Olika behandlingsmetoder

Kroppen och dina tankar!

2007-05-26 00:05 #0 av: LisaL

Jag tror att vi själva framkallar många av våra sjukdomar eller besvär i kroppen. Vår kropp speglar oss själva och talar till oss om vi bara ger oss tid att lyssna till den. Våra tankar skapar olika mönster och beteenden i oss som får varje liten cell i kroppen att reagera.

 

Tankens kraft!

 

Jag tror att vi själva framkallar många av våra sjukdomar eller besvär i kroppen. Vår kropp speglar oss själva och talar till oss om vi bara ger oss tid att lyssna till den.  Våra tankar skapar olika mönster och beteenden i oss som får varje liten cell i kroppen att reagera. Om vi tänker negativa tankar om oss själva så varför ska kroppen må bra?

Det du gör är ju att klanka ner på dig själv, din fysiska person, din själ och din ande. Din helhet.

Vår kropp reagerar mycket på vilket känslotillstånd vi är i, vi måste stanna upp och lyssna till oss själva för att förstå vad som händer i oss.

 

Tankens kraft både hjälper och stjälper oss för att inte tala om det medvetna jagets kraft. Utan tankar hade livet varit katastrofalt med tankar gör att vi bara ser ner på oss själva. Man kan dock ändra sina tankar, men man måste ha viljan att förändras och kanske störst av allt våga förändras. Genast kommer nya hemska medvetna tankar från det medvetna jaget upp och säger men vad ska folk säga och tycka, jag som alltid varit si eller så. Ställt upp på alla och blivit utnyttjad, om jag inte fortsätter med det så kommer ingen tycka om mig längre och så är vi tillbaka i ruta A.

Tanken du istället bör tänka är att tycker de inte om mig för den jag är så är det inga vänner heller. Visst du kommer säkert att förlora en del men vinna många nya bekantskaper. De du förlorar är inte själva i balans heller så bekymra dig lite mer om dig själv än om andra. De andra behöver gå igenom sin bit och lära av den.

                

 

Varför gör vi oss till offer?

 

Alla bördor som så t.ex. stress märks direkt genom att bara titta på en människa. Du kan se i ansiktet, käkmusklerna, besvär med rygg och axlar, andning osv. Det du uttrycker i ditt sätt att vara och utstrålar, berättar för andra om hur du egentligen mår. Du sprider ut dessa signaler till hela universum och universum fångar upp ditt mående just för stunden.

 

Varför kan vi inte tillåta oss själva att må dåligt utan att göra oss till offer. Många tycker synd om sig själva och har alltid någon eller något att skylla på.

Men varför inte se till sig själv först?

Vad har jag gjort och varför? Hur kan jag göra något åt problemet?

Det är oftast inte synd om någon som inte mår ok för de har till 90 % skapat det själva. Visst finns det ärftliga faktorer men många gånger kan de bearbetas. De största besvären vi har beror på känslor, och du kan ärva känslor också, men du kan då även göra något åt dom.

 

Många vänder också kappan efter vinden till vilken nytta? Det ända dom gör att ljuger för sig själva och möjligtvis för andra om det är någon som tror på dom. Vad är vinningen med det? De blir inte betrodda i slutänden och det är så synd om dom, för dom har ju inte gjort något fel.

 

Hur kan vi hjälpa oss själva?

 

Det finns många sätt att hjälpa sig själv på. Man ska göra det man känner känns bra för en själv. Det kan vara träning av olika slag så som t.ex. yoga. Det kan vara alternativa behandlingsmetoder, meditation, avslappningstekniker, kost, ta till oss kunskap på olika sätt genom böcker, filmer osv.

 

Det finns jättemycket att skriva i detta ämne, jag har valt endast en bråkdel. Det är en viktig bit i livet att känna till tycker jag, hur man ska gå tillväga för att må bättre. Blir vi bara medvetna om det så finns det lösningar att ta till. Kanske kan vi inte själva då får man söka den kunskap och hjälp man behöver just då.

 

Då jag själv har gått igenom mycket av allt detta så vet jag hur viktigt det är att bli medveten om problemen. Jag har själv blivit tillfrågad flera gånger att när du vet svaret inom dig varför har du inte gjort något åt det. Mitt svar har helt enkelt blivit att jag inte har haft kunskapen. Jag har inte sett på saken med dom ögonen jag har möjlighet idag.

 

Lev ditt liv, inte hur du tror att andra vill att du ska leva det! Du lever bara detta livet en gång, gör något meningsfullt med det!

 

                    

 

Av: LisaL

Datum för publicering

  • 2007-05-25

Anmäl
2007-05-26 13:43 #1 av: erkabo

kloka ord ifrån en vis kvinna!!

Kram

Erika

Anmäl
2007-05-26 22:24 #2 av: MariaJ

Så sant så !! Bra skrivit sys!

Kram MariaJ:-)

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-05-27 11:40 #3 av: Perla

Bra skrivet.

Det man inte erkänner kan man inte heller förändra.

