Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Våra Gäster på Forumet.

Vår Gäst - Erik Hesser Astrolog

2007-07-12 14:33 #0 av: MariaJ

Jag har nu glädjen att få presentera en av våra bästa astorologer här på healing.ifokus. Erik Hesser är ett välkänt namn inom astologin. Han började redan som tonåring på 60-talet att finna sin identitet genom astroligns värld, och kunskaperna bara växte. Välkomna in och läs hans egen presentation !!

Här får ni veta vem Erik Hesser är, och där han med egna ord berättar lite om sig själv.

 Om mig- Erik Hesser, Astolog

Min bakgrund

Jag började studera astrologi i mitten på 60-talet, som en identitetssökande tonåring. Studierna var berikande och jag började tolka horoskop åt andra i början av sjuttiotalet. Det första mot betalning kom hösten -73.

Jag hann göra 3 horoskop innan jag hamnade i Sveriges enda TV kanal i ett program som hette Kvällsöppet. I veckan som följde blev det en helsida i Expressen, Göteborgs posten samt i Sydsvenska Dagbladet. Efter det visste hela Sverige att jag var astrolog. Det tog lite längre för mej att förstå det.



Sedan dess har det varit mycket publicitet. Mest uppmärksammat av vad pressen skrivit blev en artikel i SvD:s Idag sida 1985. De testade Testarna och kom fram till att astrologen var bättre ön såväl psykologen, Merkuri urval och Försvarets testbatteri. Det blev första sidan med rubriken "Astrolog bättre än dyra institutet". Jag drunknade i jobb.

Det var i samma veva som TV 2 hade ett astrologi program som hette "Mitt i planeten". Där var jag husastrolog. Efter sex program hoppade jag av när nivån på programmet vida underskred veckotidningshoroskop.

Jag gav ut boken "Astrologins ABC" som ännu är den bästa boken om man verkligen vill lära sej astrologi. Men jag kände mej bränd av "kändisskapet" och har sedan dess huvudsakligen jobbat utan massmedial inblandning, utom lokala tidningar på platser där jag föreläst.

Idag

Jag arbetar idag som astrolog åt privatpersoner och vissa företag. Jag håller kurser och föredrag, bevistar hälso- och harmonimässor samt sist men inte minst svarar jag i telefon på betallinjen "Änglaviskningar", (tisdagar kl.14-19, tel. 0939-1081400). Där svarar jag på allehanda frågor.

Jag kan lugnt säga att jag är Sveriges mest erfarna astrolog. Dessutom bland de allra bästa, men det lär du märka när du hör av dej.

 Genom denna artikel så har även Erik lovat att han kan svara på alla era frågor som berör astrologins område. Så passa på att få de svar som du kanske så länge letat efter.

Länk: http://www.erikhesser.se/index.html

Vänligen MariaJ:-)

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-07-12 15:04 #1 av: Elisabeth-J

Hej Erik!

Hoppas allt är bra med dig?! Det tar nog ett tag innan vi ses igen då jag inte kommer att åka på mässor under våren.
Min fundering är, jag är lite osäker på exakt klockslag då jag är född, vet bara att det är kring 12.00 på dagen. Spelar det en väldigt stor roll när man vill ta reda på ascedenten? (hoppas jag stavade rätt nu)

Varma kramar / Elisabeth Johansson

Anmäl
2007-07-12 15:47 #2 av: erkabo

Hej Erik.

Jätteroligt att du är här o gästspelar. Har varit i& är intreserad men på något sätt så känns astrologin så stor & invecklad att jag kanske inte mäktar av det riktigt. Vet väl inte riktig vart hän jag ska börja. Några tips om hur jag ska gå tillväga eller inte. Detta kanske inte är mitt bort helt enkelt.Sen en annan sak. jag är född 29 augusti 1972, således är jag en jungfru. Är det inte så att om man är född nära ett annat tecken så kan man även vara det (i mitt fall då lejon). Hur vet jag vilket jag är? ( finns ju inga dumma frågor så därför sänder jag mina :-))

Kram Erik................a Skrattande

Anmäl
2007-07-12 15:56 #3 av: annemarili

Hej Erik!

Har lite funderingar på detta med klockslag. Jag är född i Tammerfors i Finland 1955 19 april , enl mina föräldrar kl 23.20 och ibland säger de 23.40. Hur påverkar det mitt horoskop om jag inte vet exakt klockslag. Det är ju finsk tid, hur påverkas det när man ställer horoskop. Är ju en "typisk" vädur i personligheten.

Sen funderar jag mycket över detta med att vi själva väljer vilken väg vi vill gå i livet. Ibland eller alltid tar vi den jobbiga vägen, och ibland den lätta. Men hur stämmer det in med horoskopstydning? Om jag väljer den lätta vägen istället för den jobbiga och horoskopet visar att jag har en jobbig period. Hur stämmer det in? Eller gör vi inte egna val?! För mig är ju livet något där vi själva gör våra val men till samma mål  kommer vi alltid oavsett val.

