Tarot

Tarotskolan

2009-03-15 13:26 #0 av: korseett

Här samlas länkarna till de trådar och artiklar som berör tarotskolan

För att underlätta och veta vilka trådar som hör hit samlar jag alla trådar och artiklar här nedan. Listan fylls på allt eftersom det kommer mera.

Lilla arkanan

Stora arkanan

Så nu är förklaringen av korten färdiga. Nu är det bara att träna och glöm inte att känna efter vad du själv anser om kortet för den tolkningen är den viktigaste.

 Övriga artiklar i ämnet

 

Anmäl
2009-03-15 16:55 #1 av: tarotlasse

Jag vill bara gå in och tala om att dessa tolkningar och betydelser som ni gör på dom olika korten inte kan kan ses som att detta stämmer med alla lekar.

Tarotlekarna ser väldigt annorlunda  ut och många  har helt andra betydelser som står i eran lista.

Får säga att det som står som grunder i era listor är  en tolkning som en tarotläggare har gjort och ni kan få helt andra tolkningar och se helt andra saker i eran tarotlek.

Så dessa grundtolkningar är enligt min mening inget man kan följa utan gå efter eran egen intuition och egen känsla så får ni rätt tolkning.

Det enda i grundtolkningarna man kan titta på är stora Arkanan för dom är rätt så lika i dom flesta lekar en hängd man är en hängd man i alla tarotlekar men även med den stora Arkanan så kan man få till sig helt andra saker en grund betydelserna.

Så lär er att jobba med er intuition i stället för att använda dessa grundtolkningar.

Lasse

Anmäl
2009-03-15 17:16 #2 av: korseett

Jodå intuition används också men den behövs att tränas upp. Därför övar vi på att känna in vad korten "säger" till en också. På så vis kommer vi att få egna tolkingar av korten när vi kommit en väg. Men vi måste börja nånstans och nu gör vi såhär. Glad 

Anmäl
2009-03-15 17:20 #3 av: Loet_old

Självfallet är ju det som du skriver Lasse, att ens egna tolkningar ska gå före andras tolkningar. för mig så öppnade tarotskolan en helt ny syn på att damma av tarotleken som har legat glömd i en låda. varför? jo beskrivningarna har varit så kortfattade och i flera fall på utrikiska så man har tappat lusten. Det har ser jag som en bra grund för att lära sig och förhoppningen är att vi på forumet ska sporra varandra.

Tack för mig.Flört

Anmäl
2009-03-15 17:46 #4 av: Ayena

Naturligtvis så ska man lita på sin intuition och det man själv upplever av kortet. Men för att få en bra grund och ett utgångsläge är det kanske bra att ha en beskrivning på vart och ett av korten. Alla dessa kan man inte ha i huvudet men man lär sig efterhand vad kortet står för.

Beskrivningen av korten är bara den ena biten, den andra är hur man själv upplever och "känner av" vad kortet vill berätta.

 

Anmäl
2009-03-15 17:53 #5 av: Soffe

Jag håller med er Karin, Loet o Gunilla-R :-) En tarotbok eller info som här är kanon att ha i början för att komma igång! För mig har det funkat bra och jag har lärt mig ändå att tolka korten intuitivt :-) Alla gör vi på det sätt som känns bra när vi ska lära oss något nytt.. Det är bra att lyssna på andra oxå, men vi väljer att ta till oss det som vi tycker känns rätt..

Anmäl
2009-03-15 17:58 #6 av: korseett

Och med det har Tarotlasse också rätt! Flört Vi kommer dit så småningom.

Anmäl
2009-03-15 18:07 #7 av: tarotlasse

Jag har tyvärr sett allt för många som fastnat i dessa grundtolkningar och använder dom  i flera år.

Så jag får säga att oftast så gör man sig en björntjänst att lära sig ngt som inte stämmer för dig från början.

Betydligt lättare om man redan från början tränar upp sin egen intuition och inte använder sig av ngt som en annan person ser.

Vilket oftast blir helt fel för dig och för din lek.

Lasse

Anmäl
2009-03-15 18:11 #8 av: MariaJ

Jag har jobbat med korten under flera år. Min första tarot använde jag för ca: 20 år sen,, men har numera bara en zenlek då jag jobbar med korten. Jag har tagit bort alla andra pga att jag inte kände ng dragning till dem längre. Jag håller med om att man måste lyssna på sig själv i sin tolkning, men det är alltid bra att ha en bas och en liten kännedom om vad kortet kan står för. Vi vill ju ha  en helhet i växandet med korten, och då är vart och ett kort viktigt, men det är också viktigt i förhållande till vilket eller vilka som ligger omkring.. När vi pratar om tarotskola eller kurs så är det så otroligt viktigt enligt min mening att man jobbar stenhårt med att lyssna på sig själv och sin inre känsla då man tolkar,, men det är alltid bra att ha med sig en bas även här. Var kommer korten ifrån, hur använder man den, syftet, tolkningar, lyssna, lämna budskap, ansvar, integritet ....osv... detta är vad jag lär ut.. det är inte bara att blanda korten och snacka... det är så mycket mer.. :-) Detta är mina tolkningar  och mina värderingar i ämnet..

Värme och ljus MariaJ:-)

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2009-03-15 18:23 #9 av: Soffe

Bra skrivet MariaJ :-) Bara för att andra fastnar i grundtolkningar betyder det inte att vi här gör det.. Andra har inte med oss att göra här, utan vi gör det vi gör här som känns bäst för oss..

Anmäl
2009-03-15 20:01 #10 av: tarotlasse

Det största hindret vi tarotläggare har är det logiska tänkandet så ju mindre vi pluggar in av grundbetydelserna dessto lättare går det att tolka korten framöver.

Har man pluggat in ngt så är det så lätt att det logiska tänkandet hämtar upp detta och då även lätt att det blir fel.

Vi har ju en hjärna och den kan sätta lite spratt för oss i bland för den går automatiskt och hämtar upp det vi lärt oss.

Det är min  egen erfarenhet men naturligtvis är det viktigt att lära sig grunderna i tarotkorten  dom olika familjerna  och stora arkanan.

Men just betydelserna för varje enskilt kort anser jag inte man behöver lära sig utan i stället använda sig av sin egen känsla och sin intuition för då kommer ni också se att ni får en helt annan träffsäkerhet i era läggningar.

Lasse  

Anmäl
2009-03-27 18:26 #11 av: christine79

Jag är lite nyfiken på det här med tarotkort, men jag undrar vad man ska fråga om när man lägger tarotkort. Är det något speciellt man ska fråga under tiden man lägger korten?

Anmäl
2009-03-27 18:59 #12 av: korseett

du kan fråga om vad som kommer att känneteckna dagen, eller nästa dag tex.

Anmäl
2009-03-27 19:33 #13 av: Ayena

# 11 - Du kan börja med att dra ett kort för dagen och fråga kortet "Vad är viktigt för mig att veta idag"?

 

Anmäl
2009-03-27 20:33 #14 av: christine79

Okej.. Ska kolla på olika hemsidor om jag kan hitta någon bok om detta..

Anmäl
2009-04-10 00:47 #15 av: TantAlma

Jag hade nog inte kommit igång om jag inte fått några grunder från böcker eller olika tolkningar, men det är mitt fall. Nu prövar jag mina vingar och gå i från tolkningarna och gå på intution. Skrattande

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.