Annons:
Etiketterartiklarbehandlingsmetoder
Läst 14473 ggr
sorgblot
2010-09-28 18:03

Healingmassage

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Häromdagen fick jag lust att söka information om healing på Google. När jag skrev i sökfältet får jag upp förslag utifrån de ord jag skriver. Healingmassage dök upp och jag blev intresserad. Jag började att läsa den första träffen om healingmassage. Jag kände också att jag ville dela med mig.

Häromdagen fick jag lust att söka information om healing på Google. När jag skrev i sökfältet får jag upp förslag utifrån de ord jag skriver. Healingmassage dök upp och jag blev intresserad.

Sökte på heling.ifokus-sajt och fann inget om vad det handlar om, mer än en tråd där någon annan undrar samma sak som jag. Ingen information kom fram då svaren drog åt ett annat håll. I alla fall så återgick jag till att läsa på den första träffen om healingmassage. Jag hamnade på I FORMs sida där de kort tar upp vad det handlar om. Där har det skrivit att healingmassage ska locka fram de dolda känslorna man kan ha inom sig. Dessa känslor kan ta uttryck i att man inte får ro i kropp och tankar, att man inte känner sig bekväm i sin kropp t.ex. med övervikt eller kanske någon specifik kroppsdel men även för stressade personer. Jag kände också att jag ville dela med mig.

I FORM menar att man av healingmassge blir avstressad och får kontakt med sina känslor som döljer sig under ytan. De tar också upp att denna form av healing kan vara mindre bra för personer som har svårt när människor berör dem fysiskt eller personer som är psykiskt sjuka.

I FORM delar in healingmassage i fem delar inklusive de som det är mindre bra för när de beskriver metoden. Den första delen tar upp Idén eller filosofin som ligger till grund för denna metod. De skriver att healingmassage har sin utgångspunkt från asiaternas filosofi om energibanor, vilket låter mottagaren få kontakt med sina känslor på ett mjukt sätt som har undertryckts av en stressad vardag.

Andra delen beskriver hur detta går till. Personen brukar ligga naken, men med trosorna på och en filt över sig så att personen känner sig trygg och varm. Därefter växlar terapeuten mellan att trycka på ljupet eller nästan bara nudda personen genom massage och smek med handflatan.

Den tredje delen handlar om vilka denna metod är bra för. De skriver att det är framförallt bra för personer som tagit sig igenom en svår period i sitt liv, t.ex. byte av jobb eller personlig kris, de som behöver ro i kropp och tanke, om man inte känner sig bekväm i sin kropp av olika anledningar men även för singlar som sällan får beröring. I FORM menar att man inte trivs med sig själv utan beröring då och då.

I den fjärde delen tar de upp vilka denna metod kan vara mindre bra för. Personer med psykiska besvär och personer som har svårt att man vidrör dem.

Den femte berättar om vilken effekt metoden ger. Effekterna är att man ska bli avstressad och att man får upp känslorna till ytan.

Expressen tar också upp denna metod men förklarar den som en blandning av shiatsu (japansk massageform) och som akupressur och healing. De menar att denna metod förbereder kroppen för healingen. De skriver också om att man är naken med underkläder men att olja också används under vissa moment. I Expressen står det också att denna metod passar alla med öppet sinnet.

Artikeln tar upp hur det går till när man får healingmassagen på ungefär samma sätt som I FORM, men också att massören drar i benen och trycker lite här och var på kroppen innan massagen börjar. Ibland stannar massören upp och bara lägger händerna på personen sedan fortsätter massagen.

Min slutsats efter att ha läst dessa två artiklar att denna form av metod inte bara funkar för många personer utan också är en stunds skön avslappning. För en del personer kan ju detta också kännas bra. Fast som många vet och säkert har läst så fungerar healing även om man inte känner något speciellt i kropp eller sinne. Bara beröring sägs ju vara avslappnande och lugnande. Men en tanke slog mig när jag läste igenom vad jag skrivit. Varför skriver I FORUM att denna metod inte är bra för personer med psykiska besvär? Har inte de blockerade känslor och är stressade? Kan inte det de skriver som personlig kris ses som t.ex. en depression då man kanske inte vet vart man vill i livet, sin roll i familjen då barnen växt upp och skaffat barn och egen familj? Personlig kris inkluderar ju så många olika synvinklingar beroende på situation och person. Där håller jag med Expressen om att healingmassage är till för alla. Healing är ju till för att läka, massage är till för kroppen att lösa upp spänningar och kombinationen, enligt mig, kan inte vara negativ på något sätt om det inte är så att personen inte tycker om att andra rör vid dem.

Jag vill också fråga, innan jag avslutar, om någon har prövat healingmassage? Detta får avsluta mitt nyfikna informationsletande för den här gången.

Källor:

I FORM

http://iform.se/valbefinnande/massage/healingmassage-lockar-fram-dolda-kanslor

Expressen

http://www.expressen.se/halsa/1.990781/intuitiv-healingmassage

Bild

http://hohspastudio.com/?page_id=9

Annons:
korseett
2010-09-28 18:34
#1

mycket informativ artikel sorgblot-grattis!

Ja jag kan replikera att jag ger healingmassage. jag blandar aromamassagen som är mjuk och healing. Jag vet aldrig före vilket sätt jag kommer att jobba på utan det ger sig när klienten kommer. Ibland ger jag healing på framsidan först  och massagen efteråt på ryggen. Ibland får jag stannar upp med healing under massagens gång.

Indiania
2010-09-28 18:42
#2

Tack sorgblot för bra artikel! Glad

DEt är tankar jag haft tidigare varför inte massage/ healing görs samtidigt. Det måste ju ge större utdelning så att säga.

Underbart att du arbetar så korseett!

" Var nära naturen - var när dig själv "

[Spanaren]
2010-09-28 20:04
#3

Tack för intressanta tankar Sorgblot Kyss och jag håller med i allt det Indiania säger Flört /kram

sorgblot
2010-09-28 20:35
#4

Tack =)

Vad kul att någon håller på med det till och med!

Andina
2010-09-29 12:33
#5

En intressant och bra artikel! Tack!

Jag har alltid använt mig av healing i både akupressur och massage. Det 'går på automatik'. Jag har aldrig kunnat "sära" på dem… är det 'handpåläggning' så är det ;)

Och de som bokat "bara healing" kan få sig en gnutta massage också - om det är vad jag "känner att jag ska göra".

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

sorgblot
2010-09-29 13:12
#6

Tack! Det låter bra att det går in i varandra tycker jag.

Annons:
[rore]
2010-09-29 14:20
#7

Tack sorgblot för en intressnat artikel,,Glad

sorgblot
2010-09-29 19:14
#8

Tack!

Loet_old
2010-09-30 18:47
#9

Tack sorgblot för en informativ artikel.ja det blir dubbel verkan att låsa upp blockeringar med.Glad

sorgblot
2010-09-30 20:42
#10

=)

pearlnharmony
2010-09-30 21:09
#11

Vilken informationsrik artikel Glad

Det är ganska spännande att ge healingmassage, det är precis som korseett skriver, man vet aldrig hur man kommer att få jobba utan det ger sig då klienten kommer.

Jag kombinerar healingen tillsammans med avslappningsmassage/taktilmassage.

Återigen, en toppenartikel! Ska bli intressant att läsa de efterföljande artiklarnaGlad

//Anki

Loet_old
2010-09-30 21:38
#12

#11 Vad är taktilmassage?en novis fråga.

pearlnharmony
2010-09-30 21:43
#13

#12 En taktil massage består av mjuka och långsamma strykningar istället för djupt knådande av muskler. En riktig skön och avslappnande massageGlad

Kika i på min hemsida och läs gärna vidareGlad

www.pearlnharmony,se

//Anki

Annons:
Loet_old
2010-09-30 21:49
#14

Tack ska göra det.Glad

sorgblot
2010-10-01 01:44
#15

Tack Skrattande Får se vad jag kan hitta på framöver

Lynxx
2010-10-01 04:07
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#16

Taktil massage e kanon!

För stressade - inom vård & omsorg - oroliga barn. U name it!

http://www.taktil.se/07/

------

Massagestudio "Katten"
http://video.se.msn.com/watch/video/massagestudio-katten/1jsvfjy5t

--

/L

majlar
2010-10-01 11:49
#17

Det låter härligt med taktil massage. Tack för trevlig läsning.Glad

helandehand
2011-03-09 15:32
#18

Hej!

Jag är helt ny här men gammal i branchen.

Jag har jobbat med healing sen -98 och -01 blev jag massör. Jag kände att det fattades något och massagen gör behandlingen komplett. Jag kallar det inte healingmassage fast flera har sagt åt mig att göra det. Jag har inte helt satt mig in i vad som ingår i kurserna till healingmassagen och vill inte vilseleda någon om jag skulle fattas något i min kompetens. Kanske fegt  av mig?

När jag kombinerar behandlingarna är det oftast lättare att nå fram med healingen. Den som blir behandlad slappnar av och släpper "garden", blodflödet ökar och då strömmar energierna lättare.

Jag har fått lära mig att den som arbetar med sina händer på andras kroppar automatiskt överför healing eftersom Alla kan.

Kram nettan

Mer healing åt folket

[GunillaF]
2011-03-09 15:43
#19

#18 Hej och välkommen till oss, helandehand!Glad

helandehand
2011-03-09 23:01
#20

Tack Gunilla.

Mer healing åt folket

Annons:
Andina
2011-03-10 12:21
#21

Välkommen, säger jag också, Helandehand! Glad

För mig går massage och healing "hand-i-hand". När jag ger massage eller akupressur, så sätter 'healingen' igång och energin stegras per automatik.

Och jag använder gärna beröring/akupressur/massage tillsammans med healing - har märkt att det ger bra respons. Bl a för att det blir något "påtagligt" för personen som får behandlingen. Jag vet att en del kan uppleva att det känns märkligt att bara ligga på en brits men inte känna något (alla känner ju inte av energiarbetet). Det kan kännas lite "tomt" för dem. Men när man rör vid dem så blir det något mer påtagligt. Och de go'a endorfinerna utsöndras ju vid beröring också… 
Masserar både kropp och energierna.

Intressant tråd och artikel!

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Indiania
2011-03-10 12:25
#22

Välkommen till oss helandehand! Glad Kram

" Var nära naturen - var när dig själv "

szirius
2011-03-10 13:24
#23

Jag upplever ofta att det " automatiskt" blir healing vid massage. Man fokuserar sig på personens bästa, som i sin tur slappnar av och tar emot.

Taktil massage gick jag på några gånger då jag hade en mkt svår period i mitt liv. Jag upplevde massören som en ängel, det var helt fantastiskt givande.Ibland drömmer jag mig bort till hennes rum, med tända ljus, varma lakan och känslan av total avslappning….

Hon arbetade också på ålderdomshem och gav detta till äldre….man bli glad i själen av såna människor.Kyss

helandehand
2011-03-11 01:35
#24

Tack för välkomandet.Skrattande

Mer healing åt folket

destjo
2014-10-20 16:45
#25

Puffar upp denna tråden då jag tyckte den var väldigt bra och läsvärd! Är själv väldigt intresserad av kombinationen mellan healing och massage och tänkte att fler kanske är det 🙂

allhealing
2014-10-21 00:29
#26

Även jag ger massage vid behov men inte en full behandling utan där det behövs om det ens behövs. Dt kan röra sig om att man lägger händerna på axlarna och sedan sker massagen som en energibehandling inuti kroppen där den behövs utan att jag rör händerna.  Och ofta mycket mer som en energistabilisering där det behöver göras punktinsatser.  Jag ser mer vart energin behöver riktas. Sedan sköter det sig på autopilot.

Kent Asp

kentasp.com
www.kentasp.com
www.MindKnowlogy.com

förändring är alltid en möjlighet

Upp till toppen
Annons: