Annons:
Etiketterartiklarenergier
Läst 19795 ggr
Andina
2014-01-07 17:42

Tankar - är som virus

Har du tänkt på vad du tänker? På vad du sprider...

Tanken – är som ett virus, ett icke-fysiskt virus

Tanken kan överföras från en människa till en annan. 

###

Foto: Morguefile.com/Click

De kan berättas för någon
annan - kanske i ett samtal, kanske genom viskningar eller kanske genom det skrivna ordet. De kan
t o m överföras genom bilder.
Tankar kan överföras genom kroppsspråk och mimik. 
De kan överföras genom ’energi-strömmar’, telepatiskt - de finns i din energi att (medvetet eller omedvetet) avläsas.

Tanken har en kraft. 
Tankens inneboende innebörd är en kraft. En osynlig kraft. 
En kraft som skapar känslor. Tanken omvandlas/omtolkas i hjärnan från ord till känslor, som skickas ner i kroppen. Tankar skapar således känslor inom oss själva! Och tanken skapar känslor hos den som tanken smittar.

_**Tanken skapar känslor! 
**Känslor skapar tankar!  **Som skapar känslor…

**_

Foto: Morguefile.com/kfjmiller

Det kan vara värt att observera hur jag tänker. Och tänka efter lite över vad mina tankar skapar inom mig. Vad mina tankar gör för dem omkring mig.

Har du rätt intention bakom tanken du tänker när du ska säga eller göra något? Intentionen är den ’egentliga’ kraften bakom dina tankar. 
Hur går dina tankar när du t ex ska ge healing? Tänker du egentligen tvivel, ”nej, jag kan nog inte”…? Vad skapar i så fall de tankarna inom dig – och vad är det då de ’smittar’? Vad är då den bakomliggande kraften som överförs?

Var kommer Tankarna ifrån - egentligen? 
Vet du att de verkligen är dina? Varifrån kommer de? Är de skapta av något du nyss upplevde? Från dina känslor? Eller kan du vara ’smittad’? De kommer inte bara av sig själva, de kommer någonstans ifrån… Observera när, hur och varför dina tankar och känslor kommer, så kan du öva upp förmågan om varifrån de kommer.

**Tankar – är som virus!
**Tänk på vad det är du vill 'smitta' dig själv och andra med!
❤️

Så här far mina tankar iväg med mig ibland. Månne dessa vara mina egna tankar?

Funderar

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Annons:
Indiania
2014-01-07 18:28
#1

Tack för din fina artikel Andina, det gäller att tänka på "rätt" sätt. Ibland kommer ju tankarna automatiskt….men så som du skriver om healing tex så bör man ju tro på det man gör.

Har hållt mig undan med att skicka healing ett tag har undrat varför? Kanske det undermedvedvetna säger mig att jag skall vila från det ett tag? Man skall ju verkligen känna från hjärtat att det känns rätt att skicka healing men förstår ändå inte riktigt varför jag känner ett mindre motstånd. Kan det vara så enkelt att man behöver ta en paus ibland?

Tycker du uttryckte dig så bra med att känslor är som virus, det är lätt att känna glädje när man har glädjen inom sig och känner andras glädje 🙂

Det är också lätt att ta in andras smärta särskilt när det är någon man tycker om att hjälpa.

Senast i dag blev jag fylld av smärta när jag tröstade en person i min närhet som var ledsen för att sedan glädjas åt att jag kunde vara till hjälp för henne när jag förstod henne.

Tack Andina för du satte igång mina tankar!😘

" Var nära naturen - var när dig själv "

Amandla
2014-01-07 18:44
#2

Tack Andina! Det är verkligen lätt att låta sig smittas av andras tankar och sinnesstämningar särskilt om det är negativa strömningar det handlar om. Jag säger "låta sig" för man tillåter det faktiskt om man inte ser till att skydda sig. Som tur är så är det hyfsat enkelt att åtgärda, i alla fall med träning 🙂

Indiania, så har jag känt ett längre tag vad gäller healingen. Men senaste veckorna/månaden så har motståndet försvunnit och har ersatts av en glädje istället. En härlig känsla! Jag vet inte riktigt vad som orsakade motståndet och vad som fick det att vända, men det känns bra att jag lyssnade inåt och inte tvingade mig själv till något. 

