Annons:
Etikettmat-för-själen
Läst 1930 ggr
majlar
2011-10-10 11:50

Svartvinbärsglass

Recept.

4 ägg delas. OBS Förorena ej äggvitan.

2 dl vispgrädde vispas ganska hårt med en tesked vaniljsocker

Vitorna vispas med 1-1,5 dl socker och några korn salt. Strö ner sockret lite i taget under vispningen. Smeten skall hålla upp och ner provet. Gulorna vispas till smaskigt skum med ett par matskedar socker. Blanda gulorna med svartvinbärssylt i en STOR bunke.  Rör ner grädden. Därefter vitorna utan försöra skummet.

FORT OCH FÖRIKTIGT

Fyll en form, tex sockerkaksform till ca hälften. Tryck i ett lager små eller krossade maränger. Fyll upp med smet, tryck i ev ett lager till med maränger. Tätt och fint som en botten. Jobba snabbt.

Fort in i frysen, det tar några timmar.

För uppsjälpningen doppa/spola formen snabbt i vatten.

OBS du kan ju ta vilken sylt du vill. VARNING Beroendeframkallande.

Annons:
[walkinbeauti]
2011-10-10 11:57
#1

Detta ska jag prova,har precis inskaffat ett rånjärn som man kan göra egna rån och forma till glass strutar eller över glas.Bra tips och källaren full med sylt så allt blir riktigt hemgjort Glad

[GunillaF]
2011-10-10 11:59
#2

Tungan ute Det låter smaskens! Slurp….  Måste bokmärka tråden för att plocka fram och göra glassen någon dag.

Tack för tipset!Skrattande

Upp till toppen
Annons: