Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativa Behandlingsmetoder Aura & Chakran Cd-skivor och Böcker Dagens Visdomsord Djurhealing Djurkommunikation Doftessenser Energierna omkring oss Godmorgon/ Goddag / Godkväll Healing Healing önskas/ges Healingmetoder Hypnos-/regression iFokus-information Mat och Andlighet Meditation o Avslappning Medlemmar Musik för själen Mässor/föredrag/kurser Näring för själen Off Topic- OT Om sajten Reiki Healing Stenar och Kristaller Stjärntecken Träning-Test Tävlingar på sajten och iFokus Upplevelser Yin & Yang Änglar
Healing

Så arbetar jag Yodhe

2010-06-02 22:46 #0 av: korseett

Andra healern som vill berätta om sitt arbete är Yohde

Yodhe`s Healingsession.

Jag tänker; Kennet svarar: Du behöver frid, du vill ha frid, du står för sanningar som jag, du kan inte ljuga för dig själv, du är ett Rättsväsen. Du ska få frid, Du är snart färdig, du ska uppleva lite till. Han använder qi....

Det här är ett utdrag ur en berättelse, av en upplevelse hos en healer som förändrade hela mitt sätt att se världen och mig själv. Som förändrade mitt sätt att både tänka, känna och handla..

Den här upplevelsen är orsaken till att jag idag är den healer jag är, med en förståelse för att alla människor har samma värde och att vi som är healers är redskap för denna underbara energi att förmedla. Han fick mig att inse, att som healer är vi likvärdiga, inga gudar.

Det är så lätt i eufori att känna känslan av, att någon som kan mer, vet mer, är bättre eller högre ställd än man själv, men så är det inte, det insåg jag i den healingen.

Många böcker har jag läst om andlighet och många healingsessioner har jag genomgått i mitt liv, och om man lägger ihop allt så får jag ett enormt pussel att arbeta med. Inom många olika erfarenheter från både mig själv och andras upplevelser kan jag idag skapa en fantastisk bild av healingsessionerna..

Han, Kennet, pratade om att vi inte kan ljuga för oss själva, nej, det går inte, jag bara måste vara sann. Även det negativa kan ju vara positivt när man har tagit sig igenom problemet, bara att ta sig igenom problemet är ju en bedrift i sig. Sen att man dessutom har löst problemet..mm, inte illa..det är mycket större än man kan föreställa sig, utan att överdriva.

Ja, detta är lite av grunden till det sätt jag tänker på i healingsessionerna, att framför allt inte vara rädd för att också ta upp det som inte är bra, lika viktigt som det som är bra. Det har till och med hänt att en klient fick åka in på psyket efter en healingbehandling, men som idag ses av personen som något positivt, vi ska inte tro att healing löser alla våra problem, ibland behöver vi en annan form av behandling för att komma vidare. (Kan tillägga att klienten idag är fullt frisk mentalt.)

Hur går jag tillväga då när jag utför en behandling? Jo, jag arbetar med Reiki, eller dess tecken, kan man kanske säga istället, för energin i sig är den samma oavsett vilken form av healing man än gör..Så, jag börjar alltid med mig själv, renar mig med en viss ritual, det går på rutin numer, jag samlar mig och renar rummet som jag ska utföra healingen i, detta är viktigt, bara för att inte föra över någon annans energier, varken till den klienten som kommer efter och mig själv. Inte för att det är någon ond energi, utan helt enkelt för att det kan upplevas som obehagligt för den andra, och ber därefter mina guider och änglarna att bistå mig i mitt arbete..Jag fyller och innesluter mig med Guds vita heliga ljus och tackar för all hjälp jag kommer att få..jag behöver inte skydda mig, med Reiki är man alltid skyddad..

Detta görs innan klienten kommer, när så klienten har anlänt börjar jag alltid med lite kort information om hur vi ska utföra healingen och hur det fungerar, om klienten aldrig har fått healing förut, lite musik om personen vill lyssna på det. Därefter får klienten lägga sig på britsen och jag börjar alltid med att dra lite lätt i fotlederna för att fortsätta med handpålägg uppe på huvudet och sakta vandra igenom hela kroppen på ett antal punkter, både fram och baksidan av kroppen behandlas..

Jag känner av med händerna där det sitter en blockering, min känsla i det är att det värker och hettar i mitten av händerna, andra healers har berättat att de får som myrkryp i händerna och för att få bort den känslan skakar jag händerna och blåser på dom. När det har lättat kan jag fortsätta heala, man ska inte vara rädd för att ta bort händerna från stället man healar, det fungerar ändå..

Ibland kan en blockering vara väldigt låst och för att lösa upp den kan man göra akupressur(ett tryck) en stund på den punkten där det sitter..

En del gråter väldigt mycket de första gångerna de får healing, men det är bara bra att släppa ut det som finns, viktigt är att inte göra stor sak utav det, utan lugna klienten och säga att det är ok..många har svårt att visa att de är ledsna, i vad som än kommer upp är det viktigt att förhålla sig fullständigt lugn och lita på att guiderna hjälper dig i ditt arbete, jag låter alltid de som är med mig arbeta ifred i dom stunderna, det brukar ha störst effekt och klienten blir fortare lugn..

Det tar ungefär 1 - 1 ½ timme att genomföra healingen, efteråt är det viktigt att klienten sakta vaknar till liv igen, och dricker mycket, jag brukar blanda färsk frukt i vatten, det är ett bra sätt att få upp blodsockret snabbt på, för det sjunker enormt under behandlingen.

Jag frågar alltid efteråt hur upplevelsen var och om de har några frågor, en viktig del som många healers missar är den feedback man kan behöva, jag har själv upplevt det som ett löpande band hos healers jag varit hos, när jag har försökt ringa har de inte varit anträffbara eller inte haft tid och inte ens svarat tillbaka, därför kan jag känna att det är viktigt för dom klienter jag har, att de alltid kan känna att de ska kunna ringa mig eller maila om de vill prata om något eller är väldigt upprörda efteråt, för det kan uppstå väldiga trauma i en healing och ofta kommer det en tid efter behandlingen..I den situationen kan man behöva ta tillbaka klienten för att åtgärda problemet..Jag känner det som mitt ansvar att göra det..

Hur tänker jag då när jag utför en behandling? Det skulle ju vara lätt hänt att tankarna bara far omkring, men då gäller det att träna på att fokusera, där har jag stor nytta av mitt mediterande, som kräver samma sinnesnärvaro, att i 1½ timme fokusera på det man känner och upplever genom klienten är enormt krävande..men med Reiki får jag lika mycket healing som klienten och det är väldigt avslappnande och behagligt, så upplever jag det idag, men när jag var nybörjare var det inte lika lätt, jag fick anstränga mig dels för att känna var klinten hade sina blockeringar, dels för att ta emot healingen själv..inte helt enkelt att integrera i början..men träning ger ju färdighet..så, så arbetar jag Yodhe..

 

Anmäl
2010-06-02 23:01 #1 av: [Vintersaga]

Tack för din utmärkta artikel Yodhe :-)

Det jag verkligen gillade i ditt sätt att arbeta var just att du tog dig tid för kunden - just det där löpande bandet är inte bra när det händer mycket hos en person som just fått healing. Då behöver vi vara närvarande och ge stöd till denne - eftersom det är precis lika viktigt som själva healingen tycker jag!

Att vi som är healers inte är några gudar är också en självklarhet, vi är bara medmänniskor som bistår med något vi kan... och att alla människor är lika värda är en självklarhet!

Kram Rickard

"Det jag fokuserar på växer i styrka!"

Anmäl
2010-06-02 23:21 #2 av: [Spanaren]

Tack för fin artikel Kyss

Det är så tryggt att höra att du bryr dig om människan och inser att du också är bara en människa Flört

Plus i kanten är att du är tillgänglig för din klient efteråt också *ler*

/kram Spanaren

Anmäl
2010-06-02 23:31 #3 av: Indiania

Tack Yode, tyckte mycket om din artikel Glad Tycker om det sätt som du arbetar på och att du finns tillgänglig för klienten även efter behandlingen.

Säger som Rickard att alla människor är lika värda är en självklarhet.