Vi turas om härinne, är jag mindre aktiv så är någon annan mer aktiv och så vidare. Det är härligt med en så positiv sajt, eller hur! ❤️


Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt
Indiania
2014-01-07 18:51
#3

#2 Ja det är härligt Amandla att vi är en positiv sajt här på healing!🤗

                                                 ❤️

" Var nära naturen - var när dig själv "

Andina
2014-01-07 19:33
#4

Ja, Indiania, vi påverkas så lätt av både känslor, tankar o annat. Och härligt hur din omsorg om din vän vände sorg o smärta till varma härliga känslor! Och med dem följde alldeles säkert en väldans massa varma och härliga tankar också! ;)

Vi kan inte alltid tänka "rätt" (vad det nu är). Men ibland kan det vara värt att tänka på hur och vad vi tänker - för att t ex kunna se att våra tankar skapar våra känslor, för att tänka på hur vi kanske påverkar andra, för att förstå varifrån tanken (och känslorna) kommer o s v. 
Lite självmedvetenhet och observation (utan analys) kan ge mycket mer än vi tror ibland.

Ja, Amandla, så är det ju, vi låter oss bli 'smittade'. Jag tror dock, att vi inte tänker på det alla gånger. Vi bara 'dras med' i tankegångar och känsloflöden - utan att egentligen reflektera över vad som sker. Men som du skriver, träning och övning ger färdighet! ;)

Att känna motstånd mot t ex healing eller annan "energikommunikation" tror jag är helt naturligt också. Vi behöver nog stanna upp ibland. Ofta för att vi har annat inombords, eller i vår omvärld, som ska bearbetas och arbetas med. Ofta för att någon 'utvecklingsprocess' ska få pågå i lugn o ro. Det är ju så, att när vi upplever att vi 'står i stå', det är då det sker som mest! Se'n när vi blir 'aktiva' igen, då manifesterar vi det som skett inombords. 😉

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

[rore]
2014-01-08 08:41
#5

#0

Härlig artikel Andina!❤️

Gillade dessa rader skarpt, för de är så sanna:

"**Tanken skapar känslor!  **Känslor skapar tankar! 
**
Som skapar känslor…"

För det är lite ekorrhjul detta. Innan "man" kommer underfund med att "man" faktiskt kan ifråga sätta dem.

I det omedvetna tillståndet så är det ju så lätt att ta sina tankar och känslor som sanningar och det blir hela ens värld, eftersom de upplevs så starkt. Tills den dagen när "man" börjar ifrågasätta dem**😉 **

Ibland tänker jag mig att känslor är människans urkraft. På gott och ont.

Det är vårt bränsle och det som hindrar flödet/ expansionen är våra tanke konstruktioner och känslomässiga reaktioner på dem🤔

[Chakra]
2014-01-08 09:02
#6

Många tankar fick jag när jag läser det du skrivit, Andina.

Tanke, känsla, handling kan ibland, om dagsformen inte är balanserad, komma som "allt i en förpackning" Trots att jag vet att jag inte bör handla just då, så gör jag det. Har svårt att lugna mig och vänta in rätt tillfälle🙂Det blir liksom extra svårt att tänka positivt då, och vänta in mig själv tills det jobbiga lagt sig.

