Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativa Behandlingsmetoder Aura & Chakran Cd-skivor och Böcker Dagens Visdomsord Djurhealing Djurkommunikation Doftessenser Energierna omkring oss Godmorgon/ Goddag / Godkväll Healing Healing önskas/ges Healingmetoder Hypnos-/regression iFokus-information Mat och Andlighet Meditation o Avslappning Medlemmar Musik för själen Mässor/föredrag/kurser Näring för själen Off Topic- OT Om sajten Reiki Healing Stenar och Kristaller Stjärntecken Träning-Test Tävlingar på sajten och iFokus Upplevelser Yin & Yang Änglar
Numerologi

Numerologi

2007-10-31 12:58 #0 av: MariaJ

Denna artikel är skapad utifrån den lilla erfarenhet jag har om numerologin samt att jag tagit hjälp av diverse böcker inom området. Detta är ett intressant ämne som jag gärna vill lyfta fram. Kom in och läs hela atikeln.. Välkomna in !!

Numerologin

Jag har alltid varit väldigt fachinerad av talens magiska samband och då jag var mindre så hade jag väldigt svårt för matte, men jag förstod mig ändå på siffrornas språk. Det som fachinerat mig att börja med denna artikeln är att jag sett ett mönster under flera år som har med siffror eller nummer att göra. Så visst är det spännande !

Intresset för siffror har funnits i många år. För ca. 2500 år sen så föddes det en man som hette Pythagoras. Han var en grekisk matematiker som ägnade sitt liv till  forskning och hela livsfilosofin. Han har haft stort inflytande inom nummerologin och det är just den man som man förknippar med nummerologins uppkomst.

Numerologin är inte förknippat med någon medial förmåga har ej heller någon koppling med det klärvojanta. Vad är då nummerologi för något. Jo det har fem primära grunder. Det är då två som härleds från ditt födelsedatum och tre som hämtas ur ditt namn. Dessa fem tal tillsammans med det sjätte, det sk attitydtalet ger dig en insikt om vem du är. Det är 5 primärtal och 1 sekundärtal.

 Dessa tal är:

Själstalet

Beskriver vad du känner inombords. det är inte alla som uppfattar detta, men du vet att du är sådan.

Personlighetstalet:

Beskriver hur andra uppfattar dig. det är detta du visar utåt.

Totaljaget:

Beskriver kraften i hela ditt namn.

Födelsedagen:

Beskriver hur andra ser dig.

Livsvägen:

denna väg som du visas för att du ska må bra och känna att du är i harmoni. Det är det viktigaste i hela nummerologin.

Attitydtalet:

Detta är ett sekundärt tal, men otroligt viktigt. det beskriver din allmänna livsinställning. Siffrorna kommer alltid att vara i denna ordningen även om livsvägen är viktigast så är den näst sist i uträkningen.

 Viktigaste siffran:

Det är din LIVSVÄG.

När man räknar fram sin omgivnings livstal så kan man också där se hur det är som personer, men även vilka positiva eller negativa egenskaper de har. genom att räkna ut deras livstal så kan man också förstå och bemöta dem på ett annant sätt.

 Talet har vibrationer och färger samt en viss energi. Jag har själv känt detta sen jag var liten, men aldrig förstått mig på varför jag känt siffrans vibrationer och energi men inte kunnat räkna ut vad 6x7+9 var.. Nu förstår jag vid 40 års ålder varför.. en underbar sten har fallit. Det är just därför jag vill dela med mig av denna artikel.

Vilka tal:

De enda tal som du behöver känna till är just de ental som vi har, samt om du har dubbeltal som 11, 22, 33 osv. Man ska lära sig att recusera talet och då gör man enligt nedan.

Tex, om du har nummer 86 så lägger du ihop nummer 8+6 =14... sen fortsätter du 1+4 = 5. Nu har du ett ental. Då är det tal 5 som är det nummerologiska talet.

Hur gör man då:

Själstalet räknar du ut genom att addera alla volkaler i namnet samt att du sen reducerar talet till ett ental.

Personlighetstalet är då du adderar alla konsunanter i namnet och sen reduceras det till ett ental.

Totalajaget summan av själstalet och personlighetstalet läggs ihopa och reduseras till ett ental.

Födelsedagen är siffran då du föddes. Om du har dubbeltäckning så reduceras den.

Livsvägen är summan av ditt personnummer fullt utskrivet.

Attitydtalet summan av dagen och månaden då du föddes. Tex,  tisdag i arpil.

Det Pythagoriska talsystemet.

1        2       3       4       5       6       7       8       9

a        b       c       d       e        f       g        h       i

j         k        l      m       n       o       p       q       r

s         t        u       v      w        x      y        z

å/ä                               ö

Beskrivning i kort om varje tal:

Själstal 1:

Detta är en person som känner sig tillfredställd om man känner sig som nummer ett, men också att man känner att man vill bli respekterad och behandlas väl. Det är också viktigt att man känner att man kan vara sigf själv och bli accepterad som den man är.

Själstal 2:

denna personen kännerig tillfreds då man är förälskad eller är omgiven i en harmoniks miljö. Man använder sin kraftfulla intiution för att få det man vill. Musik och människor präglar även här.

Själstal 3:

Detta tal blir tillfredställd då man kan skratta, uppträder, eller använder sin kreativa förmåga till någon betydelsefullt. Även när man ger ett gott råd till någon.

Själstal 4:

Detta talet känner trygghet när alla räknignar är betalda. När de har en fast plan för framtiden och lever i en miljö som det verkligen är ett hem. Dessa människor drar även nytta av de personer som de delar sin kunskap med.

Själstal 5:

När denna personen har friheten att komma och gå som han /hon vill. resa och se världen s mysterier, när man besöker en restuarang eller övernattar på hotell.

Själstal 6:

detta själstal är tillfreds då man har bar omkring sig eller driver de eget företag med stort ansvar.Detta talet trivs då Andra människor ser upp till en. Får bekräftelse på ett hårt arbete. När jag känner mig behövd och uppskattad av mina närstående.

Själstal 7:

Denna person är tillfreds då de får vara själv med sin tanakr och bara filosofera. är även tillfreds nära havet, naturen, bergen, skogen, där de kan hitta en andlig grund att bygga på.

Själstal 8:

Dessa personer är tillfreds när de ha oberoende ekonomisk frihet, jobb, trygghet, och ett fint hem.När man för befälet och andra jobbar.När de ser sanningen i en svår situation.

Själstal 9:

Detta talet är tillfreds då de löst upp gamla familjetvister eller löst familjeproblem som vållat dem smärta. Tar till sig nuet och tillåter livet att ta mig med på dess resa. När jag funnit mitt levebröd som också gynnar mänskligheten.

Det finns så otroligt mycket mer att skriva om just numerologin, men då skulle jag få jobba på artikeln i flera månader nästan. Jag ger er ett boktips på den bok som jag tycker är läsvärd, och ni får gärna fylla på listan om ni har erfarenhet av några fler.

Boktips: Numerologin, skriven av: Glynis McCant

Nu när ni räknar ut era tal både för er själva och era vänner och släktingar så se vilka kvaliteter de har och låt inte det negativa styra .

Mycket nöje !!!!

Vid pennan //  MariaJ:-) 

Relaterade länkar

Av: MariaJ

Datum för publicering

  • 2007-10-31

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-10-31 13:58 #1 av: MariaJ

Jag vill gärna skriva som tillägg att ni kan gärna fråga om ni vill. Om jag kan så besvarar jag gärna era frågor, om jag inte kan så hänvisar jag er till någon som är duktigare på numerologin.Skrattande

Ha det bra.. kram på er alla //  MariaJ:-) 

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-10-31 14:39 #2 av: kajanus

intressant

Anmäl
2007-10-31 14:40 #3 av: Tarotsanna

Intressant artikel Maria! Jag tycker det är väldigt intressant med numerologin.

Jag är döpt till Susanna men jag anser själv att jag heter Sanna och när jag räknar ut mitt själstal så stämmer Sanna bättre in på mig. Eller man kanske ska ta med efternamnet också? Fundersam

Anmäl
2007-10-31 17:52 #4 av: LisaL

 

Bra artikel men kan du inte skriva ner om livsvägen oxå? Det var vär det vi räknade ut i en annan tråd.Fundersam

Det skulle vara roligt att läsa om vad de talen står för.

Kram LisaL

Anmäl
2007-10-31 19:48 #5 av: [BigMama]

Tycker också det är intressant med numerologi, följer tråden med intresse! Bra beskrivet!

Anmäl
2007-10-31 23:11 #6 av: EvaNy

Mycket intressant artikel!

Anmäl
2007-10-31 23:26 #7 av: MariaJ

#3 Ja, man ska ta efternamnet också när man räknar ut sitt tal. Skrattande             

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-10-31 23:29 #8 av: MariaJ

Om man bor i ett hus meddubbelsiffra som 11,22,33,44 osv så är det ett kraftfullt hus med mycket energier och healing. Hus med Dubbeltal kan också läka människor då de kommer på besök. Skrattande

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-11-04 00:58 #9 av: Tuva-Lena

#8 Men mitt hus har nummer 131! Hur blir det då? Fundersam Hi, hi!

Annars var det en fin artikel, och intressant att läsa.  Jag som är lite svår att övertyga, kan ändå inte begripa hur man kan räkna ut ett själstal och personlighetstal med hjälp av sitt namn..? Jag har lika gärna kunnat heta nåt annat, men har ändå samma DNA och gener i kroppen..? Hemlis (fy, vad jobbig jag är...!)

Kram Maria! ;)

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-11-04 16:53 #10 av: FiaH

Bra artikel Maria, mitt tal visade sig vara 7, och jag bor även på 7 anFlört

Anmäl
2007-11-07 17:52 #11 av: Niltson

Om man heter X i efternamn, är adopterad och sedan får veta att man egentligen borde heta Y, hur gör man då? Jag tänker mig då att man följer gamla regler, där barnen tar faderns efternamn.

Sedan har vissa "hoppat över skaklarna". Ett antal personer har fel efternamn och får fel siffra. Mödrarna låter inte sina barn veta vilka deras riktiga fäder är. I detta fall är jag åtminstone så generös att jag förutsätter att mödrarna faktiskt vet vilka som fäderna är.

Berätta vad som gäller, tack. Lycka till!

Anmäl
2007-11-07 18:15 #12 av: MariaJ

Hejsan Niltson... Ja, det man kan se inom numerologin är ju att om man räknar ut sitt namn och får ett själstal som inte riktigt stämmer med den man är, så får man känna in vad det då kan vara som är fel. Om man skulle få reda på att man igentligen skulle hetat ng annat istället, så får man ju räkna om allt och se hur allt stämmer då. Men naturligtvis så förutsätter man ju precis som du själv skriver att man heter rätt och har rätt föräldrar så ens uppgifter är korrekta.

Vänligen MariaJ:-)

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-11-07 21:57 #13 av: Niltson

Ett bekvämt sätt för bedragna män att visa att de inte är far till barnet, vars siffra för efternamnet inte stämmer med barnets karaktär.

Ordet stavas EGENTLIGEN!

 Lycka till!

 Vi ringer organisationen när det känns rätt.

Anmäl
2007-11-07 22:05 #14 av: FiaH

Det där med EGENTLIGEN, tror jag nog hon vet, tycker inte vi behöver rätta varandraGlad

Anmäl