Böcker

Bok Tips- The Secret "Hemligheten"

2007-07-04 17:04 #0 av: MariaJ

Hemligheten har förts vidare genom årtusendena från generation till generation- eftertraktad, gömd, stulen, förlorad för världen och på sin tid förvärvad för stora summor pengar. Denna hemligheten har de mest framgångsrika människorna haft kännedom om --- detta är ett utdrag från baksidans text...Kom in och läs !

Detta är en bok som jag blev rekommenderad av kvinnan som har butiken i stan. Jag har hört talas om den men ändå inte riktigt lagt den på minnet. Hon känner inte mig, men kallade på mig när jag for runt från hylla till hylla och letade efter passande litteratur. Hon sa att hon just nu läser en bok och visade mig den, och jag fastnade direkt då jag läst baksidan på den. Hon visste inget om mitt liv och vad jag precis gått igenom.

Jag har själv ännu inte läst den färdig, men vill ändå ge er ett boktips för att se vad ni tycker om den.

Titel: The Secret - Hemligheten

Författare: Rhona Byrne

Boken är enormt fin och sidorna är tryckta med bakgrundsmotiv. Den verkar mycket lättläst och inspirerande.

 

Om ni väljer att läsa den så vore det skoj att få höra era kommentarer . Skriv gärna era tankar och funderingar kring boken. Vore skoj att höra. Vänligen MariaJ:-)

 

Relaterade länk

 

www.thesecret.tv

www.thesecret.se

 

Av: MariaJ

Datum för publicering

  • 2007-07-04

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-07-04 20:36 #1 av: erkabo

Jag har inte läst boken men jag har däremot sett filmen. Det är fantastisk. Fick många aha-upplevelser och jamen så klart, det säger sig självt. Rekommenderar den varmt.  Efter denna dagen då jag såg filmen, så försöker jag verkligen tänka på vad jag tänker o önskar.

Nu lånade jag denna film men jag kommer att införskaffa den samt boken, absolut.

Kram kram Erika

Anmäl
2007-07-05 12:46 #2 av: tarantella

Jag har  inte heller läst boken men har dock filmen, fick många aha upplevelser första gången jag såg filmen (rek. att se den flera ggr för man upptäcker nya saker varje gång) och fick mitt i filmen en oherhörd kärlekskänsla (det får jagvarje gång). Har börjat leva efter vad domsäger i filmen och det funkar verkligen, bara man tror på det till 100%

Anmäl
2007-07-05 18:27 #3 av: JenyPeny

Jag har både sett filmen o läst boken. WOW säger jag bara! Alla borde få se o läsa om "The Secret", då hade det funnits ännu fler positiva o kärleksfulla människor på vår planet. Jag använder mig ofta av "The Secret". Jag ber o litar på att universum hjälper mig o vipps så händer eller får jag det jag vill ha. Det sista jag vill säga är: se och läs den!

JenyPeny 

Anmäl
2007-07-06 12:17 #4 av: [Hellas]

Nu har jag sett till att skaffa filmen, jag ser verkligen fram mot att få se den. Boken kommer jag troligen oxå att beställa.

 Tack för tipset
/Hellas

Anmäl
2007-07-06 12:20 #5 av: MariaJ

#4 Det var så lite så. Jag tycker själv att alla ska få möjligheten att kontrollera sitt liv. Livet blir vad man gör det till.:-)

Skriv gärna sen hur du upplever filmen. Vore skoj om du delade med dig av dina tankar

Vänligen MariaJ:-)

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-07-08 18:17 #6 av: kath

Nu måste jag köpa både boken och filmen, det lät ju jätteintressant! Handlar det mkt om tankens kraft eller?

Anmäl
2007-07-08 20:39 #7 av: MariaJ

Ja, det handlar om tankens kraft, och hur man kan använda den för att livet ska bli positivt. Man kan allt man vill, bara genom att tänka positiv och gå in i känslan.

Vänligen MariaJ:-)

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-07-09 00:31 #8 av: magma
Jag har i perioder använt mig av affirmation, kreativ visualisering etc för att uppnå sådant jag strävat efter, och kan intyga att det verkligen fungerar. Jag är nyfiken på "The Secret" och kommer antagligen så småningom köpa boken! Fick ett provex på några sidor i en veckotidning häromdagen, tror det var "Hälsa"? Det enda jag då kände mig lite tveksam inför var det typiskt amerikanska upplägget som inte riktigt föll mig på läppen... *hmm* Men det kan ju hända att jag får en annan uppfattning när jag läser hela boken, och inte bara en sammanfattning.
Anmäl
2007-07-12 12:45 #9 av: Tara

Jag har läst boken och den är verkligen intressant, man får verkligen tänka om. Ja alla borde ta chansen och läsa den. Däremot har jag inte sett filmen ännu, men den verkar få dom som sett den en "AhHa" upplevelse, kommer att införskaffa den. Sedan finns det kurser oxå att tillgå, i den kursen ingår materialet.  Titta gärna in på den här länken om ni vill./kram

http://www.sjalenskrigare.se/

 

Anmäl
2007-07-12 17:09 #10 av: Clary

Boken kom i min brevlåda igår så jag ser fram emot en härlig stund nu i soffhörnan medans regnet faller.

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2007-08-20 10:47 #11 av: kath

#9 Hej Tara:) Jag var inne nu och tittade på länken sjalenskrigare som du satte ut, lät intressant. Har du själv gåttt den kursen?

Katie Glad

Anmäl
2007-08-20 19:51 #12 av: Opal

I helgen började jag att läsa boken. Fick många tankar över hur man tänker. Mycket intressant.

Anmäl
2007-08-21 13:37 #13 av: Carina.S

Tara, tack för den intressanta sidan du rekomenderade om själens krigare!! Jag måste nog också sätta fart och läsa The secret nu...MVH Carina

Anmäl
2008-05-05 14:24 #14 av: miramis2

Hej på er!  Idag har jag hämtat hem en ny  bok som jag beställde från bokus , den handlar om the secret, skriven av Joe Vitale, en av nyckelpersonerna i filmen. Boken heter The Key (på engelska)och det ska bli jätteintressant läsning! Det finns massor av intressanta och prisvärda böcker i detta ämnet o mycket annat på just bokus!

 Vänligen, miramis2

Anmäl
2008-05-05 18:50 #15 av: FiaH

#14 Tack för tipset, hoppas den är bra.. Ska kolla in bokusSkrattande

Anmäl
2008-05-20 15:41 #16 av: ulraxe

Ang själens krigare..som ni skrev om..så har jag gått på föreläsning..trumresa..meditationer..afrikansk dans..coaching m.m för honom..och jag kan rekommendera honom varmt..han är en fantastisk människa och inspirationskälla.. Så fruktansvärt trygg i sig själv och sprudlande av energi..

Han hjälper en att stärka sig själv inifrån och ut...

 

Anmäl
2008-05-23 23:10 #17 av: umbra55

hmm, då ska väl jag säga emot då. Jag har läst boken och sett några filmsnuttar på Youtube.
Vad jag reagerar på är att man förespråkar att man ska använda denna metod för egen vinning!Typ man får det man vill ha; pengar, snygga bilar osv. Materialistiska saker.

Inget fel i att skaffa sig sånt, men ska det vara huvudsyftet? Är det Hemligheten? Bli lycklig på prylar? Lite tycker jag det är ett amerikanskt prylkoncept,  fast i golddiggertänket. Borde man inte tänka "bättre" tankar är lyx och överflöd?
Hoppas ni förstår vad jag menar, är kass på att uttrycka mig.

Inte mycket personlig utveckling över det, precis..*S* Filmen var dock vacker, det jag sett, och är kanske bättre ( i fler bemärkelser)

Anmäl
2008-08-31 17:24 #18 av: intressant

umbra det är väl inget fel med pengar iofs men jag förstår vad du menar...

många har ju en del blockeringar kring vad som är möjligt

tanken med the secret är att förstå att vi påverkar våra möjligheter hela tiden med våra tankar och känslor

 

tex tanken karlar är svin------------------------vad drar vi då till oss jo en karl som är ett svin

bättre tanke jag drar till mig en fantastisk man för det är jag värd

 

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.