. Kroppen stabiliseras och den vill vara i balans. Reikin påverkar obalansen att starta sin egen energi till balans.

 

Hur behandlar man med Reiki?

 

Man ber personen som ska behandlas att lägga sig på ryggen på brits eller en säng. (Jag rekommenderar en brits för utövarens hållning och arbetsställning.)Naturligtvis så kan man även behandlas sittande om man har svårt att ligga ner.

Man börjar oftast behandlingen vid huvudet för att fortsätta ner mot tårna. Reikiutövare har antingen händerna en lite bit över kroppen, eller sker det genom att utövaren lägger händerna direkt på kroppen. Man arbetar väldigt individuellt, så man kan utforma sitt eget sätt att arbeta på. En del utövare som lärt sig grunderna i Reiki, kan även se och utveckla sin egen institution och arbeta efter den också. Händerna kan ligga runt 2-5 minuter på varje ställe eller mer om det är kraftig energiflöde. Därefter går man till kroppens baksida och gör likadant - börjar vid huvudet och arbetar sig nedåt. En behandling tar ca: 1 timme och du kommer att känna dig fylld med ljus när du går därifrån. Du kommer också att känna en inre harmoni genom den avslappnande stunden med lugn  värme.

 

 Du har alltid dina Kläderna på dig vid varje behandling.

 

Det är viktigt att det känns bra för dig och att man känner förtroende för healern/utövaren. Man kan göra endast en behandling för att känna sig för. Det är ju en väldigt skön och avslappnande stund. Om du sen vill arbeta mer aktivt med något hos dig själv, får du räkna med några behandlingar. Hur många är svårt att säga i förväg. Det beror på vad det handlar om. Har du haft problem under en längre tid så kan det bli lite längre behandlingstid. Men det är alltid du själv som bestämmer hur många behandlingar som ska genomföras på dig.

 

Efter behandlingen :

 

Kunden/klienten bör få ligga kvar en stund efter behandlingen. En behandling påverkar oss alla olika. Vatten är positivt att ha tillhands direkt efter uppvaknandet, och rekommenderas även senare vid utrensning i kroppen. Man bör ha någon timme lung och ro efter behandlingen, då kroppen är inne i en ny process. Det är viktigt att man även efter behandlingen kan ha kontakt med behandlaren, för eventuella frågor som kommer upp. 

 

Olika grader inom Reiki

 

Reiki 1: Detta är grundkursen för att bli initerad till källan. Här lär man sig att heala sig själv, andra människor, djur och växter men även vissa föremål.


Reiki 2: Här lär du dig fortsättningen med distanshealing i både mental och emotionell healing. Du får även lära dig symboler som du kan använda dig av i alla tänkbara behandlingar och situationer sen. Du lär dig även skicka Reikihealing till relationer och situationer. Du förstärker här vad du redan lärt dig i Reiki 1.

            

ReikiMaster: Här lär man sig att leva enligt Reikins filosofi, och att initiera i samtliga steg i Usui system för naturlig healing. Du får även här en Master symbol som förstärker din healingenergi ytterligare. Detta är den högsta nivån i Reiki.

 

Du blir Reiki Master. 

 

Du har nu möjligheten att Initera fler i Reiki och hålla kurser och behandlingar på en högre nivå. Du är nu ett med Reikins källa !


OBS ! Man bestämmer alltid själv hur långt man vill gå inom Reikin. Man har INGET tvång att gå alla 3 nivåerna, utan allt ska ligga på frivillig basis.

 

Att Tänka på:

 

  • Reikin får aldrig ersätta en traditionell sjukvård, men man kan komplettera med healingens kraft. Reikiutövare får aldrig påstå att patienten ska eller bör avsluta tradionell behandling, utan ska snarare rekommendera en läkarkontakt om man är osäker i en behandling.
  • Man ska aldrig behöva känna obehag vid en behandling. Reikiutövaren får inte under några omständigheter beröra eller påverka bröst eller kön. Behandlingen ska alltid ske med etnisk och moralisk kunskap. Utövaren ska alltid lyssna på sin klient och förstå och respektera han/hennes åsikter i behandlingen.
  • Reikiutövarena har ALLTID tystnadsplikt.
  • Man behåller alltid kläderna på sig i en Reikibehandling. Man arbetar med energier genom handpåläggning eller utanför i auran.
  • Använd aldrig Reikin i samband med droger eller alkohol.
  • Behandla aldrig någon om du inte frågat om lov först.
  • Om du ska behandla djuren, så ska alltid ägaren tacka Ja,,till behandlingen först. Du kan även fråga djuret genom känslan och bilderna..

 

Enligt Lag får man inte:

 

Man ska aldrig gå in och behandla sjukdomar som cancer, diabetes, epilepsi eller sjukdomar som har uppkommit vid graviditet. Man kan gå in och ge ett lugn och en stärkande behandling, där man finner en inre frid att bli healandet. Man kan aldrig påstå att denna behandling är till för en specifik sjukdom och påstå att man botat sjukdomen med Reikihealing. Man får heller inte enligt lag behandla barn under 8 år.. Om man sen behandlar sina egna eller vänners barn utan att ta betalt för det, är helt okej. Man behandlar alltid barn gratis, och med vårdnadshavarens godkännande. Om man överskrider dessa handlingar och paragrafer, så kan man dömas för det enligt Sveriges Rikes Lag.

 

 

Övrigt:

 

Jag kommer även att skriva artiklar om andra healingmetoder. En metod som jag kommer att skriva mycket om är den metod som jag  kommer att utöva...Det är Stenar och Kristall Healing. Så håll ögonen öppna för nya artiklar om olika healingsmetoder.

 

Vi strävar alla mot samma mål, men vi har olika möjligheter och redskap för att nå dit, då människan kommer i harmoni och balans med sig själv.

 

Vänligen MariaJ :-)

 

 

 

 

 

 

 

Av: MariaJ

Datum för publicering

  • 2007-04-04

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-04-05 13:15 #1 av: Perla

När jag läser det du har skrivit blir jag lite nyfiken på vem du har haft som lärare i reiki?

Varma hälsningar/Perla

Anmäl
2007-04-05 14:10 #2 av: MariaJ

Jag har själv inte någon reikiutbildning. Jag healar med min händer ändå. Informationen har jag fått från många håll, då jag har flera stycken omkring mig som är utbildade inom reikihealing. Det som jag tagit upp i artikeln är just information från vänner som arbetar med reikin, och de tyckte det var viktigt att ta upp både urspunget, behandlingar, regler och råd samt vad man som klient ska tänka på.. men även vad man som utövare ska tänka på. 

De som är utövare vet ju hur man behandlar och bemöter sina kunder/klienter, men artikeln är även riktiad till dem som inte har någon refarenhet alls utan bara är nyfikna och kanske vill prova.

Kanske har jag lyft fram förmycket moral och etik i artikeln ? Men alla delar är viktiga då man utövar Reikin. Både utifrån Reikiutövaren och klienten.

Artikeln är ju formad av mig och skrivs därav utifrån mina tankar också.

Är det något i artikeln som du inte anser vara rätt eller håller med om ? Skriv gärna till mig i privat brev vad du tycker. Den information som jag skrivit är som sagt inte av egen erfarenhet, utan är hämtad från utövare omkring mig.

Vänligen MariaJ:-)

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-04-08 16:04 #3 av: LisaL

 

#1 Jag skulle vilja tillägga att jag har gått Reikiutbildning. Då jag tyvärr inte haft tid att skriva artikeln själv så frågade MariaJ om jag ville ha hjälp. Matrialet är hämtat med kunskap av bl.a. mig och så som jag tolkat det.

Mvh LisaL

Anmäl
2007-09-26 01:17 #4 av: Rosarin

Åh tack Maria, det här är precis vad jag har letat efter.

Jättebra läsning. :)

Kram

Anmäl
2007-09-26 01:29 #5 av: Tuva-Lena

Jag tycker artiklen var väldigt intressant Maria! Jag har gått Reiki 1, och visst finns det saker som jag lärt lite annorlunda, men här handlar det om att berätta utifrån den information du fått, så jag tycker att du har lyckats väldigt bra! Jättebra att du lyfter fram information om den här behandlingsformen! Tack o kram! Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-09-27 00:01 #6 av: MariaJ

Jag har precis börjat en utveckling inom reikin själv, så fler spännande artiklar om just reikin kommer säkert här så småningom. Jag har tänkt att gå vidare till både reiki 2 och reikimaster om denna formen av healing känns bra för mig. Det får tiden utvisa.