Kram
Anne Mari

Anmäl
2007-07-13 00:04 #4 av: Tankensmakt

Hej Erik!

Jag är född den 11 juli 1957 Kl:2245 i Stockholm. Fick för några år sedan höra av en astrolog att jag är född på en ``Mästardag´´. Vad står det för? Har funderat

KramGlad

Anmäl
2007-07-13 11:50 #5 av: MariaJ

Hej Erik !

Jag skulle vilja fråga dig om numerologin ingår i astrologin ? Som man alltid har hört så finns det ju alltid en mening med siffror. Jag bor på nu 19, har en bil som är registrerad med AUM 117 är ganska precis 42 år, mitt personnummer och klockslag och så vidare  osv...... har detta något samband med mitt livsöde ? Kan jag må dåligt om jag tex, bor på fel siffra ? eller har jag lättare för att råka ut för ng olycka med bil, beroende på vilka nummer min regskylt har ? Mångqa frågor på en gång, men jag är så otroligt nyfiken på just detta.

Detta låter kanske otroligt konstigt, men det måste ha något samband. Eller ?

Kram MariaJ:-)

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-07-13 12:39 #6 av: enba

Hej Erik!

Jag har alltid funderat om jag är en kräfta eller ett lejon. Jag är född 23/7 1958 kl. 09.05 i Härnösand. Någon sa för ett tag sen att jag är kräfta men vad mer kan man utläsa ur mitt födelsedatum?Kräftans allmänna egenskaper stämmer väl sisådär tycker jag.

Kan du säga nåt om det?

Mvh Birgitta

Anmäl
2007-07-13 12:50 #7 av: Opal

Hej Erik!

Jag är född den 22 sept 1974 kl. 02.27. När jag läser om jungfrun så är jag en typiskt sådan. Men i vissa tidningar så står det att jag är en våg?? Blir då lite förvirrad för 22 sept börjar på vågen?? Hur kan detta komma sig??

Anmäl
2007-07-13 12:52 #8 av: [Hellas]

Hej Erik!

Det är roligt att vi har eldsjälar som du som orkar arbeta med så komplexa frågor. Jag själv skulle inte ha tålamod till detta.

Jag undrar vad en astrolog behöver få för uppgifter för att göra ett komplett horoskop. Kan man även plocka in föräldrarnas tidpunkt för födelse? Har det någon påverkan i mitt tecken?

/Hellas

Anmäl
2007-07-13 17:58 #9 av: FiaH

           Hej Erik!

Roligt att du vill ställa upp på våra frågor. Det jag är nyfiken på det är på mitt stjärntecken stenbocken, jag är född den 18 jan 1976 kl 9.15. Vad för kännetecken han man om man är en stenbock. Mvh FiaFlört 

Anmäl
2007-07-14 00:19 #10 av: LisaL

 

Jag har alltid funderat på hur man skriver ett horoskop över huvudtaget. Vad går man på och hur får man fram informationen om det som skrivs i vart och ett tecken?

Samt vad gör en astrolog mer än skriver om stjärntecken?

Mvh LisaL

Anmäl
2007-07-16 04:15 #11 av: YvonneW
Hej! Jag är född den 15 april 1947 i Ludvika. Det var en tisdag. Min mamma är lite osäker på klockslaget, men det var på eftermiddagen, runt kl 15. Hur pass stor betydelse har det att veta det exakta klockslaget? Har forskat efter journalen utan resultat.
Jag vet ju att jag är född i Vädurens tecken, men riktigt så enkelt är det ju inte. Ascendenten och liknande spelar ju också in.
Vill du berätta lite vad du får fram om mig?
Tack på förhand! YvonneW  
Anmäl
2007-07-16 09:54 #12 av: [magiska_mim]

Hej !  Jag blev nyfiken när jag såg detta och skulle gärna vilja veta vad Du ser i stjärnorna när det gäller mig. Jag är född den 5 september 1954 klockan 22.50. Är jag en "klockren" Jungfru? Tycker inte det själv,har en dragning mot Skorpionen nämligen. Hoppas på svar. Tack på förhand.//Gun

Anmäl
2007-07-16 23:47 #13 av: KarnaP

Hejsan! Är inte så insatt i detta, skulle vilja veta lite om vattumannen och vad stjärntecknet står för. Är född -59 18 februari vet ej klockslag. Har även funderat på detta med siffror, det är nämligen så att siffran 2 för mej har varit spännande, gett lycka, glädje men även en del motgångar. Därför undrar jag om siffrors betydelse speciellt 2:an.

kram Karin 

Anmäl
2007-07-17 00:40 #14 av: Chatrine

Jag funderar lite på detta med horoskop, när man läser i tidningen horoskop för morgondagen, jag läser det alltid för att det är kul. Jag är född i skýttens tecken och då tänker jag, tänk att detta händer just alla skyttar! Eller alla oxar eller vad det nu kan vara... jag undrar hur vet man vad ska hända ett tecken i morgon?

