Reiki Healing

Så arbetar jag pearlnharmony

2010-09-30 19:04 #0 av: korseett

Här berättar Anki, alias pearlnharmony om hur hon arbetar med reikimassage

Anki heter jag och jag har i stort sett alltid jobbat med healing, även fast jag inte medvetet vetat om det. Människor har mått bra runt omkring mig vilket har varit både på gott och ont. En hel del energitjuvar har dragits till mig vilket ofta ledde till att jag själv har blivit alldeles tömd då vi sagt hej då. För ett par år sedan så träffade jag en shaman som lovordade mina helande händer och sa att detta var något som jag skulle vidareutveckla, och så gjorde jag. För ett år sedan så bestämde jag mig för att då gå en kurs i just reiki-healing och idag så har jag mitt alldeles egna företag, Pearl N Harmony. Hos mig är ett stort fokus på människors välmående till både andra och till sig själv. Energitjuvarna gör sig längre inget besvär, nu kan jag känna in dem och hjälpa dem utan att ta energi från mig själv.

Vill poängtera att jag har lagt ner mitt företag idag. Jag hade starta eget bidrag då jag startade upp min verksamhet men då jag hade för få kunder efter att dessa 6 månader förflutit, så var jag tyvär tvungen att lägga ner...sån är tyvär byrokratin. Jobbar dock med distansreiki, gratis. Vänner och bekanta kommer ju självklart även idag på besök som de gjorde tidigare innan jag hade företaget.

 

För mig är det första mötet viktigt oavsett om vi har kontakt via mejl, telefon eller personligen. Att Du som kund skall känna dig välkommen och sedd, det är ju för dig som jag finns här.

 

Innan du kommer till mig som kund, sätter jag mig ner och mediterar/jordar ca 30 minuter och ber en liten kort bön för dig. Det är alltid bra att sitta ner en stund innan och jorda sig, bönen varierar i ord, den kommer av sig själv då jag känner mig laddad av energier. Ibland så får jag redan då känningar över hur du mår.

Ett fallexempel går att läsa på min hemsida www.pearlnharmony.se men jag tar det lite kort här:

 

"Då jag precis hade satt mig ner för att meditera innan klienten skulle komma så fick jag så enormt ont i mitt högra lillfinger och det kändes som om fingret gick av. Det visade sig sedan att klienten som kom till mig hade varit sjukskiven för bland annat detta en längre tid."

 

Jag vill inte veta om du som klient har ont någonstans innan vi sätter igång, jag vill själv känna in det. Ibland kan man ha ont på ett ställe av kroppen fast det egentliga onda sitter någon annanstans. Jag vill mao inte bli instyrd på vart du tror att det onda kommer ifrån.

Innan vi sätter igång behandlingen så frågar jag alltid om det finns några frågor. Finns det det så förklarar jag dem och så berättar jag hur en behandling går till. Jag frågar även här om du vill ha fysisk beröring eller om jag skall hålla mina händer en bit ifrån din kropp (detta gäller reiki-healing). En del människor tycker det är jobbigt och obehagligt med fysisk beröring och då är det viktigt att respektera det, behandlingen skall kännas bekväm för både dig och mig. Självklart så håller jag inte mina händer på dina mest intima kroppsdelar utan där håller jag ovanför din kropp eller alldeles bredvid.

 

Healing kan utföras på många olika sätt men, jag jobbar genom handpåläggning som kan jämföra med en förälderns spontana handpåläggning då barnet har ramlat och slagit sig. Då jag jobbar med två "olika" behandlingar: reiki-healing och reiki-massage så jobbar jag på två olika sätt.

 

Är det en behandling av Reiki-healing du vill ha så får du lägga dig på min massagebänk fullt påklädd med filt och kudde. Jag jobbar från huvudet ner till fötterna och sen får du vända dig om och jag tar då baksidan av din kropp.

Då jag jobbar så får jag till mig olika smak, bilder, dofter och känslor. Känslorna är egentligen dina, det handlar om hur du mår, vart du har ont etc. Smak, bilder och dofter förekommer inte lika ofta som bilderna, men är något som jag sedan tolkar in på mitt sätt för att ge dig vägledning. Exempelvis så kan jag känna smaken eller doften av en apelsin vilket jag då associerar till att du behöver mer c-vitamin. Jag kan se en bild på en häst och beroende på hur hästen springer eller beter sig så kan jag säga vad jag känner, om du behöver ta det lite lugnare eller att trotts att du har fullt upp så trivs du med det du gör och behöver inte sakta ner.

 

En behandling är alltid individuell, vissa känner jag in mer och vissa mindre men jag vet alltid att jag har gett dig healing. Det vet jag på grund av att mina händer och min kropp blir alltid väldigt varma och mina händer sväller mentalt upp som om jag skall kunna nå runt hela dig.

Efteråt får du ett glas vatten, alltid bra att dricka vatten efter en behandling då vattnet hjälper till att rensa ur slaggprodukterna. Sedan samtalar vi vad vi båda har känt, jag berättar först vad jag har känt och sen är det din tur att berätta (om du vill).

 

Reiki-massage är precis så som det låter, en kombination av reiki och massage men här får du ligga på min massagebänk iförd endast underkläder med handdukar på din kropp och en kudde under ditt huvud. I reiki-massage ingår även olja, dock ej olja då jag masserar ansiktet.
I vanlig Reiki-behandling så sänder jag reiki över 21 olika positioner över din kropp men, i reiki-massage så fokuserar jag reikin på huvudet, hjärtat och dina knän men reiki går alltid dit den behövs. Känner jag under behandlingen en obalans i din kropp så stannar jag till och sänder självklart extra reiki dit. Därför kan behandlingen variera tidsmässigt men en behandling tar max 1.5 timma. Massagen har i sin tur en kombination av lomi lomi massage och vanlig svensk klassisk massage. Lomi lomi är hawaiianska och betyder "den kärleksfulla beröringen mellan hand och hjärta" och massagen använder sig i huvudsak av strykningar utmed meridianerna på kroppen. Den svenska klassiska massagen har mer djupgående knådning för en specifik muskel eller muskelgrupp.

Även här är behandlingen väldigt individuell, vissa känner jag in mer och vissa mindre men som sagt var, jag vet att jag har gett dig reiki-healing på grund av alla värme som omger hela rummet.

 

Lev i Kärleken//Anki

 

Anmäl
2010-09-30 19:28 #1 av: Prinsessan81

Intressant artiken! Hade aldrig hört talats om lomi lomi massage innan! :)

Anmäl
2010-09-30 20:05 #2 av: Loet_old

Tack Anki för din ingående berättelse hur du arbetar,verkligen intressant att ta del av.Glad

Anmäl
2010-10-01 12:01 #3 av: [Spanaren]

Tack för en mycket fin artikel och din medkänsla till dina medmänniskor skiner igenom så fint genom dina fina ord.

Kan mycket väl tänka mig att jag skulle bli mycket varmt mottagen hos dig Kyss

Synd att det ska vara så krångliga regler med mera för att kunna driva ett företag, så att det åtminstone går runt.

/kram

Ps Jag blev så varm inombords då jag läste din artikel ... tack!

Anmäl
2010-10-01 12:14 #4 av: Indiania

Tack Anki för din fina artikel, Reikihealing känner jag till och du berättar med sådan härlig värme och känsla. Kyss Lycka till i fortsättningen också! Kram

" Var nära naturen - var när dig själv "

 

Anmäl
2010-10-01 19:57 #5 av: korseett

instämmer med föregående talare Glad

Anmäl
2010-10-01 21:34 #6 av: christel70

Jättestort tack för att du delar med dig av hur du arbetar!

Det är ett jättestort stöd när man är nybörjare att få läsa om hur andra jobbar!

Jag har lagt upp min Reikibehandling på nästan samma sätt och det känns så bra att få bekräftelse på att man är på rätt väg!

Kram

Anmäl
2010-10-07 14:24 #7 av: pearlnharmony

Tack själv alla för era fina ordGlad

Blev helt ärligt lite tårögd...

 

Kram på er alla!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.