Energier omkring oss

Meditationen - Färg och Kärlek

2007-04-20 18:32 #0 av: MariaJ

Jag vill gärna ge er en lite meditation. Med meditation så kan vi hitta vår inre kärna, vårt eget jag. Om vi lyssnar på oss själv och låter vårt sanna jag gå samman som kropp, själ och ande så hittar vi vår inre styrka. Fyll dig med färg och ljus genom denna övning. Du får sen jättegärna skriva om hur du upplevde denna meditationen. Mycket nöje !

 

Meditation - Färg och Kärlek !

 

Jag har själv fått till mig denna text och vill gärna vidarbefodra den till er. Detta som jag har skrivit här är ett av väldigt många sätt som man kan meditera på. 

Lägg dig eller sitt bekvämt och visualisera din kropp. Känn in din kropp. Andas in två djupa andetag och känn hur lungorna fylls och känn att du samtidigt renar dem. Upplev hur du ser alla regnbågens färger omge din kropp. (paus) Låt oss nu fylla dig själv med våra underbara kosmiska färger. Låt färgerna fylla dig. Färgerna healar och renar din kropp.

Låt färgerna göra arbetet att ta sig in i din kropp, där du helst behöver dem. Låt dina chakra öppna sig och fyllas med den färg som stabiliserar dom. Visualisera hur du fylls på från tårna och upptill hjässan av dessa regnbågens färger. Låt färgen hela och rena dig där du behöver den. Låt ditt högre jag få välja ut just den färg du nu behöver. Visualisera den färg du får till dig och släpp in den i din kropp. Låt den färgen rena och hela dig, där du helst behöver den. (paus)

Återupprepa detta sätt tills du omges av ett gudomligt ljus. När du känner att du skiner och har fått alla färgers energier, fyll då på med det gudomliga ljuset.

Du känner hur du fylls från tårna och uppåt. Du blir fylld av det ljuset som du känner just nu omkring dig. Bli en del av ljuset och känn hur du fylls bit för bit tills du är hel och fylld.

Känn nu om du har besök från någon..kan vara din ängel, din vägledare eller någon annan som är med dig på din resa här på jorden. Känn hur dom hjälper dig att balanseras och hur deras energier påverkar dig. Låt det strömma in och fyll dig själv med alla färgerna och ljuset. 

 

Låt även färgerna rena din aura och låt dem svepa över din kropp för att rena och skydda dig. Låt färgerna ta form. Låt färgerna formas till något som du just nu behöver. Låt färgerna visa dig vad som är bra för dig.

När du känner att du är fylld och allt känns bra, så kan du tacka för din helande och renande resa.

Du kan när du vill bemöta denna känsla igen... Det är din egen healing, ditt egen sätt att fylla dig med energi...använd den när du känner att du behöver. Tack !

Detta är en liten övning som bara jag fick till mig att jag skulle skriva här just nu. Så bedöm själv om det känns rätt för er, men att fylla på sig själv och hela sig själv behöver inte vara så komplicerat...Det kan ta allt från några få minuter upptill ½ timmer eller mer om man så vill.

Om ni testar övningen så skriv gärna några rader om hur ni upplevde det, vad som kändes bra eller vilka färger ni fick till er.

Lycka till!

Vänligen MariaJ:-)

 

 

Av: MariaJ

Datum för publicering

  • 2007-04-20

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-04-23 11:51 #1 av: soulwings

                    

               Är inne i min rosa period och som symbol dyker en

               liten teddybjörn upp.

Anmäl
2007-04-23 13:00 #2 av: skogisen

Underbart!

jag brukar göra en liknande meditation själv!

just nu var det mörkblått som jag "badade" i

Anmäl
2007-07-25 00:19 #3 av: noita86

tack så mycket för övningen av meditation...ska testa det någon kväll och se hur den påverkar mig! tack ännu en gång...äntligen hittade jag denna övning som jag behövde!

Anmäl
2007-07-29 20:30 #4 av: FiaH

#3 Hoppas det går bra.

Själv tycker jag om denna meditation mycket, har vid många tillfällen använt mig av denna, och den ger så mycket. Dela gärna med dig noita när du testat. Glad 

Anmäl
2007-07-29 21:11 #5 av: noita86

#4           Jodå...jag har smått börjat på denna övning faktiskt...steg för steg så går det sakta men säkert:D

det ska jag göra...när jag har testat...

Anmäl
2007-08-01 17:36 #6 av: FiaH

Några fler som har hunnit prova denna, som vill dela med sigGlad

Anmäl