Annons:
[Sparkle*]1
2014-01-08 15:09
#7

Intressanta tankar ;)

Ja det är inte lätt alltid att tänka så som man vill tänka.. Känslor och egot kan ta över och då blir tankarna som de blir.. Man är ju bara människa. Samtidigt tycker jag inte man ska vara rädd för att tänka "fel". Risken är att tankarna blir till känslor och som då växer och inte kan komma ur kroppen. För om man inte vill/vågar uppleva sina tankar och känslor så finns de kanske ändå kvar.. Så jag tror att man kan försöka lägga lite extra vikt vid sina tankar men ändå acceptera de "felaktiga" tankar som dyker upp ibland. Det blir kanske en sorts automatisk bearbetning innan känsla och tanke är i balans. Till sist lär man sig (förhoppningsvis) att tänka med hjärtat på ett mer medvetet sätt, eller vad man ska säga. När man ännu mera har hittat in till sin själ utan att egot och det omedvetna är inblandat. Man får ta ett steg i taget. Hjärta

Man kan också få hjälp av meditation och affirmationer för att kunna ändra sina tankar. Men att man samtidigt tillåter allt att ta sin tid. Själv försöker jag även se det fina i olika situationer eller upplevelser.

[GunillaF]
2014-01-08 23:39
#8

Tack Andina! Kloka ord från en vis och klok kvinna!

TezzD
2014-01-09 22:46
#9

Tack Andina! (Blomma och hjärta)

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Skogshumblan
2014-01-13 09:43
#10

Så bra, klok och fin artikel! "våra tankar idag formar den som är vår morgondag".

/ Skogshumblan

Medarbetare på tarot och healing.

"I am not what happens to me, I am what I choose to be" Carl Jung.

szirius
2014-01-14 20:16
#11

Fint🌺 Skulle passa bra inne på LoA också, posta gärna där om du vill🤗

Andina
2014-01-14 21:50
#12

Tack själva, allihop! Och för att ni har velat läsa! ❤️ Ja, det är ju väldigt intressant hur våra tankar påverkar oss - och andra! 🙂

Jag tittar in helt snabbt för att säga att jag har läst allas era tankar o reflektioner, och de gläder mig, det är alltid givande att läsa om andras reaktioner, tankar o känslor.
Jag har bara haft lite stökigt i mitt privatliv just nu, så jag har inte hunnit besvara. Men jag kommer igen… ;)

Massor av kram till er allihop! 🤗❤️

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Andina
2014-01-14 21:55
#13

#11 - Känns lite märkligt att posta där inne, eftersom jag inte är medlem där än… ;), eftersom jag vet att jag inte kan vara så aktiv som jag önskar… Men tack, go'a, för ditt 'tips'! 🤗

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Annons:
[lillalollo]
2014-02-02 19:47
#14

Tycker detta är intressant då jag för ett tag sedan valde att försöka vara medveten om mina tankar. 

Jag insåg väldigt snabbt hur negativt jag tänkte samt hur svårt det är att ändra om tankarna. Det tar kraft. Samt det mesta sker per automatik. Så bestämde mig att endast försöka ändra om ibland. När jag uppmärksammade det. För annars blir det för mycket. Jag har adhd också så är väldigt många tankar. 

Men det är min nya spännande sattsning. Att se hur positiva tankar förändrar en.

åkerhumla
2014-03-10 18:18
#15

Bra skrivet 🙂 och det du skrivit får mig faktiskt att tänka på hur jag tänker. Jag är i en tung period just nu, på jobbet ror jag i tjära och i mitt projekt ror jag i sirap vilket gjort att jag hamnat i det berömda ekorrhjulet och allt känns tungt och jobbig. Tankarna blir därefter 🤔 Får nog verkligen tänka efter på hur jag tänker 🤦‍♂️


☀️ skiner alltid bakom molnen
❇️ Mañana es un otro día ❇️

Sajtvärd på Lenormand

Älvan
2014-03-10 23:14
#16

Jag skulle vilja rekommendera er övningar i mindfullness om ni har för många och för negativa tankar. Ex kan man sitta och slappna av i kroppen en stund. Känna hur olika delar av kroppen känns. Gå igenom kroppen. Känn på eer andning ett tag. När man känner sig avslappnad kan man börja observera sina tankar utan att gå in i dom för mycket. Titta på dem och sen tänka på ett tåg som åker förbi. Släppa tankarna på tåget som hela tiden åker förbi. Efter ett tag lugnar iaf mina tankar ner sig. Något att prova om man inte gjort det förut. :) Bara en tanke;)

Upp till toppen
Annons: