Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Tävlingar

Era Bästa Tips- Tävling

2007-06-15 20:24 #0 av: MariaJ

Skojig hälsotävling där vi efterlyser era bästa träningsideer för att hålla kropp-själ- ande i balans. Fint pris till vinnaren är ett handgjort halsband som är gjort av KattaH här från healing.ifokus.

Denna tävlingen är vår sommartävling och den kommer att vara fram till den 1.a veckan i Augusti. Vi vill fånga alla era sommartips som ni har på att hålla kropp-själ-ande i balans.

I vårt stressade samhälle så vet jag att ni alla har olika funderingar eller tips att ge varandra om hur ni hanterar sommarsemesterns egna tid för att ta hand om er.

Vi ser helst att ni på ett så fyndigt, roligt eller vanligt sätt formulerar ner era ideer till oss. Vi begär att ni endast får göra ett inlägg på 30 ord.

 

Detta är den snygga knäppningen på halsbandet!

Detta är den snygga

 knäppningen på halsbandet!

 

Vi vill ju då att ni litar på vårt omdöme då det gäller vinnaren. Vi 3 som driver healing.ifokus är enväldig jury i tävlingen.

Vi vill även tacka KattaH för hennes fina handgjorda halsband som hon skänkte till vår tävling. Gå även in på hennes sida och titta på fler fina kort på smycken eller för att kontakta henne.

Vänligen MariaJ, LisaL och FiaH

Av: MariaJ

Datum för publicering

  • 2007-06-15

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-06-16 19:53 #1 av: Tarotsanna

Ta en tur till skogen utan gubbe,

sätt dig till ro på en underbar stubbe.

Livet är en föreställning där du spelar huvudrollen,

be om råd och vägledning hos trollen.

Flört Sanna

Anmäl
2007-06-16 20:24 #2 av: mandymoo
 

Ut i naturen i en rask promenad, med följer fika och något jag tycker om att pyssla med (kristaller, pendel, tarotkort) Stannar på en vacker plats och njuter kopplar av.

Anmäl
2007-06-18 20:36 #3 av: erkabo

som 4-barns förälder så får man trixa lite: låt samtliga hjälpa till inne, duka fram fika på altan, låt barnen leka i pool, njuta av deras skratt, sol å jord o bara vara i nuet. HärligGladt!!

Anmäl
2007-06-19 07:14 #4 av: KattaH

Jag vill inte vara med i tävlingen..... jag har ju skänkt halsbandet. Måste bara få berätta om ett smultronställe jag nyss funnit.

 Vänner till oss har flyttat ut på landet i utkanten av vårt samhälle och bor nu i ett gammalt hus, säkert hundra år, i skogsbrynet. Första gången jag var där slogs jag av lugnet som infann sig i mig så fort jag steg in på tomten. En gammal trädgård delvis vildvuxen, men på ett härligt sätt. Bokskogen precis bakom, där vi senare gick på upptäcksfärd till en liten bäck. En riktig Bullerby-idyll. Inte ens myggen (massor) störde mig.

 Jag hade massor att göra hemma och det brukar finnas med och gnaga även om jag åker iväg på en fika. Men här i trädgården och skogen försvann all vardag och jag bara njöt. Hela dagen gick och när vi åkte tillbaka kände jag verkligen att mina batterier hade fått ny energi. Det måste finnas någon vänlig själv kvar på gården, för jag har nog aldrig kännt mig så välkommen någonstans av själva platsen.

Om jag får möjlighet ska jag ta ett kort på gården, det hade varit roligt att veta vad ni känner av platsen.

 Trevlig midsommar önskar jag er alla!

Kram Katarina 

Anmäl
2007-06-21 12:14 #5 av: Elisabeth-J

För att hålla kropp-själ-ande i balans så tycker jag att yoga är det bästa sättet.

Anmäl
2007-06-21 23:34 #6 av: LottaU

Varför inte bara ta en picknickorg med sig ut i naturen och njuta av den svenska sommaren.

Man behöver inte göra det krångligt, utan ta vara på dagen och njut över naturen har att erbjuda oss! Meditera och njut!

Anmäl
2007-06-23 13:14 #7 av: ElStar

Bra ideer för att träna både kropp och själv. Lite motion för båda delarna.

