Stenar och Kristaller

Våra Stenar och Kristaller

2007-05-14 13:14 #0 av: MariaJ

Jag vill här presentera 16 stycken olika stenar och kristaller. Vi kan använda oss av dem för alla möjliga utvecklingar, balanseringar eller olika sinnesstämmningar vi kan komma in i. Här ger jag er en lite inblick i vilka olika område de använd i. Läs och njut och ta del av stenarna och kristallernas värld.

Stenar och kristallernas kraft och förmåga att läka, rena och balansera oss har alltid faschinerat mig. Jag är under utbildning inom området och vill nu gärna dela med mig av mina erfarenheter. De uppgifter som lämnas om varje sten eller kristall är direkt tagen från Healerskolan. Jag länkar även till skolans sida.

Jag ska presentera 17 st olika stenar och kristaller i denna artikeln, som kommer att vara min första i raden av flera stycken. Jag tar dom i ordningsföljd från vänster till höger.

Här kommer lite information om varje sten.

Nr 1:

Blåbandagat: Ger lugn och överblick. Hjälper oss att ha tålamod och tillit. Stärker din förmåga att uttrycka vem du är och tala från hjärtat. Bra vid halsproblem och halsfluss. Febernedsättande och lindrar brännskador. Även bra vid magkatarr och magsår.

Chakran: Tredje ögat

Nr 2: 

Unakit: En hjärtesten som hjälper oss att följa vårt hjärta, och även sätta gränser. Skapar trygghet och lär oss att ta ansvar för våra liv. bra vid svåra sjukdomar som cancer. Bra mot candidasvamp, stärker immunförsvaret.

Chakran: Hjärtchakrat

Nr 3:

Karneol: Ger livsglädje, energi och uthållighet. Lugnar tanakr om den läggs på treddje ögat. Skyddar dig mot att bli avläst av andra. Karneolen skyddar mot olyckor, stärker familjesammanhållningen, bra mot fantomsmärtor och för blodcirkulationen.

Chakran: Magchakrat

Nr 4:

Rodonit: Rodoniten ger balans mellan det medvetna och det omedvetna, ger lugn och förhindrar mental stress, ökar självförtroendet. Bra för hår, hud, naglar, hörsel, och skelett. rekommenderas vid affirmation och kanalisering.

Chakran: Hjärtchakrat

Nr 5:

Rodokronit: En sten som ger lugn och klarhet. den kasn framkalla bilder från tidigare liv. Bra vid regressioner. i kombination med Herkimeriamant kan den ta fram klara drömmar. Vitalisera på alla chakran, bra vid andningsbesvär, spänningar och infektioner. En rogivande sovsten.

Chakran: alla

Nr 6:

Botswana agat: En agat som jobbar med det som behövs hos just dig. Påverkar humöret positivt och är en riktig lyckosten. Påverkar även bukspottskörteln och aptiten, är en bra sten då du vill kontrollera din matvanor. Finns i olika färger.

Chakran: Brun= baschakrat, Rosa= hjärtchakrat

Nr 7:

Obsidian Snöflinge: Hjälper oss att integrera och förstå det fysiska, psykiska och det andliga i våra liv. Tar fram ljuset när det känns tungt. En skyddande sten för den som är känslig för andra människos energier. healar psykiska sjukdomar.

Chakran: baschakran, hjärtchakran, kronchakrat

Nr 8:

Ametist: Ger andlig styrka och klarhet i både drömmar och när stora beslut ska fattas. Rekommenderas även vid regressioner och visualisering. Bra mot feber, migrän och sömnlöshet. har en lugnande effekt. Bandametisten hjälper själsfrånder att finna varandra.

Chakran: Tredje ögat

Nr 9: 

Brun Aragonit: Hjälper dig att vara närvarande, bra vid ångest. Förmedlar kontakt med dina innersta känslor, och förmågan att habndla med klarhet. Helar obalanser i mag- och tarmområdet. Används över smärtande område. Bra i olja mot slapp hy och rynkor.

Chakran: magchakrat, solaplexus, hjärtchakrat.

Nr 10:

Landskaps jaspis: Visar det inre landskapet och tar fram bilder som du behöver ha klarhet i för att få perspektiv på din aktuella livssituation. Hjälper dig att finna din plats i universum. Löser upp gamla mönster som tidigare hindrat dig från att komma vidare. Bra vid andningsbesvär.

Chakran: baschakrat och hjärtchakrat

Nr 11:

Bergskristallen: Innehåller alla färger och healar på alla chakran. Förstärker andra kristaller och stenars helande kraft. ger klarhet och insikt. Balanserar yin och yang. Bra mot jord och vattenstrålning. Stimulerar vår intuitiva förmåga.

Chakran: alla

Nr 12:

Moss agat: Ger dig en känsla av trygghet och välbefinnande. ökar självtilliten. bra när man kört fast och vill ta nya steg i livet. Bra vid knäproblem, balanserar blodsockret, ökar proteinupptaget.

Chakran: hjärtchakrat

Nr 13:

Bärnsten: Hjälper kroppen att hela sig själv, värmer, lindrar fysiska och psykiska smärtor. Ger livskraft. Positiv sten som motverkar depressioner. Bra vid luftvägssjukdomar, struma, tandvärk och magproblem.

Chakran: magchakrat

Nr 14:

Månsten: En sten som passar alla. Hjälper oss att ändra beteende mönster, och om man önskar att gå upp eller ner i vikt. Befrämjar den andliga kontakten, hjälper oss att dra till oss saker i rätt ordning. Bra vid menstruationssmärtor, och bra vid barnlöshet tillsammans med apachetårar.

Chakran: Magchakrat, halschakrat

Nr 15:

Rosenkvarts: En sten som alla borde ha, sprider ro och glädje. Rosenkvarts löser även upp gammal sorg och helar hjärtenergierna. Den lär oss att förlåta och förstå. Skyddar mot strålning från tex, tv, micro, datorer. En trygg sten som stärker dina kärleksrelationer i livet.

Chakran: hjärtchakrat

Nr 16:

Aventurin Grön:  Kallas även för äventyrssten. Hjälper till att öppna upp för nya utmaningar. Bra ficksten när man har några projekt på gång. Bra vid meditation och visualisering. Skapar glädje. Bra vid hjärtsjukdomar och depressioner.

Chakran: Hjärtat

Nr 17:

Breccia Jaspis: En grundningasten som fokuserar, koncentrerar och samlar ihop dina tanakr. Skapar Förbindelse mellan de olika chakrapunkterna. Healar mag-tarmområdet. lugnar vid stress och ger överblick. En bra ficksten för dig som har många bollar i luften.

Chakran: Alla

Nu har jag presenterat 17 olika stenar och kristaller som jag själv lärt mig att använda. Det är enrom upplevelse när man ser nästan omedelbara resultat på kroppen och i känslorna. Vi är ju alla olika så vi reagerar också olika, inget är fel eller rätt då vi känner stenarnas kraft.

Jag hoppas jag gjorde er mer nyfikna på alla möjligheter som vi kan använda oss av stenar och kristaller.

Vi kan:

- balansera chakra

- dricka chakrakur, rena inifrån

- stabilisera en sinnesstämmning

-finna styrka och kraft

- kanaliseringshjälp

- stärker upplevelser vid meditation

- regressioner

Och mycket mer......

Mycket nöje med artiklen. Skriv era upplevelser eller tankar. Allt som berör stenar och kristaller, och om ni har någon speciell berättelse som ni vill dela med er av.

Vänligen MariaJ:-)

Relaterade länkar

Av: MariaJ

Datum för publicering

  • 2007-05-14

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-05-14 15:29 #1 av: Tajci

Å va skoj kristaller och stenar är så skoj att läsa om och jobba med

Anmäl
2007-05-14 17:04 #2 av: Soffe

Här skulle jag vilja passa på o fråga: Vilka stenar e bäst att bära som skyddar mot negativa energier? Och som är jordande? Jag frågar för att jag vill ha lite tips från er här som själva arbetar med stenar o så..jag har ju en bok om kristaller/stenar, men jag tycker att det är lite lättare o fråga här..

Anmäl
2007-05-14 20:23 #3 av: MariaJ

Obsidian Snöflinge:

Är ju en sten som balanserar kropp, själ och ande samtidigt som den skyddar dig från andras energier. Jag vet inte om den rotar dig på det sättet som du kanske menar, men den tillhör bla, baschakrat som ju är jordens chakra.

Vänligen MariaJ:-)

 

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-05-14 20:36 #4 av: Soffe

Det e ju inte så lätt med alla dessa stenar som finns, men jag har tittat en del i boken..det beror kanske på hur man ska använda stenen..bära den med sig, chakrabalansering eller som smycke..apropå som smycke..fungerar stenarna lika bra om man bär dem som smycke? Om det finns någon här som har stensmycken?

Anmäl
2007-05-14 20:47 #5 av: FiaH

 

  Ja, jag har både hematit halsband, och ametist halsband, och det känns bra för mig när jag bär dom. Har även nyligen inskaffat mig turkos, i halsband, någon som vet vad det står för?. Jag sover även med en ametist och en rosenkvarts under huvudkudden, har haft värk, och det ska vara bra mot det, och faktum är jag mår finfintSkrattande
 

Anmäl
2007-05-14 22:02 #6 av: Soffe

#5 Vad bra att du mår bättre med stenarnaGlad

Enligt min bok hjälper turkos mot: migrän, halsont, reumatism, ledvärk och skelettåkommor, problem med inneröra, ögon, astma och allergier mm. Det står mycket mer om turkosen, men det skulle bli lite för mycket o skriva ner, men jag har ju skrivet en del iallafall..