Anmäl
2007-05-27 16:33 #4 av: FiaH

 Mycket bra skrivit Lisa! Kram Fia

Anmäl
2007-05-28 21:45 #5 av: KarnaP

Mycket bra artikel, jag tror det ligger mycket till grund hur vi mår känslomässigt. Har precis för en vecka påbörjat en resa för att ta reda på varför jag har drabbats av min sjukdom så det ska bli spännande framöver nu. Många kramar Karna.

Anmäl
2007-05-28 22:34 #6 av: Tarotsanna

Förra sommaren, semesterns sista dag så säger jag: "åh, jag vill inte börja jobba" Och vad händer, jo jag drabbas av svåra eksem och blir sjukskriven i två veckor. Inte vad jag hade tänkt mig men det var även stress som utlöste eksemen som jag ännu inte är fri ifrån.

Anmäl
2007-05-28 23:00 #7 av: FiaH

Där känner jag igen mig Sanna. Har själv i många år burit på sk stress eksem. Jag gick till en biopraktiker, för att lära mig jobba med mina såkallade akupunkturpunkter. Och även med affirmation då det handlade om min inre stress. Och idag är jag helt fri från dom hemska eksem jag bar på i ca 8 år, det tog inte många veckor att bli av med det. Och även jag, när jag skulle börja jobba efter min mammaledighet blev omedvetet orolig och stressad, kom eksemen fram, då började jag på det jag hade lärt mig, och det försvann. Hoppas du kan få hjälp. Kram fia

Anmäl
2007-05-29 10:37 #8 av: Tarotsanna

Biopraktiker, ska se om jag hittar någon sån här i krokarna. Jag har ju cortison som jag måste ta då det blir för jäkligt men jag känner ju att det är fel. Eksemen är ju något som ska ut och så stoppar jag det med cortisonet utifrån.... Men som sagt ibland måste jag köra en dos för att kunna vara.

Tack för tipset! Kram Sanna

Anmäl
2007-05-29 10:44 #9 av: FiaH

Hej! Jag själv hade oxå cortison i alla åren innan jag provade detta, bara för att stoppa. Men efter många års smörjande så tunnade jag bara ut min hud ännu mer, men vad gjorde man när man inte visste bättre. Allt vi har inom oss måste ju komma ut på något sätt, även om det är omedvetet. Hoppas du hittar någon bra där du bor. Lycka till Kram fia

Anmäl
2007-06-02 02:05 #10 av: loreena

absolut. Jag tror att stress är den värsta fienden. Tyvärr så lyssnar man inte ofta på varningssignalerna och till slut måste kroppen ta till nåt riktigt ordentligt för att man skall stanna upp. De säger ju att t. ex canser orsakas av negativa känslor och tankar och stress. Det tror jag absolut. Det är så viktigt att man kan varva ner ibland och rensa kroppen på allt negativt.

Positiva tankar är faktsikt som medicin! det tar en stund innan man automatiskt börjar tänka mer positivt. det är ju så lätt att vrida allt till t. ex Åh, varför händer det här mig, eller; Vad har jag fått för ett brev på posten nu? Säkert en räkning. Eller; Det här klarar jag inte av, eller typiskt mig att klanta mig. osv, osv.. Istället skall man ta varje motgång som en prövning som man skall klara av och när man väl börjat tänka positivt så börjar det hända mer positiva saker!

 

Anmäl
2010-02-05 23:39 #11 av: Soffe

Ännu en intressant artikel värd att läsa :-)

Anmäl
2010-02-06 08:53 #12 av: korseett

ja den här är verkligen intressant. Och det stämmer väldigt bra det hon skriver tycker jag. tack Soffe för att du fann den här

Anmäl
2010-02-06 23:43 #13 av: [BigMama]

Mmm, mycket bra artikel! Jag önskar att min mamma kunde läsa denna. Men som Perla (var är du förresten?) skriver:

Det man inte erkänner kan man inte heller förändra..

Hon har en mycket tjock offerkofta.

Anmäl
2010-02-06 23:50 #16 av: [BigMama]

#13 Min mamma har en tjock offerkofta alltså.

Anmäl
2011-05-09 12:54 #17 av: [GunillaF]

En mycket bra artikel som tål att läsas någon gång då och då - som påminnelse..

 

Anmäl
2013-02-15 08:49 #18 av: [GunillaF]


Putt

Anmäl
2013-02-15 11:18 #19 av: Andina

Tänkvärd påminnelse! Tänk vilken energi våra tankar genererar...!

Vårt yttre är en manifestation av vårt inre! Så nog påverkar vi vårt välmående med hur vi tänker... 

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2013-02-15 19:53 #20 av: pepsan

Bra att läsa.

Skulle vilja veta mera hur man gör för att börja positivt tänkande o som jag då har ångest. Det är inte lätt att tänka positivt då.

Vill även lära mej igen hur man gjorde tänker, säger när man ska försöka ge sig själv healing. Det har jag glömt. 

Anmäl
2013-05-08 11:57 #21 av: Ammijo

Ett superbra inlägg! Tack vi behöver alla påminnas om detta! Blomma

http://silvertradenloa.blogg.se/
Anmäl
2013-10-10 16:55 #22 av: [GunillaF]

Blomma

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.