Jag tycker det är en trygg och etablerad form, samt att jag känner att reikiförbundet ger en garanti för att man kan utöva reikin på rätt sätt. Det är även ett stort plus att reikin även idag klasssas som friskvård både inom egen utvecklingen och inom behandlingen.

Kram och ljus MariaJ:-) 

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-09-27 10:44 #7 av: Skogskraft

Mycket bra skrivet, tack för det! Kom som en tröst för mig som gillar Reiki & försvarar den, men länge "hållt klaffen" då jag blivit avsnäst & tillplattad av folk som anser Reiki vara "smutsig & hård" lågenergihealing för mindre upplysta & icke-gudomliga stackare...

 

Överdrift? Nej, tyvärr.

 

Reiki rules Skrattande

Anmäl
2007-09-27 10:52 #8 av: Happyspirit

Jag har gått Reikki steg 1 och jag tycker artikeln berättar det jag lärt mig i alla fall. Vad är det som inte skulle stämma då?? *nyfiken*Skrattande

Anmäl
2008-03-08 23:50 #9 av: Megin

Hej

Vad bra skrivet.
Är precis så som jag ser en Reikibehandling skall gå till och hur jag fått lära mig!

Sol

Anmäl
2008-03-09 11:48 #10 av: Ina123
Tycker det var en bra artikel, stämmer väl överens med det  jag lärt mig i steg 1.
 
#7 Skulle den vara mindre "värd" än annna healing,  är det många som tycker det? Visste inte att en del tycker så....och varför smutsig och hård?
Anmäl
2008-04-27 21:45 #11 av: Skogskraft

#7: (Bättre sent än aldrig)

Jo, jag har, för ett par år sen, noterat hur vissa "andliga övermänniskor" ser ner på "nybörjare" som nöjer sig med reiki när det finns mycket fiiiinare & bättre healingformer, vilket de kallar Vit Tids Healing & annat "fancy"...

De påstår att reiki är hård, lite skitig & vass = dålig låg/primitiv healing, typ.

Vilket jag anser vara virrigt svammel & iqbefriat. Reiki är bra, varför skulle annars till & med präster (Ma Oftedal) vara reiki-mästare?

Ger mig 17 på att Jesus var en av våra första Reiki Masters...

Anmäl
2008-04-27 21:48 #12 av: Skogskraft

Bravo, helt blank sida när jag (genast) skulle redigera inlägget. 7 ska naturligtvis vara 10 Cool

Anmäl
2008-04-27 22:44 #13 av: Ina123
#12 Jag förstod att det skulle vara till mig iaf :)
Kan inte heller förstå varför det skulle anses vara sämre än nått annat, förstår överhuvudtaget inte rankning av sånt som gör gott. 
Anmäl
2008-04-27 23:55 #14 av: Skogskraft

#13: Exakt. Ty det höves oss att uppfylla all rättfärdighet, eller hur svaret nu var i äldre varianter på Johannes Döparens undran om varför Jesus kom för att döpas av honom när det, som han tyckte, borde vara tvärtom...

Långsökt kanske, men the point is - det var av godo Cool

Anmäl
2008-04-29 17:48 #15 av: fritzen

 

En väldigt bra artikel, så som jag vet och har läst om Reiki, så stämmer det verkligen, sedan kan ju arbetsmetoderna skilja sig lite åt men alla har ju sitt sätt.

Jag har en fd. arbetskamrat som håller på med Vit Tids Healing, men inte förkastar hon det jag gör. Du skogskraft, måste ha stött på en ovanligt egocentrisk healer, men så är det ju med allting, endel klarar inte av att vara på jorden och se andra som medmänniskor.

Kram cilla.

Anmäl
2008-04-29 20:44 #16 av: Skogskraft

#15: Sant... men tyvärr fler än en Förvånad

Anmäl
2008-05-01 00:05 #17 av: Jane-Lyzell

Bra helhetsöversikt men var är historiken? och traditionen?

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-05-01 18:30 #18 av: MariaJ

Jag jobbar just nu med en ny artikel om reiki som ska vara lite djupare. Jag hoppas den ska ge er en bättre inblick i ursprung och traditionen. Jag tycker själv att det är så otroligt roligt att skriva den, och jag hoppas på ett bra och givande resultat..

Kram MariaJ:-)

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2008-05-01 23:18 #19 av: Jane-Lyzell

Vad bra MariaJ då kommer Historiken och traditionen snartSkrattande

för det är ju viktigt att ha alla bitar med!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.