Olika behandlingsmetoder

Intervju med en zonterapeut!

2007-09-25 21:58 #0 av: LisaL

För alla er som är intresserade av att läsa om alternativa behandlingar så kommer här nu intervjun med Julie som är utbildad zonterapeut. Ni får också en bra möjlighet till att göra en prova på behandling. Titta in och läs mer! Välkomna!

 

Intervju med Julie

 

Namn: Julie Hunisett

 

Yrke: Zonterapeut

 

Ålder: 48 år

 

Kommer ifrån: South East i England

 

Bor nu: I Kristianstad

 

Kom till Sverige: För 12 år sedan alltså 1995

 

Favoritkost: Indisk mat eller asiatisk mat. Jag gillar stark mat.

 

 

Vad är Zonterapi?

 

Detta är en metod som påverkar hela kroppen, sinnet och själen. Det går ut på att stimulera hela människan d.v.s. att det kan bli en bra effekt oavsett besvär.

Det jag gör är att jag arbetar på fötternas zoner, med det menar jag att jag arbetar på olika fält under och på foten. Vi har 5 zoner på varje fot. Höger fot representerar höger sida på kroppen och tvärtom.

Men jag har upptäckt att många gånger kan det var så att om jag upplever en blockering eller smärta på höger sida så är det ofta den vänstra sidan besväret sitter på.

 

Varför valde du Zonterapi?

 

Detta var egentligen mitt tredje val. Jag utbildade mig först till massageterapeut, sedan aromaterapeut men jag kände att jag ville gå djupare.

En annan anledning är att när jag masserat ett tag så började jag få problem med ryggen och av aromaterapin så började jag tyvärr utveckla allergi efter mycket blandade av olika oljor. De eteriska oljorna är väldigt starka så vissa av dom tål jag helt enkelt inte. Därefter tänkte jag sedan vidare att jag vill gå på ett djupare plan som inte är fysiskt ansträngande på samma sätt så då utbildande jag mig till zonterapeut. Jag ger också människor råd och tips om mineraler och vitaminer samt om kost för att de kan hjälpa sig själva så mycket genom att göra en del förändringar hemma. Men känner jag att denna person behöver något mera så skickar jag givetvis vidare till någon annan som kan hjälpa bättre, det kan vara så att personen behöver uppsöka läkare, homeopati eller något annat och givetvis säger jag det då. Zonterapi fungerar ofta bra ihop med homeopatibehandling.

 

 

Vad har du då för utbildningar?

 

Jag utbildade mig till massageterapeut under 6 månader 1990 samt läste jag då anatomi och fysiologi.

Efter det utbildade jag mig till aromaterapeut 1991, en 2 årig utbildning med anatomi och fysiologi.

Sedan läste jag zonterapi 1993 i 1 år med anatomi och fysiologi.

 

Som ni ser så är det mycket anatomi och fysiologi men det är viktigt att veta hur kroppen ser ut och hur den fungerar.

 

Alla mina utbildningar har jag gått i England. Visst ja, jag har även gått kurs  i första hjälpen.

 

Finns det olika Zonterapi metoder?

 

Ja, det finns det. Vissa använder en penna för att dra eller trycka på de olika zonerna men själv tycker jag det gör ont och är hemskt obehagligt. Man kan också gå olika djupt i zonerna alltså att man kan ha olika tryck. Detta kan jag känna i punkterna samt märker jag på klienternas reaktion om det är för hårt. Jag själv jobbar bara med mina händer och fingrar och har därmed utvecklat en större känslighet i dom när jag arbetar. Jag behöver inte trycka så hårt om klienten är öm för det hjälper i alla fall.

 

Är du med i något förbund?

 

Jag har varit när jag jobbade i England men nu i Sverige så har jag tecknat en vanlig försäkring som täcker om det skulle vara några problem.

 

Vad är det mest fantasiska med Zonterapi enligt dig?

 

När jag kan se resultatet efter mina behandlingar. Hur människor mår bättre och att jag kan hjälpa dom dit. Folk kan också hjälpa sig själva genom att stimulera vissa punkter som jag rekommenderar mellan behandlingarna.

 

Till slut då vilket är ditt bästa tips?

 

Sluta drick kaffe, det påverkar så mycket i kroppen. Kroppen får aldrig vila för den har fullt upp med att ta hand om kaffet.

 

Har du något mera att tillägga?

 

Jag vill hälsa alla kunder varmt Välkomna till mig.

Jag har ett supererbjudande nu under oktober med att prova på behandling under 30 min för 150kr. Vill man boka en vanlig behandling under denna period så får du 20 % rabatt på ordinarie pris.

 

Är ni intresserade så finns Julie på Studio Capelli i Kristianstad!

 

 

Av: LisaL

Datum för publicering

  • 2007-09-25
Anmäl
2007-09-25 22:24 #1 av: Opal

Tack Lisa för att du skrev och gjorde denna intervju. zonterapi är en jättebra behandling.

Anmäl
2007-09-25 23:08 #2 av: MariaJ

Underbart !!!  Tack :-) Jag skulle också vilja prova zonterapin, men det få bli till nästa år. Jag kan inte behandla min kropp med hur mycket som helst. Då kanske den inte pallar med .. hahaha En sak i taget :-)

Tack än en gång.. // Varma hälsningar MariaJ:-)

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-09-25 23:10 #3 av: FiaH

En bra artikel Lisa, spännande sätt att arbeta på, har även själv provat för ett antal år sedan, blev mäkta imponerad.Skrattande

Anmäl
2007-09-26 00:17 #4 av: Tuva-Lena

Jättefin intervju Lisa! Såå intressant och välskriven! Tack! Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-09-26 23:48 #5 av: skogstrolletbarbro

 

Det var intressant läsning. Själv började jag läsa om zonterapi redan för 20 år sedan och provade på först på familjen och sedan på vännerna. Sedan började det komma folk jag knappt kände och ville få behandling och med sig hade de folk som jag absolut inte kände men ville prova zonterapi. Eftersom jag inte är utbildad zonterapeut så har jag slutat ta emot folk. Ändå frågar många mig och jag ger tips efter förmåga och ibland också någon behandling. Tyvärr så har jag inte så mycket tid nu som jag hade när barnen var små och jag var hemarbetande.

Jag har läst allt jag kommit över i ämnet och praktiserat, mest på mig själv men även resten av familjen får någon behandling när det behövs. Jag har upplevt så mycket positivt med zonterapi. Vad jag ibland har saknat ibland är någon att kunna fråga så det är bra att ni tar upp det här.

Hälsningar Barbro.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.