Stenar och Kristaller

Stenar och Kristaller

2007-11-08 22:34 #0 av: MariaJ

Här lyfter jag fram lite om stenarna och kristallerna, samt om deras ursprung och hur de kan fungera då man bär dem. Färgen på stenen har också ett samband med dess vibration då man jobbar med balansering eller healing med stenarna som hjälp. Välkomna !!

Stenarna och Kristallernas alla område

 

Att arbeta med stenar och kristaller är en spännande resa. Jag har väl alltid varit intresserad av vad de kan göra för oss människor, men nu ser man möjligheter i allt som det kan göra. I denna artikeln så berättar jag lite av min kunskap om hur stenarna och kristallerna kan hjälpa oss på flera olika sätt.

Som vi alla vet så har allt energi och vibrationer, och så även stenar och kristaller. Det jag vill berätta är att alla stenar och kristaller har olika vibrationer och avger en viss energi. Då vi använder oss av dessa så kan vi alltså balansera, rena och heala allt. det är ju bara så fantastiskt. Eller hur ??

Vi påverkas inte bara av stenen eller kristallernas energier , utan även färgen i stenen.

Jag vill gärna göra en jämförelse som jag har läört mig med att stenarnas effekt på oss människor är som en stämgaffel till instrumenten. Då förstår ni hur lite det kan vara som behövs för att vi ska komma i obalans. Om vi då lever i denna obalanas länge så, så ökar detta motstånd i energierna och vi påverkas mer och mer för varje dag..

Om vi går länge med en inre obalans så sätter den sig ganska hårt i vårt chakra som i sin tur sänder ut detta i vår energikropp dvs; auran. Om man inte får den balanserad då heller så sitter den kvar och påverkar även de inre organen i kroppen, som i sin tur påverkar vårt humör, sinnesstämmning och alla andra organ ..

Vad kan man påverka positivt med stenarnas energi då ? Jo då svarar jag ALLT..Skrattande 

Låt ditt undermedvetna styra dig till rätt sten, det är då du får den rätta för dig just då.

I samma sekund en sten placeras på kroppen, eller i fickan på byxorna så börjar den jobba med dina obalanser. Varför låter vi då stenarna vara med oss i större utsträckning än vi har.. Då vill jag nog säga att det är okunskap om hur de fungerar. Alla har ju heller inte något intresse i att använda stenar då de tror att allt är hokus pokus.. men om de sen provar så blir de oftast förvånade över vilken effekt de har.

Hur använder vi dem då ?

*Vi kan använda dem till drickbara kristallessenser.

*Vi kan använda dem i olika massageoljor

*vi kan använda dem i en kristallhealing

*Vi kan använda dem i en chakrabalansering

*Vi kan sätta stenen ditrekt på kroppen med kirurgiskt tejp vid åkommor.

*Vi kan ha en bringare framme med kristallvatten

*Vi kan rena hemmet med dem 

*Vi kan programmera dem för ett syfte och ändamål

ECT,,, ECT,,, ECT 

Jag skulle gärna vilja ha lite respons på artikeln från alla er där ute !!!! 

Hur ser ni på stenarnas energier ? Hur använder ni er av stenarnas kraft ? Finns det fler sätt än de som jag skrivit i artikeln som ni använder dem till ?

Vänligen MariaJ:-)

 

   

Av: MariaJ

Datum för publicering

  • 2007-11-08

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-11-08 22:58 #1 av: [Hellas]

Jag fulkomligt älskar stenar, gråa, fula, släta eller knöliga.

Jag har aldrig en aning om vad det är för namn på stenarna mer än de vanligaste kristallerna men det spelar ingen roll, jag går alltid på känslan.

De som påverkar mig mest är förstås Amnetist och Bergskristallen och för min del så är den sistnämnda den mest kompletta alround kristallen.
Jag har speciellt en bergskristall jag brukar använda som halsband, den har otroligt mycket energi, jag har lånat ut den till några personer men de har inte klarat av energin från den.

Ibland tror jag den är lite som "Mandrake"(tror roten heter så), den tillhör ägaren och gillar inte riktigt att bo runt någon annans hals. Fundersam

Anmäl
2007-11-08 23:49 #2 av: Niltson

Räknas gallstenar in i denna kategori.

