Upplevelser

Healing vid livets slutskede

2008-04-15 17:16 #0 av: korseett

Det är aldrig för sent att ge healing, inte ens när någon är döende. Hur kan det vara möjligt? för man läker ju inget, säger många då. Healing är läkande, men den läker ju själen med tycker jag.

Min älskade, numera bortgångne väninna Ewa, såg jag i livet sista gången den 5 april. Jag och en annan väninna, kallar henne P i artikeln, hälsade på henne på sjukhuset och var där i en timma ungefär. Oj vad mycket som hände trots att hon sov större delen av tiden!

Det började med att P tyckte det var märkligt att hennes händer var så varma och det började krypa i dem, precis som när jag ger henne healing, direkt när hon kom in på sjukhuset. P har aldrig gett healing och inte vågat sig på men jag anar stora krafter där. När vi satt och värmde Ewas kalla fötter och ben, kände P att det händernas tillstånd förvärrades. Hon nämnde detta för mig och då tänkte jag att det måste vara nån mening med det och att det är något i görningen.

Trots att vi visste att det inte var någon idé med healing för hennes tillfrisknande, som givetvis aldrig skulle ske, fick jag en tanke om att vi kan förbereda henne och ge henne mod att gå över. Sagt och gjort så berättade jag för P hur hon skulle göra för att ge healing.

P upplevde och kände hur en kraft gick genom henne ner till Ewa. Detta varade i kanske fem minuter och jag hjälpte till med healing från min sida. Precis i slutet av healingen vaknade Ewa till och frågade vad vi höll på med och efter att hon fått svaret så somnade hon om.

P´s händer svalnade fort efter healingen och när vi gick därifrån var de lika kalla som vanligt. Det hela var mycket märkligt men jag är ju övertygad om att P hjälpte Ewa med något och att det var meningen. Ewa dog dagen efter i sömnen och hon hade aldrig ont.

Jag har funderat och funderat och har kommit till slutsatsen att spontanhealing sker. Att den kan komma när vi minst tror att det behövs. Att den kan läka själar och förbereda för det som komma skall.

Eftersom vi båda älskade Ewa så kan det ju inte ha varit något ont i det hela, det fanns en mening med det som vi aldrig kommer att få svar på.

Så ni som vistas i dödens närhet - det är aldrig försent att ge healing

Av: korseett

Datum för publicering

  • 2008-04-15
Anmäl
2008-04-15 17:34 #1 av: FiaH

Tack Korseett, för denna fina berättelse, och att du ville dela med dig, vilka fina vänner hon hade. Jag tror precis som dig, det är aldrig försent med healing. Sköt om dig kram fia

Anmäl
2008-04-15 17:54 #2 av: Hoppfull

Det var en verkligt fin berättelse!!

Jag personligen tror att en del av oss föds med gåvan att vara healare och har därmed förmågan helt naturligt. Sedan kanske en del vill och behöver utbildning för att känna sig trygga och få samtala med någon som är erfaren inom området. Men som sagt, jag är helt säker på att det finns många naturhealare runt omkring oss som besitter stora förmågor fast kanske inte är redo eller inte har något intresse just nu.

Anmäl
2008-04-15 18:19 #3 av: [Chakra]

 

Tack korseett för att du delade detta vackra med oss som läser! 

"Lev inte livet för seriöst utan våga ta ut svängarna"

rak,

men hon hittar på alla möjliga konster.” – Predikaren 7:30

                                                                                                                  

                                                                                                                                                                                              
Anmäl
2008-04-16 18:30 #4 av: MariaJ

Tack snälla korseett för denna berättelsen. Jag är också övertygad om att det är aldrig för sent för att ge healing. Man kan lugna och ge kärlek på detta sättet. Tack !!

Kram och ljus MariaJ:-)

 

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2008-05-19 21:46 #5 av: CatarinaJ

Tack för din berättelse. Det kan aldrig vara försent för healing, det är ju även kraft, styrka och kärlek i den!

Anmäl
2009-02-07 16:03 #6 av: Indiania

Tack Karin för din fina berättelse!Jag håller med dig det är aldrig för sent att ge healing.Det blir en rofylldhet hos den som ligger där, det går faktiskt att se att det gör verkan och känner det gör man............Kram från Berit

" Var nära naturen - var när dig själv "

 

Anmäl
2009-02-07 16:38 #7 av: korseett

Jag kan ju tillägga att senare under sommaren fick både jag och P bekräftelse från Ewa att healingen hade underlättat.

Anmäl
2009-02-07 16:46 #8 av: Indiania

#7 Så underbart för er att få det bekräftat :-)

Kram igen

" Var nära naturen - var när dig själv "

 

Anmäl
2009-02-07 22:57 #9 av: tarotlasse

Fin berättelse och Healing är alldrig försent att ge.

Även då inte healingen botar och personen går över till andra sidan så underlättar healingen övergången för personen.

Så alldrig försent att ge healing.

Lasse

Anmäl
2009-02-08 00:50 #10 av: cillaj

 

Vilken fin berättelse.

Jag arbetade många år med äldre, och gav healing till många som gick iväg, skillnaden var enorm hos dom som inte fick healing.

Det blir verkligen en lugnare övergång med healing.

Och framförallt mindre ångest, som märktes när man inte var tvungen att medicinera lika mycket.

kram cilla.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.