Chakra

Chakra-Aura-- Tips och råd !!

2007-10-03 12:17 #0 av: MariaJ

Jag skulle vilja ge er lite information om våra stora energicentas på kroppen, våra stora chakra, men även ge en beskrivning av vår aura, samt även ge lite tips och råd om balans och obalans. Välkomna in och ta del av hela artikeln !! MariaJ

Våra energihjul eller chakra som de kallas är något som många av oss här inne vet vad är, men de finns väldigt många som ändå ställer sig frågan .. Vad är chakan ?

Jag skulle vilja beskriva dem som fläktar och centifuger. Vi kan både ge energier och suga åt oss energier genom våra chakran. Vi kan skydda oss från negativa energier om vi är medvetna om dem, och vi kan behålla vår egen energi om vi inte bara ger och ger utan att balansera upp dem.

Många av oss kommer i olika obalanser genom att inte titta och notera olika känslomässiga stämmningar som vi kan gå in i, och det är lite det jag genom artikeln också vill uppmärksamma er på.

Våra chakra är våra energihjul och de är förknippade med både meridianer, organ, körtlar och andra delar i kroppen. Om man upplever mycket smärta i ryggen, i axlarna eller i foten.. så behöver det inte vara just där man har ont. Det ligger då en oblans i ett chakra och det kan lösas upp med hjälp av energiflöde eller stimulans genom tryckningar. Eftersom våra chakran är förknippade med hela kroppen så ligger det oftast en långskiden obalans i något chakra som är förknippat med just de symptomen.

Chakras kan ta emot livskraft - energi från universum för att balansera upp sig och få en klar färg och en fin snurr (frekvens) på hjulet. Man kan balansera upp sig själv genom egna handpåläggningar, genom visualisering eller meditation., men också låta en helaer göra det åt en.

Ett chakra består av olika vibrationer. Det chakra som sitter i basen är det en lägre vibration i, och det tar sin energi från jorden. Det är jordenergin. Så gör även magen och solarplexus. Ju högre vi kommer i chakran, ju högre vibrationer kommer det chakran. När vi når kronchakrat så ligger det på myckt högre frekvens och vi är då öppna för universums energier. Vi behöver alla för att må bra. Om vi får blockering i bas eller navelchakrat så kan det påverka oss markant genom att vi inte kan värdera hem, familj, pengar, trygghet, socialt mm.. navel står då också för självtillit och självförtroende.. Att lösa upp dessa blockeringar som sitter är då viktigt för att se klarare på sin situation. Och vilja se sammanhangen i allt som händer. 

Chakran och auran har förbindelse och det är ganska tydligt då man tittar på en persons aura hur denna människan mår. Auran är en avspegling i både sinnesstämmning och kroppslig balans/obalans. Det är dock viktigt att man alltid noterar människans dagliga sinnesstämmning om man ska göra en bedömmning i auran.

Hur kan vi nu då påverka vår balans/obalans ? För mig är det som att öppna sitt sinne och låta allt positivt komma in. Att gå i negativa banor och inte kunna se vilka orsaker som påverkar en är ju inte bra, utan man måste öppna upp och titta sig omkring.

Vilka vänner har jag (utbyte-band-känslor) , vilka möter jag i arbetet (stressiga människor-påverkande- lugna-översittar-jämlika) , hur är min vardag (stressig-lugn-harmonisk) Det är ju så att det är ditt liv, det är ditt val.. så om du vill leva sunt ..tänk sunt.. entegrera sunda vanor i ditt liv, möt de människor som du mår bra av. Skapa din egen sinnestämmning och din egen lilla "måbra bok" ..Skriv ner vad du vet att du mår bra av.. Har du det så i livet ? Eller är det bara så du drömmer om att du vill ha det ??

Detta är lite tips och råd i tanken omkring aura-chakra och balans/obalans i livet och i välmåendet.

Skriv gärna hur ni upplever artikeln, och berätta gäran om era tankar och funderinga omkring livet och hur ni lever idag.det är alltid skoj att läsa era inlägg.. Jag flikar in här också:-)

Varma kramar MariaJ:-) 

 

Av: MariaJ

Datum för publicering

  • 2007-10-03

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-10-03 12:37 #1 av: EvaNy

Detta tyckte jag var en mycket bra och intressant information!

Tack för det, Maria!

/Eva

Anmäl
2007-10-04 22:37 #2 av: FiaH

Jätte bra artikel maria, tackar jag för..Skrattande

Anmäl
2007-10-05 09:10 #3 av: LisaL

 

Tycker också att den var bra skriven. Lagom mycket info samt att det gör en nyfiken att fortsätta läsa djupare om det.

Anmäl
2007-10-05 15:01 #4 av: Clary

Det här var bra Maria, den tar jag till mig.

Tack o kram/Siv

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

Anmäl
2007-10-05 21:16 #5 av: Rosarin

jättebra!

kram :)

Anmäl
2007-10-16 21:30 #6 av: [BigMama]

Jättebra, skulle vara rolit att lära sig mer om hur man mer praktiskt bär sig åt för att komma i balans.

Kram, mirja

Anmäl
2007-10-21 15:57 #7 av: CarolineO

Superintressant!   Skulle gärna lära mig mer om våra chakran, här stod ju om navel och bas chakrat...   Skulle man kunna göra en artikel om allihop? Eller finns det redan?

Anmäl
2007-10-21 23:13 #8 av: MariaJ

Tyvärr har vi ingen skapad artikel om endast våra chakrahjul, men det kan vi göra. // Vänligen MariaJ:-)

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-10-23 12:29 #9 av: tooraws

Väldigt bra, intressant o lärorikt,vi tackar o bugar

Anmäl
2007-10-25 02:45 #10 av: Tuva-Lena

Ja, jag tycker också att det är väldigt intressant detta med att fundera över ens vardag bl a. Vílka människor omger vi oss med? Ger dom oss positiv energi, eller går vi mer eller mindre och känner oss frustrerade hela tiden? Men det blir svårt, för nästan alltid, oavsett vem man umgås eller arbetar med, så skär det sig av o till. I förlängningen så ser jag mig själv sitta helt ensam, om jag skall tänka på att inte påverkas av negativ energi från min omgivning - och det går ju inte! Skrikandes TRor ni inte att om man tänker i dom här banorna, så tillhör man en grupp av människor som är väldigt ovanlig? och som får det väldigt jobbigt..? Om man tar det alltför alvarligt. Arbeta t ex, måste man ju göra, och man kan inte byta arbete för att man märker att ens arbetskamrater inte befinner sig på samma energinivå som jag gör - hur negativt det än kan upplevas av mig. jag måste arbeta kvar, i brist på arbete om inte annat. Och då tvingas jag ju mer eller mindre att dra ner på ambitionen att vilja lyssna till min inre röst. Förstår ni hur jag tänker? Det är svårt att leva i en vardag som inte är skapad för människor med våra behov, eller hur jag skall uttrycka det. Att dra sig undan och leva i askes är ju inte heller nånting som låter särskilt lockande, tycker jag..Fot i munnnen men att lyssna till sin inre röst, det är precis vad jag önskar att alla kunde göra! Tack för en fin artikel Maria! ;)

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-10-25 11:55 #11 av: korseett

jag tror på att vi möter och skaffar oss det som vi behöver arbeta med just då. Jag kanske är ur form och så möter jag en massa andra människor som är positiva och pigga och alerta och inspirerande. De ger och jag tar till mig. Nästa gång kan det vara min tur att ge.

Man kan också tänka på hur man är humörmässigt. Utmärkt exempel är hur jag var innan jag träffade min man. Jag hade mycket lätt att bli arg på vad som helst och svor och hade migOskyldig. Vi har nu balanserat upp varandra så han har lite lättare att säga ifrån och bli lite arg och jag är mycket, mycket lugnare.

Obalans i chakran som ger fysiska symptom har jag också erfarenhet av. Min första riktiga kontakt med mina chakran var på en självutvecklingskurs för några år sedan. vi skulle titta på varje chakra och se vilken färg vi hade där första dagen. Inte enda var rätt!  Andra dagen skulle vi bearbeta dem med att försöka sätta rätt färg på dem(om jag nu minns rätt).

Men natten mellan andra och tredje dagen var hemsk. Jag var illamående och hade liksom ett lock i halsen så jag var tvungen att gå och kräkas flera gånger och världens huvudvärk senare. Jag fick en insikt i att jag hade anpassat mig efter min mans familj och hade slutat tro på mig själv och stå för vad jag egentligen tyckte.

Jag hade haft lock i halsen och andra fysiska problem en längre tid innan. När jag väl började stå för vad jag tyckte och ville igen försvann locket och flera av de fysiska besvären. Vissa dras jag med än men är mycket bättre.

Anmäl
2007-10-28 03:23 #12 av: CarolineO

Jättegärna! Skulle verkligen uppskatta en sådan artikel =0)

Anmäl
2008-01-11 14:51 #13 av: FiaH

Lyfter upp denna trådSkrattande

Anmäl
2008-01-15 22:26 #14 av: TantAlma

Det här tar jag till mig och funderar över så det var en intressant artikel att läsa.

Jag funderade nämligen lite på hur själva chakrabalanseringen gick till. Om man måste gå till en healer?

Jag upplever också att när jag mediterar får jag färgerna vit, gul, grön, blå och lila. Oftast grön och vit. Det är en härlig känsla att uppleva. Men jag kan säkert hjälpa till med att öva på att visualisera handpåläggningen.

Tack!

Alma

Anmäl
2008-01-15 22:26 #15 av: TantAlma

Det här tar jag till mig och funderar över så det var en intressant artikel att läsa.

Jag funderade nämligen lite på hur själva chakrabalanseringen gick till. Om man måste gå till en healer?

Jag upplever också att när jag mediterar får jag färgerna vit, gul, grön, blå och lila. Oftast grön och vit. Det är en härlig känsla att uppleva. Men jag kan säkert hjälpa till med att öva på att visualisera handpåläggningen.

Tack!

Alma

Anmäl
2008-01-16 07:39 #16 av: LottaU

Man måste inte gå till en healer för att få sina chakror balanserade.

Kopierar in ett sätt som man kan balansera chakrorna på.

Nu står det att man är två stycken, men du kan göra samma sak framför en spegel. Då använder du pendeln på framsidan av kroppen istället. Då ser du i spegeln hur pendlen rör sig.

Lycka till

 

Chakrabalansering med Pendeln

Låt en person sätta sig bakvänt på en stol med ryggen ut mot dig.

Börja att hålla pendeln vid Baschakrat och se hur pendeln rör sig.

Rör den sig fram och tillbaka så är detta chakrat i bra balans och om pendeln snurrar så är det i obalans.

Gå sedan vidare till Navelchakrat och gör om proceduren. Sen fortsätter du till Solar Plexus, Hjärtchakrat, Halschakrat, Tredje Ögat.

Sist av allt så håller du Pendeln över Kronchakrat och då börjar pendel snurra för att balansera alla chakran. Du håller kvar pendeln tills den slutar att röra sig, eller ändrar rörelse.

Sen börjar du om igen och håller pendeln vid varje chakra och börja med Baschakrat och går nerifrån och uppåt. Om chakrorna är balanserade så ska pendeln röra sig fram och tillbaka. Fråga gärna personen som du har balanserat hur det kändes och hur hon/han mår. Vissa är väldigt känsliga och kan bli lite yra.

 

Anmäl
2008-01-17 09:56 #17 av: CarolineO

#16   Detta måste jag testa!! Tusen tack!

Anmäl
2008-01-17 10:01 #18 av: FiaH

Ja, jag ocksåSkrattande

Anmäl
2008-01-18 00:20 #19 av: cloudberris

Nu är jag balanserad Skrattande

Tack!!

Kram 

Anmäl
2008-01-18 21:52 #20 av: Bybo

Måste det vara så att det är obalans om den snurrar...KAN det även visa tvärtom?

Jag provade att balansera för nåt år sedan. Och för mig var det balans när det snurrade ...

Så då kan jag ha gjort obelans i hela min kropp ..*S*...????

Anmäl
2008-01-19 00:59 #21 av: MariaJ

# 20.. ja, det kan det också vara. Känn in hur pendlen visar dig, och tro på det :-)

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2008-01-19 17:28 #22 av: Bybo

#21 Pjuh *skratt* Det kändes iaf riktigt...och chakrana snurrar ju liksom....Tack för svar...

Anmäl
2008-04-10 00:19 #23 av: tillymilly

Tack för en väldigt fin artikel.

Har gått en reiki healing kurs,men har praktiserat för dåligt...har precis återupptagit det,men har lite svårt att komma igång.

Har ont i ryggen o tror mej det kan vara obalans i hjärtchakrat,..tack detta ger mej inspiration att lägga mer tid på att försöka få igång flödet

Kram//Tm

Anmäl
2008-04-11 19:45 #24 av: MariaJ

Hejsan tillymilly... Det var ju skoj att du kommit igång igen. Jag önskar dig lycka till. Du är alltid välkommen att skriva och fråga, men även att dela med dig av erfarenheter nu under din resa..Det är säkert mycket som kommer upp... härligt !!

kram och ljus MariaJ:-)

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2009-02-03 18:48 #25 av: korseett

putt

Anmäl
2010-01-01 13:25 #26 av: majlar

Exakt vilka färger ingår i auran. Jag är osäker på dom översta. Jag har sett på ett ställe att det finns 8 chakran. Men på dom flesta är det sju.

Någon som känner sig manad att förklara lite för en novis.

Oskyldig

Anmäl