Anmäl
2007-07-17 01:52 #15 av: Bybo

Hello! :-) Som många andra, undrar jag om vad man är då man är ett sk hornstecken..(har jag fått höra att jag är), alltså född mellan två olika tecken?

 Jag är född Tors den 21/3-1963...kl 20.30 på Danderyds sjukhus i Sthlm. En del säger att jag är en klar VÄDUR *harkel* En del säger att jag är en FISK och har nån timme på mig innan jag blir en VÄDUR???

Tacksam för svar / Pia

Anmäl
2007-07-17 13:50 #16 av: EwaKristina

Hej Erik! Tack för att du ställer upp och svarar på våra frågor!!

Jag är ett Lejon,född 22 augusti-56.Vad kan du säga om mej som person.Jag ligger ju oxå väldigt nära Jungfruns tecken.Vet tyvärr ingen födelsetid! /Tack!!Ewa

Anmäl
2007-07-17 15:58 #17 av: [Hellas]

Hej Erik!

Jag har redan ställt en fråga men jag hoppas det är ok att ställa en till.

Hur ser förhållandet med vår egna traditionella Astrologi ut gämfört med tex. den Kinesiska zodiaken?
Är det helt olika grundförutsättningar tex. Kräftan är inte alls detsamma som den Kinesiska motsvarigheten Ormen eller kan man i grund och botten se likheter?

Anmäl
2007-07-18 18:48 #18 av: MariaJ

Nu har jag glädjen att skriva att vi kommer gästas av Erik Hesser online på forumet. Han kommer att vara här på forumet några tillfälle i veckan, för att besvara frågorna som ni har. Jag är oerhört tacksam för att han vill dela med sig av sin kunskap och erfarenhet till oss alla, och besvara våra frågor så fort.

Fortsätt att fråga.. /// Vänligen MariaJ:-)

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-07-18 19:09 #19 av: annemarili

Hej!

För några år sedan fick jag mitt horoskop ställt av en astrolog. Hon sa att det var mycket ovanligt att se att en person har 3 riktigt jobbiga perioder i sitt liv på horoskop. Nu stämde det som hon sa mycket väl om mig men det jag funderar över det är detta med dom jobbiga perioderna. För som hon sa så handlade det om brytpunkter i livet. Hur kan man använda sig av astrologin som vägledning när det gäller stora beslut?

Jag är född i Tammerfors, Finland, 1955, 19 april, tiden är osäker men mellan 23.20-23.40

Kram
Anne Mari

Anmäl
2007-07-18 23:13 #20 av: YvonneW
Erik Hesser har kontaktat mig via pm och förklarat att den typ av fråga jag ställt inte passar här. Skriver in det så att ingen annan ramlar i samma fälla.
Så jag tror att du annemarili #19 med flera kommer att få samma svar som jag. Frågor av den här typen är nämligen inte gratis.
Får be Erik Hesser så mycket om ursäkt för fel ställd fråga!
/Yvonne 
Anmäl
2007-07-19 00:03 #21 av: annemarili

Hej YvonneW.

Tack för att du informerade om det. Förstod nästan det men tänkte att jag kunde väl prova eftersom det var fler som ställt personliga frågor.

Kram
Anne Mari

Anmäl
2007-07-19 02:51 #22 av: Bybo

Ops!! Kl 20.20 skulle det vara!! Pling!

Anmäl
2007-07-19 21:05 #23 av: YvonneW
Till Erik Hesser: Ursäkta att jag skriver här, men jag vet faktiskt inte riktigt hur jag skall nå dig med ett svar. Är inte så duktig på det här med datorer och sajter. Vill bara undanröja ett missförstånd.
 
Jag hade ingen aning om att du inte kunde gjort horoskop på så lång tid. Inte heller tycker jag att du är snål. Vet inte varför du tror att jag tycker det. Jag vet inte vem du är, och har aldrig hört ditt namn förrän nu. Du är säkert känd, men jag har inte letat egentligen. Det föreföll bara lockande att skriva lite. Ångrar mig förstås nu, men kan inte göra det gjorda ogjort. Jag skäms så.
 
Jag har redan bett om ursäkt här (det kanske inte är rätt ställe, men jag hoppas att du läser det) och gör det igen! Jag är ledsen om jag gjort dig upprörd med min fråga. Hoppas vi kan glömma alltihop. Tusen gånger om ursäkt för min opassande fråga.
Vänliga hälsningar  /YvonneW
Anmäl
2007-08-20 10:20 #24 av: kath

Hej Erik Hesser :)

Hoppas det inte är för sent att fråga här ?

Jag är född den 14/9 1957 klockan 18.44. Jungfruns tecken stämmer inte på mig, och enligt den kinesiska "visdomen" så är jag en tupp, då kan väl inte det heller stämma..?

Vill fråga dig vad du anser om den kinesiska visdomen?

Mvh Katie

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.