Är dina halsband i sk. chips? finns ju olika hängen i spiraler, kors o annat...

Anmäl
2007-05-14 22:41 #7 av: FiaH

 

 Tack för svaret, kanske turkosen kan hjälpa nu när det kommer till gräspollen *L*. Har mina smycken i olika sorter, min svägerska gör smycken, så hon får utforma dom precis som jag vill. Ametisterna har jag i kedja med tre stavar och en fin silver måne. Hematiten är i kedja och ett stort hematithjärta med en liten sten i den ihåliga hjärtat.Visst är det kul att bära smycken som har ett visst syfte för en.. 

Anmäl
2007-05-14 22:48 #8 av: Soffe

#7 Ja jag känner mig dragen till att bära sådana smycken, speciellt med ametist..kanske för att jag dras så mycket till det andliga..skulle också vilja ha lapis lazuli i smycke, men där har jag bara sett i ett sk. chipshalsband och jag tycker inte att det e så snyggt...fint så, men det e inte min stil alls med sådana långa o stora halsband eller ska man strunta i det o använda det bara för att man vill ha det med den sortens sten?

Anmäl
2007-05-14 22:55 #9 av: FiaH

 

 Nej, strunta inte i det, DU ska känna att det är du, och din personlighet. Känner du inte någon som gör smycken? Då kan du få det som du vill. Stenar finns ju att köpa, kostar inte så mycket, och sen om du är lite pillig så trikseletraks, så har du gjort ett som du känner att det är du. För det är ju så personligtKyss 

Anmäl
2007-05-14 23:06 #10 av: Soffe

#9 Min mamma e en riktig pillemar, hon har massa sådant där från panduro och hon har gjort lite smycken till sig själv, men det är inte alls min grej o pilla med sånt..vad ska man ha för grejer då? Ståltråd och sådant eller? Jag har sett att det finns ett jättefint smycke med en sten som en stav i en silverspiral..

Glad

 

Anmäl
2007-05-14 23:10 #11 av: FiaH

 

 Jag ska säga dig ärligt, jag är urusel på sådant pilligt. Men på panduro har dom fina saker, även fina stenar och vissa kristaller. Så kolla med din mamma. Lycka till!Flört 

Anmäl
2007-05-15 00:33 #12 av: Soffe

Tack! Ja jag ska kolla med mammaGlad

 

 

Anmäl
2007-05-15 12:27 #13 av: MariaJ

#2 Soffe

Vill här också ge ett tips om en sten som grundar dig.

Breccia Jaspis: En grundningssten som fokuserar, koncentrerar och samlar ihop dina tankar. Skapar Förbindelse mellan de olika chakrapunkterna. Healar mag-tarmområdet. lugnar vid stress och ger överblick. En bra ficksten för dig som har många bollar i luften.

Chakran: Alla

Vet att du tidigare i tråden pratade om smycken. Vi har ju en medlem som är väldigt duktig på smycken och gör otroligt mycket fina halsband, armband o dyl.

Hennes namn är här är KattaH. Skicka ett pm till henne om du vill, så kansker hon också kan hjälpa dig.

Vänligen MariaJ:-)

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-05-15 18:42 #14 av: Soffe

# 13 Tack Maria för svaren! Det uppskattar jagGlad

Jag har inte hittat någonstans där dem säljer breccia jaspis, men jag ska ta en titt till o se om jag hittar den.. Skulle ju vilja ha en bra sten med mig som grundar..sen e det ju förstås alltid bra att promenera i skogen också :)

Anmäl
2007-05-18 18:16 #15 av: FiaH

Vill bara säga, att KattaH har nu även lagt upp ett par smycken på sin sida, halsband av ametister, turkos, hematit och även bergskristall. JättefinaKyss

Anmäl
2007-11-09 16:11 #16 av: FiaH

Puttar upp tråden till er alla som inte lästSkrattande

Anmäl
2007-11-09 17:35 #17 av: [BigMama]

Tack Fia!

Jag vet att bergskristallen finns i min "påse", sedan är jag lite osäker på övriga.. kanske ska knäppa ett kort...? Just nu skulle jag behöva en ametist, men det låter fasligt dyrt! Får ta en sväng till amuletten o kolla. Praktiserar ju i närheten!

Men: Behöver jag "rena" stenarna? Har hört det någonstans.

Anmäl
2007-11-09 17:59 #18 av: FiaH

Jag blåser alltid 3 ggr hårt innan jag använder dom, samt imellanåt, eller lägger i ljummit vatten....

Anmäl
2007-11-09 20:31 #19 av: [BigMama]

Ok, det lät inte avancerat! Trodde jag skulle behöva värsta ritualen..! Flört

Anmäl
2007-11-09 21:51 #20 av: FiaH

#19 Haha, nej dåFlört

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.