Reiki Healing

Reikins Ursprung, Del 1

2008-05-21 22:10 #0 av: MariaJ

Jag vill dela med mig av en artikel om reikihealingens ursprung. Jag vet att många har intresse av reikihealingens utveckling och detta är del 1 i min samling av reikins utveckling och framfart på jorden. Kom in och läs vidare om Mikao Usios liv och ursprunget som startade reikihealingens historia.

 

Reikihealingens  Traditionella Ursprung

Jag vill börja denna artikel med att skriva att det finns olika versioner av reikins ursprung, och jag valde att ta den del av ursprunget ur det som jag också lärt mig. Jag har sammanfattat historien om hur reikin började.

 

 

Mikao Usio föddes den 15 augusti 1865 och dog 1926.

Han intresserade sig tidigt för Buddha, troligen redan vid 4 års- ålder.  Hans intresse växte för Buddha och det som fascinerade honom mest var de gåvor att läka och hela som han kände att Buddha hade. Han fortsatte sitt sökande och studerade flera olika tempel samt att han fick kontakt med flera människor som gav honom insikt och information. Han skrev ner mycket information på papper.

Dr Mikao Usio utbildade sig till en teologie doktor, lärare och började arbeta som rektor på ett universitet i Kyoto, där han undervisade i Kristendom i slutet på 1800-talet. Det sägs att hans elever ville veta hur Jesus gjorde då han botade människor. Han sökte i många år efter sanningen. Han hamnade senare i personliga och affärsmässiga problem och år 1914, då Usio var 49 år sökte han sig tillbaka till sin trygga plats i det Buddistiska templet vid Karumaberget.

I munkklostret fann han den formeln i skrift som skulle ge honom kontakt med de högre makterna och sända honom healingförmågan. Han fick genom skriften (formeln) förmodligen veta att han skulle meditera, fasta, mässa och be och han ombads att gå upp på berget Kurama för att meditera i 21 dagar. Han kände att det var viktigt för honom, så han begav sig upp till berget.

Han mediterade varje dag och inte förrän på natten den 21:a dagen så närmade det sig ett ljus som kommunicerade med honom. Han förstod då att det var just den healingkraft som han sökte och att han var tvungen att ta emot detta ljus för att få kraften. Han blev varnad för att om han skulle ta emot det, så innebar det kanske att han riskerade att dö av träffen. Usui var beredd på det, han ville ha tillgång till healingförmågan. Han träffades i tredje ögat (pannchakrat) Han själ lämnade kroppen och han fick uppleva alla symbolerna svävande i små bubblor i alla dess olika färger. Han blev även initierat i flera av dem samt att han fick lärdom om hur de skulle användas. Nu kände Usiu att han kunde lämna berget med en stor kunskap rikare. Han kände att han hade förmågan nu att heala precis som Buddha och Kristus. Han gav healingmetoden namnet Reiki som betyder:

Rei= Gud/högre intelligens/

Ki= energi och kraft som ger liv åt allt levande

 

 

Reiki traditionen

Mikao Osui öppnade en klinik där han lärde upp Hayashi  som blev reikimaster,  och de gjorde dokumentationer för varje klient/fall för att se hur och vad som hände med de personer som fick reiki. De utformade genom den läran vart händerna skulle placeras och hur man skulle utföra reikihealingen för bästa resultat.

Innan Osuis  död så ville han ha en duktig efterträdare som kunde föra Reikitradition vidare, så Hayashi blev den man som förde traditionen vidare. Han utbildade Takata, och sen i följande led nedan.. Det finns fler namn att skriva men det är dessa som jag har valt.  

 *Usui - Hayashi - Takata - Furumoto - Carrell Ann Farmer - Leah Smith - William Rand

 

 

Mrs Hawayo Takata,  född 24 dec 1900-1980

Historien om Mrs Hawayo Takata är att hon hade fått besked att hon hade en svår cancer som behövdes opereras, men natten innan operation så vaknade hon av att hon hörde en röst som sa att hon skulle söka upp en alternativ behandlingsform. Hon hade hört talas om reikin, så hon kontaktade Dr Chujiro Hayashi för att fråga om behandling. Han utförde flertalet behandlingar och efter dem så konstaterades det att all cancer var borta. Hon blev otroligt intresserad av att lära sig hur man överförde och utförde reikihealing, så hon blev i initierad i reikin av Dr Hayashi. Hon initerade själv Reikimasterelever mellan 1970 och fram till sin bortgång. Hon initierade bl.a., Wanja Twan 1979 (svensk kvinna boende i Canada) och sin egen dotterdotter Phyllis Lee Furumoto.

 

 

William Lee Rand utformade sin form av reikihealing. Han kombinerade den tradtionella reikin, Raku Kei och hans egna uppfattningar. Han var även den som sänkte kostnaderna för reiki master initieringar. Det sägs att Takata tog 100.000kr för en reikimasterutbildning, men att William Rand tyckte det var för mycket och tog ner kostnaden till 10.000kr. Han var även den person som utvecklade KarunaReiki som har spridit sig snabbt i Sverige. William Rand driver idag  "The International Center for Reiki training" som ligger i Southfeld, Michigan i USA. Han arbetar globalt för att förena människor till kärleksfullt samspel. Han var i Sverige 2002 och hade en reikimaster kurs och en karuna reikikurs, och kanske han återvänder igen.

Mina slutord i hela reikiartikeln.

Jag vill gärna börja med att skriva att jag har under en tid nu studerat och levt efter reikins energi och ordspråk. För mig är det självklara mål och tankar som kommer upp då man initieras då man använder sig av reikin både på sig själv och på andra.  Jag har förstått att det finns olika tankar om hur reikin ska vara och i vilka led man ska vara för att ha ren reikienergi. Jag har även läst och tagit del av flera olika reikiled, då jag tycker det är väldigt intressant. Jag har även varit inne på flera internationella siter som beskriver olika former, personer och sätt inom reikin.

Jag försöker själv att få fram så mycket fakta som jag bara kan om Usui själv och hur han villelämna över reikintraditionen. Jag vill leva efter hans vilja att föra den vidare. Jag vill dela reikihealingen med de människor som är intresserade. 

Enligt mig så finns det en reikikälla som vi alla hämtar vår reikienergin, den rena qi.  Då finns det ju inga dåliga eller bra reikihealers. Det är vad man själv bär med sig inombord eller utsätts för i livets prövningar som kan skapa obalanser. Om man lever efter reikinprinciperna och lever med reikins energi så kan inget bli fel. Lev i kärlek och lev ett liv som balanserar dig, så mår man också bättre i både kropp och själ.

 

Ljus och kärlek till er alla

 

Skrivit av, Maria Johnsson, Reiki 2

 

 

Av: MariaJ

Datum för publicering

  • 2008-05-21

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2008-05-21 22:47 #1 av: FiaH

Tack för en jättebra artikel Maria... Varma kramar till dig

Anmäl
2008-05-22 03:51 #2 av: rosmarin90

Jättebra artikel Maria. Härligt att läsa om att du söker efter Reikins ursprungssjäl. Det kommer mycket kunskap nu från Japan till Väst om Reikin. Jag gillar spännvidden och att man kan välja.

kram Rose

 

Anmäl
2008-05-23 23:42 #3 av: Jane-Lyzell

Jätte bra skrivet - men petlisan Jag har några ? var kommer informationen ifrån - uppgiftskällor vore intresant att veta?

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.