 

Anmäl
2007-11-09 10:11 #3 av: [BigMama]

i mitten på 90-talet köpte jag in lite stenar, som jag idag inte kan alla namn på och en sådan där liten påse man har runt halsen. Skulle det göra någon skillnad om jag började använda "påsen" igen?

Fick också höra att jag borde "rena" stenarna, är det sant och hur gör man det i så fall?

Anmäl
2007-11-09 10:14 #4 av: [BigMama]
.. Just det ja: Jättebra och läsvärd artikel maria! Finns det något att skriva om varje stens egenskap och vad de kan göra för användaren? T ex om man vill bli lugn?
Anmäl
2007-11-09 11:54 #5 av: Pia64

Tack MariaJ!Det låter väldigt intressant med stenarna. Har själv aldrig provat men det hade varit roligt om man fick reda på mer om varje sten. Ska  kolla på Guldkorn nästa gång jag är i stan. Du har väckt min nyfikenhet...

Anmäl
2007-11-09 15:41 #6 av: FiaH

Mycket bra artikel Maria.....

#5 Maria gjorde en annan artikel för ett tag sedan om stenarnas betydelse, gå gärna in under artiklar och kollaSkrattande 

Anmäl
2007-11-09 16:10 #7 av: [BigMama]

SkrattandeOK!

Anmäl
2007-11-10 18:49 #8 av: britt-mari

Kan någon ge ett tips på hur man programmerar sina stenar? Det vore fiiiint! Glad

Anmäl
2007-11-10 23:05 #9 av: MariaJ

Du kan visualisera vad som helst och föra in det i stenen. Låt din tanke och upplevelse för din inre syn styra hur du ska jobba på just ditt sätt. Lita på dig själv då du gör det,, och det kommer att gå bra.

Lycka till //  MariaJ:-) 

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-11-11 01:34 #10 av: Tuva-Lena

Jättefin artikel Maria! Vet du, jag läste geovetenskap för ett antal år sen, men så synd då att jag aldrig fick lära mig om deras helande verkan samtidigt...hade blivit en dubbelvinst på nåt sätt. Själv går jag och bär på ett tigeröga och en ametist i fickan, men har glömt varför. Köpte dem för länge sen...Glad 

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-11-11 13:34 #11 av: Pia-F

Väldigt intressant det här med stenar.....jag har en liten samling som jag köpte för ett par år sedan....tyvärr har jag lagt den "nånstans där jag alltid ska veta var den är"...och har inte en aning om vart det är....men den som söker h*n finner...Glad

Jag har nyligen köpt en ny bergskristall som jag bär i jeansfickan hela tiden......

Din artikel här, MariaJ innehöll användningsmetoder som jag inte hade en aning om....

Jag vet inte så mycket om varje specifik sten (vet bara lite om några)...så det ska bli lärorikt att läsa om det också....

Tack....

Anmäl
2007-11-16 16:19 #12 av: FiaH

#11 Det du skrev om att stenarna var försvunna, kan oxå betyda att du är klar med dom, att det inte är dom du behöver just nu, dom dyker säkert upp när det är dom du behöverFlört

Anmäl
2007-11-17 12:53 #13 av: Skogskraft

Bra artikel, men är det bara jag som "studsar" inför bilden på startsidan? Ser ut som en rå köttbit ju Fot i munnnen

Anmäl
2007-11-17 12:56 #14 av: FiaH

Haha, har inte tänkt på det, men det stämmer juRäcka ut tungan

Anmäl
2007-11-17 13:16 #15 av: Pia-F

#12 Ja just ja, så kan ju vara förståss...jag bar dem alltid med mig under en period, det kändes bra och även tryggt....men slutade plötsligt med det, vet inte ens varför...var väl antagligen "klar" med dem då...Glad

Det jag är allra bäst på är att lägga saker på "säkra" ställen som jag vet att jag kommer att komma ihåg....men det gör jag aldrig....dessa saker brukar vara borta länge....Fundersam

...de dyker upp...förr eller senare...jag känner inte att jag behöver dem nu, ville bara få koll på var de är så jag får allt samlat på ett ställe...

 

Anmäl
2007-11-17 21:32 #16 av: MariaJ

# 13.. Ja du skogskraft,, Skrattandedet blir nog till att byta bild ändå..!!! hahahahahah  du är för rolig.. :-) // Kram på dig,, MariaJ:-)

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-11-17 22:16 #17 av: Skogskraft

Absolut inte menat som kritik, ville bara klottra ner min reaktion. Som en saftig t-bone steak ur reklam för kötthandlarna, typ.

Jag gillar stenar/kristaller & har flera själv, tro mig Glad

Anmäl
2007-11-18 00:25 #18 av: Niltson

Vad händer om man hänger en kvarnsten kring halsen?

Får man då vatten i knäna?

 

 

Anmäl
2007-12-03 16:13 #19 av: uskan

Jag har några ametist stenar och en del bergskristall stenar varav jag har en runt halsen i hänge alltid på mig sen har jag en del ametistoch bergskristallstenar på mitt sängborg och lite på min hylla där jag har mina underbara indianstatyer.

Anmäl
2007-12-04 00:22 #20 av: Ayena_old

Mycket intressant detta och precis vad jag behövde!

Jag hade alltid några stenar med mig varje dag, olika stenar beroende på vem jag skulle träffa eller i vilken sinnesstämning jag befann mig i. Jag tycker det är så roligt när jag kommer till en stad jag inte har varit i förut. Den första butiken jag söker upp är New Age-butiken och så köper jag några stenar och rökelse.

Lustigt för när jag väntade på tåg i Karlstad, hade två timmar på mig, så var jag in till en sådan butik där och pratade väldigt mycket med kvinnan som hade butiken. Fick lite råd och tips på vägen och köpte tre stenar, citrin, en grön och en rosa (som jag inte kan komma på vad de hette) . Citrinen skulle vara för att öppna pannchakrat. De två andra stenarna skulle balansera mitt dåliga mående, precis samma sympton som jag har nu. Kan ni gissa vem som ska lägga en rosa och en grön sten under huvudkudden i natt? Citrinen väntar jag med tills i morgon.

 Kramar till alla

Anmäl
2007-12-04 15:30 #21 av: Alvljus

#20 Kan det ha varit grön aventurin och rosenkvarts kanske? :)

Anmäl
2008-02-18 09:57 #22 av: korseett

lyfter upp den här artikeln om stenar

Anmäl
2008-02-18 10:37 #23 av: KundaliniNyckeln

Den sten, kristall eller mineral som du behöver kan variera från period till period, från vecka till vecka och även vara olika beroende på den situation du befinner dig i just för tillfället eller kommer att möta inom den närmsta tiden.

När du ska välja sten, kristall eller mineral bör du försöka att lägga märke till vilken eller vilka som drar till sig din uppmärksamhet sten, kristall eller mineral. Den kan också dras till sig din uppmärksamhet på andra sätt. Kanske dyker den bara upp framför dig, kanske ser du stenen, kristallen eller mineralen i en dröm eller när du mediterar.
Du kan också helt plötsligt få den i din ägo av en vän eller en kanske för dig obekant person som har blivit "skickad" att ge dig den som stöd eller hjälp av en speciell anledning.

Om du känner eller har fått veta att du behöver bearbeta vissa saker inom dig eller i din situation, bör du välja en sten, kristall eller mineral utifrån detta.

Individuell

Tänk på att vi alla är olika och därmed också känner av energierna på olika sätt och med olika lätthet. Eftersom du liksom alla andra, hela tiden utvecklas kan också din mottagningsförmåga och uppfattningsförmåga av energier öka och/eller minska. Därför kan det som är rätt för dig vara mindre rätt eller fel för någon annan, och det som var rätt under en period eller i en situation sluta fungera under en annan period eller situation.
Var uppmärksam på dig själv och iaktta ditt energifält, så väl det inre som det yttre.

Detta är egentligen bara en mycket liten del om det här med att välja och använda stenar, kristaller och mineraler.
Men det kan hjälpa en lite bit på vägen.

Ha en bra dag
Marie Nilsson
Kundalini Nyckeln

Anmäl
2008-04-21 21:15 #24 av: Im2sexy

Putt.

Skogis for healer.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.