Kram Indiania

" Var nära naturen - var när dig själv "

 

Anmäl
2010-06-03 02:12 #4 av: [GunillaF]

Tack för din intressanta artikel Yode!Glad

 

Anmäl
2010-06-03 07:51 #5 av: rore

Tack Yodhe!Kyss

För din fina artikel.

Det är spännande att läsa om er yrkesutövare,, och era sätt att arbeta,,,,

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2010-06-03 09:36 #6 av: korseett

tack Yohde!

Anmäl
2010-06-03 10:07 #7 av: Loet_old

Det var intressant att få ta del av ditt sätt som helare.

Tack Yohde!Glad

Anmäl
2010-06-03 10:41 #8 av: snoflinga

Tack Yohde Kyss

Anmäl
2010-06-03 10:51 #9 av: [yodhe]

 

Tack själva,

mm, det är superviktigt med feedback, eftersom jag själv har haft klienter som har mått fruktansvärt dåligt efter en behandling, och det är ju bara att gå till sig själv, hur vill jag bli bemött i det här??

Att vi inte är Gudar, Nej, tack o lov för det, men det finns dom som tror det bara för att de har förmågan att kunna Ge healing...har stött på ett antal av den varianten..

Ser fram emot nästa healers artikel...

Kram på er..

Anmäl
2010-06-03 11:01 #10 av: [yodhe]

 

Tack Karin, 

för att jag fick delge mina upplevelser och kunskaper, det finns inget finare än att få ge...

 

Anmäl
2010-06-03 11:54 #11 av: [outgrundlig]

Tack yodhe för en fin förklaring av det du gör och alla tankar ikring det hela, härligt att höraGlad

Anmäl
2010-06-03 12:29 #12 av: majlar

Tack Yodhe för din fina artikel om hur du arbetar. Jag skulle inte ha något emot att få en healingsession av dig.

Älskar att du tar dig tid med feedback.

Har upplevt, en gång faktiskt första gången jag var på healing en skrämmande upplevelse.

Kram och tackGlad

Anmäl
2010-06-03 19:12 #13 av: [yodhe]

 

Tack alla!

#12 Det är just för att förhindra just detta som feedbacken är viktig..och den första gången är ju som den viktigaste upplevelsen för att skapa förtroende för att man kan fortsätta med healingen..många blir så skrämda av det att de aldrig mer vågar gå tillbaka, vilket jag tycker är så väldigt tråkigt.

I detta läget är vi ju som mest utlämnade och behöver massor med stöd.....

Jag ser det som ett nyplanterat litet skott, som måste stöttas och vattnas ofta, tills själken blir starkare och kan stå för sig själv...vi människor är väldigt sköra, men också väldigt starka,

det krävs mod för att må dåligt..brukar jag säga...

Anmäl
2010-06-03 20:42 #14 av: Moonwing

Jättestarkt att läsa, Yodhe!..puss på dig !Kyss -känner igen den där befriande gråten...uj,uj..vad blockeringar man kan ha..FörvånadFlört..

Pssstt..kul å få läsa mer om dig, härinne..SkämsTungan ute

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Anmäl
2010-06-04 15:50 #15 av: [yodhe]

 

Tack Wingen!

Kul o se dig här inne osså!!!Kyss

Det blir ju lite annat o diskutera här inne...

Anmäl
2011-07-30 15:51 #16 av: [GunillaF]

Putt upp

 

Anmäl
2013-06-12 21:41 #17 av: [GunillaF]

Glad

Anmäl
2013-06-13 17:56 #18 av: Marr

Tacksam att jag fick läsa det här med hjälp av Gunillas putt!

Väldigt roligt och intressant att få se er utbildades olika sätt att utföra healing på. Människor med stor klokhet och kunskap jag utan tvekan skulle lämna över mig till. Yodhe du är en av dom. Stort tack för att ni finns!Blomma

 *Jag tror mer på Ufo, än på Sifo*

Anmäl
2013-06-13 20:01 #19 av: [Bettanbop]

Som relativt nybörjare så ät det väldigt kul och nyttigt att få läsa om hur andra gör och tankar kring det. 

Tack GladAnmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.