Jag säger plocka äpplen, det är avkopplande och även jobbigt för kroppen efter en stund. Man får vara i sin egna lilla värld och tänka på vad man vill Skrattande

Anmäl
2007-06-25 16:11 #8 av: loreena

Jag håller med om att yoga är det bästa sättet att må bra. Ibland blir det sen natt innan jag kommer mig i säng, men jag har märkt att jag alltid är pigg om morgonen oavsett vilkjen tid jag gått och sova om jag gjort yoga allra sist innan jag la mig. Piggare än om jag skulle gått och sovit tidigt utan yoga.

Så för mig i alla fall lönar det sig att göra några lätta, avslappnande övningar fast klockan skulle vara ett på natten och jag inte skulle ha nån lust alls, för jag vet att det lönar sig.

Tänd ett ljus som du bara använder när du gör yoga eller avslappning så att det blir speciellt. ta på dig lätta mjuka kläder, lägg på din favoritmusik, använd ett liggunderlag av nåt slag.

Jag rekommenderar musik av Loreena Mc Kennitt och Enya. De får mig att komma i en bra stämmning. Lite trollskt och magiskt.

Anmäl
2007-06-26 12:58 #9 av: Helenasharmoni

Jag brukar ta en paus och sätta mig ner för att bara njuta av stunden. Det kan vara att sätta mig i trädgården med barnen runt mig ätandes glass medan jag läser högt. När de börjar bli rastlösa så slutar jag läsa och bara sitter och ser på dem när de leker. Det är min vardagsmeditation. Att bara stanna upp och njuta av det jag har omkring mig just då.

Egna stunder för sig själv är också viktigt, då man kan ta en meditationsstund, gå ut och promenera eller springa. Gå till gymmet eller göra yoga. Bara man gör något för sig själv som man mår bra av, då får man mer positiv energi över att dela med sig till andra också. :-) 

 

Anmäl
2007-06-26 15:22 #10 av: Soffe

Jag skulle vilja ge tips på att börja med Qigong..Då man jobbar med att få kropp och själ i balans..lugna fina mjuka rörelser med kroppen..

Anmäl
2007-06-29 04:00 #11 av: Tita

Varför inte åka ut till en mysig liten sjö/tjärn och ta en skön svalkande simtur.

Och när man kommer upp kan luta sig mot ett träd och bara vara .

Anmäl
2007-07-13 19:42 #12 av: MariaJ

*PUTT*

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-07-21 00:15 #13 av: lightseeker

Att ta en lång, promenad tillsammans med en god vän, helst då i skogen. Vi sätter oss ner vid sjön och slappnar av och tar in alla energierna i naturen, runt omkring oss. Innan vi fortsätter promenaden, i den takt som passar oss just för dagen. Är vi dåliga då går det långsamt. Men samtalet finns alltid där, det djupa rensande. På detta viset har jag motionerat, rensat ut dåliga energier genom samtalet och fyllt på goda energier med hjälp av peppning från min vän. OFta blir samtalen väldigt djupa och andliga. jag och vännerna brukar säga att vi är lyckligt lottade för att vi har lärt känna varandra och har medkänsla med dom andra för att vi vet hur det är att vara kroniskt sjuka. Inte alltid lätt för "normalsjuka" människor att ta in.

Anmäl
2007-07-21 00:40 #14 av: mamma_neo

Att åka till stallet..Ta en rid tur och bara njuta av allt moder jord erbjuder..Sen sitta i hagen och bara njuta av hästarna..Ja det ger mig en inre ro...Atta bara få vara....

Anmäl
2007-07-29 22:18 #15 av: LisaL

 

Har ni alla skrivit era bästa tips nu?

Nu är nämligen tävlingen snart slut och en vinnare ska koras. Så skriv så pennan glöder, inget är fel eller dumt så länge det känns rätt för dig.

Mvh LisaL

Anmäl
2007-08-01 23:07 #16 av: MariaJ

"PUTT"  ng dagar kvar nu sen koras vinnaren..Skrattande

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-08-02 05:02 #17 av: Sunflower

Överraska någon du verkligen gillar med en picknick-kvällsfika i sällskap med solnedgången och värmeljus (filtar ifall det behövs). Gör den snabbaste/enklaste pajen av valfria bär, start-flingor som man hyvlat margarin över innan den gräddats och njuuut, och framförallt skratta mycket. Skåda stjärnor om det är stjärnklart.

Skrattande 

Anmäl
2007-08-02 12:34 #18 av: lightseeker

Jag måste säga att alla har så fina sätt att hitta balansen.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.