Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativa Behandlingsmetoder Aura & Chakran Cd-skivor och Böcker Dagens Visdomsord Djurhealing Djurkommunikation Doftessenser Energierna omkring oss Godmorgon/ Goddag / Godkväll Healing Healing önskas/ges Healingmetoder Hypnos-/regression iFokus-information Mat och Andlighet Meditation o Avslappning Medlemmar Musik för själen Mässor/föredrag/kurser Näring för själen Off Topic- OT Om sajten Reiki Healing Stenar och Kristaller Stjärntecken Träning-Test Tävlingar på sajten och iFokus Upplevelser Yin & Yang Änglar
Tarot

Tarot - mars månads tema

2009-03-02 14:49 #0 av: korseett

Nu ska vi titta närmare på den mystiska Tarotvärlden.

Och det finns massvis skrivet om just Tarot här på healing. Nu lyfter vi fram artiklar och trådar som kan hjälpa oss i vår utveckling. Är det någon som är kunnig i Tarot och vill dela med sig av sin kunskap blir vi glada om du tar kontakt med någon av oss i staben så kan vi lägga in dig som artikelförfattare.

narren.jpg

Jag ägde en tarotlek med tillhörande bok en gång men med åren så har jag nog slängt dom. Nu känns det som om jag är mogen för att titta på dom igen så jag ska skaffa mig en ny lek. Det ska bli en spännande månad och jag önskar er varmt välkomna att diskutera i trådarna.

Anmäl
2009-03-03 09:15 #1 av: FiaH

Spännade.....Jag äger oxå bara en tarot lek, men har även orakelkort. Men det är kanske snart dax att inskaffa sig en lek tillSkrattande

Anmäl
2009-03-03 13:17 #2 av: cillaj

 

Hej!

Jag har Tolkat tarot i många år, ett litet tips för att lära sig bildtolkning är att läsa om Arketyper.

Det finns ganska bra böcker på biblioteken, man kan fråga, så vet dom där vad du söker.

kram cilla.

Anmäl
2009-03-03 14:40 #3 av: mayolica

Jag håller på att försöka lära mej,tycker att det är ganska svårt. Kanske jag är för gammal för att lära mej,många som är duktiga har hållit på sedan dom var unga.

Obestämd

~ mayolica ~

Anmäl
2009-03-03 15:44 #4 av: cillaj

 

Mayolica, det är aldrig försent att lära, det mesta går du ju på känslan och den har du redan.

Så ge inte upp, men visst, det tar tid att förstå hur det ska tolkas.

Anmäl
2009-03-03 16:01 #5 av: FiaH

#3 Jag säger som cilla, ge inte upp, det är aldrig försent.

Anmäl
2009-03-04 10:59 #6 av: Soffe

Tarot är roligt och bra mental träning + intuitivt :-) Jag har 2 tarotlekar + Osho Zen som jag nyligen köpt, men inte använt än..

Anmäl
2009-03-04 19:15 #7 av: Anco

Tack för detta tema..... Har en lek som jag håller på att lära känna, så det här kom helt perfekt.

Anmäl
2009-03-05 17:46 #8 av: SilvianLuna

Personligen tycker jag att det är bättre lärdom att lägga egen tolkning på sina kort än att läsa allt för mycket i tarotböcker. Visst kan böcker vara till grundlig hjälp, men man ska undvika böcker om man vill lära sig att tyda och tolka på ett sätt som känns bra för en själv. Men basic inom tarot är förstås viktigt att kunna Glad Det är alltså sviterna och ödeskorten, eller stora arkanan, nummerologin kring korten och elementen.

Anmäl
2009-03-05 23:28 #9 av: gold

Hmm, här kan jag nog lära mej en del. Äger en tarotlek, som jag varken lyckades avbeställa eller skicka i retur - den hittade tillbaka till mej trots att jag postade den. Instämmer med Anco - tack för detta tema.

Anmäl
2009-03-06 15:00 #10 av: stina63

Jag tycker det verkar krångligt med taroleken, Där är så många kort man ska lära sig, och de drar jag mig för just nu, har en lek som jag köpte för hundra år senSkrattande men den ligger där den ligger,
Sen i somras fastnade jag för osho zent tarot och den ligger där också. Vet inte varför jag inte klarar av att lära mig de? För jag kan ju börja med några kort i taget,

Anmäl
2009-03-06 18:16 #11 av: SilvianLuna

#10 Du kan ju börja med att prova att dra tre kort på morgonen från någon av sviterna ur lilla arkanan. Ha en anteckningsblock eller bok i din närhet så du kan skriva ner dina spontana tankar om korten du drar. Du ska inte analysera korten i sig, utan skriv det första som dyker upp i ditt huvud av varje kort. Det finns inget rätt eller fel hur du känner för korten, det gäller bara att öva, öva och öva. Glad

Anmäl
2009-03-06 18:22 #12 av: stina63

*11 Tack för tipset ska försöka dra tre varje dag

 

Anmäl
2009-03-16 15:29 #13 av: Wargmane

mmmmm...tarotböcker är här bannlysta ...tarotens funktion är mestadels för att öppna våra sinnen...har man då läst en massa och fått andra människors syn på hur de ser korten...är man ju styrd av just det !

Jag har undervisat i tarot i många år...De som lär sig bä'st är de som har "Mind in Blanco"

Då börjar vi med att lära sig essensen av elementen i Tarotleken...och hur dessa påverkar varandra...
Sedan då oxå de lägre och högre kunskapernma i major arcana.

De som kan detta är de absolut bästa tarottolkarna...annars får man ju bara en innantill läsning ur en tarotbok....eller hur?

Börja med att göra det så enkelt som möjligt....
tre kort som sas härovan är bra !

första kortet Då...Andra kortet Nu...tredje kortet Sen

Allt som behövs!!

Blessed Be

Mer att läsa : http://www.wargmane.se/spirituella-skolan/tarot.html

B.B //Kristina

Målet Är Att Livet ska Levas...
...tha mi a' lorg...

Medarbetare på Existens 

  

Anmäl
2009-03-16 15:33 #14 av: Soffe

#13 Menar du att bara för att ex. Jag började med en bok så är jag en dålig tarottolkare? Inte för att du skrivit det, men vet inte hur du menar att vi som har en bok till hands ska tolka det annars.. En tarotbok är så mkt annat än bara kortens tolkningar..

Anmäl
2009-03-16 15:54 #15 av: Wargmane

Ja det är sant...det finns mycket bra att läsa i enbok...MEN...läser man kortbetydelsen ...är den ju inte Din eller hur?

Och ingen bok är den andra lik...varje författare har Sin tolkning....

Och ska flödet finnas till intuitionen....som är din, blir den ju bäst om det är din egen tolkning eller hur?

SEN beror det ju på vilken Nivå man vill vara....

ingen nivå är dålig....det beror helt på vad du ska använda taroten till.....

Men om jag tex vill att någon ska spå mig ...vill jag ju inte höra fraser ur en bok läsas upp innantill....

Så gläds istället med att hitta egen väg till den magiska Taroten..
Sätt dig soffe... och gå igenom korten ..skriv en egen kortfattad tolkning till varje kort ...Som Är bara din !

Vad är Känslan i korten?

så ska du se vilket Flyt du får!!

Jejeje Det är hur jag ser på det...jag älskar se männizkor finna sina egna vägar...istället för att kliva i andras fotspår..när ljuset tänds i någons ögon ..att personen inser att....jag duger ..jag är bra ...det ni... det är healing !

 

B.B //Kristina

Målet Är Att Livet ska Levas...
...tha mi a' lorg...

Medarbetare på Existens 

  

Anmäl
2009-03-16 16:03 #16 av: Soffe

#15 Nä men det finns många olika grundtolkningar i en bok och i den boken jag har haft, så har jag känt mig hemma i den betydelsen, även om det inte alltid gör det när jag lägger kort.. I början tittade jag i boken för att jag inte visste hur jag skulle göra, men sen gjorde jag utan boken helt och har fortsatt med det, så jag ångrar mig inte att jag tagit hjälp utav en bok..

Jag vet att min tolkning blir bättre, den stämmer oftast bra.. Det är därför jag inte använt boken på länge.. Jag har gått igenom korten många ggr och skrivit min tolkning av korten.. Jag använder korten som vägledning.. Jag vill heller inte höra någon läsa innantill en bok för då blir det inte en personlig tolkning + att det blir svårare för mig som får tolkningen, att förstå vad svaret handlar om..

Jag är inget proffs, men inte helt nybörjare heller, jag är medveten om vad jag kan och inte kan i det mesta.. Det andliga, mediala har varit mitt stora intresse i över 3 år och under den tiden har jag spenderat mkt tid på att läsa och lära mig!

Anmäl
2009-03-16 16:08 #17 av: Wargmane

bra gumman !!
och håll med om att när du har lämnat boken lite bakom...blir det sååå mycket bättre !

B.B //Kristina

Målet Är Att Livet ska Levas...
...tha mi a' lorg...

Medarbetare på Existens 

  

Anmäl
2009-03-16 16:11 #18 av: korseett

det är det vi är ute efter här. Få ett grepp om vad korten betyder och sedan lära oss att lita mer på intuitionen. Men vissa grunder har du ju med som vilka element korten har och vad det symboliserar och även numerologin har jag förstått är viktig.

Anmäl
2009-03-16 16:15 #19 av: Wargmane

jaa elementen är essensen...hur de olika elementen samverkar, det kombinerat med siffervärden(energi) är egentligen allt man behöver kunna!


B.B //Kristina

Målet Är Att Livet ska Levas...
...tha mi a' lorg...

Medarbetare på Existens 

  

Anmäl
2009-03-16 16:18 #20 av: Soffe

#17 Japp! Det blir lättare :-)

Kram

Anmäl
2009-03-16 16:22 #21 av: Wargmane

Skrattande

Kramizen!

B.B //Kristina

Målet Är Att Livet ska Levas...
...tha mi a' lorg...

Medarbetare på Existens 

  

Anmäl
2009-03-24 11:50 #22 av: lykkan

Jag lägger tarot helt på intution...

Jag har 4 lekar men det är bara 1 av dom som jag känner funkar ihop med mig...så om ni ska köpa en lek för första gången...titta på dom noga och "känn in dom"

Det blir betydligt lättare att nå ett bra resultat då!

Ser fram emot att få nya influenser i mitt tarotläggande.Skrattande

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.