Annons:
Etiketterartiklarhealing-allmänt
Läst 8571 ggr
korseett
3/24/08, 11:15 AM

Samtal på ett tåg

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Vid ett samtal på ett tåg med en teologistuderande började vi prata om healing och vad det är. Han sade sig vara skeptisk till healing tills jag belyste vad healing kan vara och hur han som präst använder sig av det fast i ett annat namn - bönen.

På tåget hem från Stockholm kommer en man och sätter sig bredvid mig. Han ser ut som en hårdkokt rappare med kalt huvud, bling-bling runt hals och handleder. Han verkar vara i min ålder, runt 35 alltså. Om det finns en möjlighet brukar jag inleda ett samtal med min medresenärer och jag gjorde även så med denna man. Jag hörde när han pratade med sin fru på mobiltelefon och han beklagade sig över att tåget från Uppsala hade blivit inställt men att han hade kommit med ett annat tåg så han missade inte anslutningen från Stockholm och vidare. Detta blev min inkörsport i ett samtal som varade i flera timmar, för jag visste orsaken till varför hans tåg blivit inställt. Det tågsättet hade stannat vid den station som jag stod och väntade på för min resa ner mot Stockholm, loken var finito.

Således kunde jag upplysa mannen bredvid mig om vad som hade hänt. Givetvis frågade vi varandra om var vi varit och jag blev förvånad när han berättade att han läste till präst, han såg ju inte ut som en…GeneradVi hade diskussioner om mycket och upptäckte bl.a. att vi hade samma favoritförfattare, Stephen King.

Men så dök ämnet healing upp och jag frågade lite fint om vad han som blivande präst ansåg om healing. Han kunde inte förneka det men han hade svårt att tro på det. Jag berättade att jag själv healade folk som kom i min väg och hur jag upplever som healer och vad jag hjälpt till med. Det tyckte han var intressant och han frågade en hel del. Men så påpekade jag för honom att han själv höll på med healing varvid han blev som ett frågetecken.

Ja för det första så all beröring som är gjord av kärlek till nästan är i allra högsta grad healing eftersom det sätter igång läkande processer. Sedan använder sig troende och präster av ett effektivt healinghjälpmedel nämligen bönen. Bönen är stark. När han fick detta belyst för sig så ändrades hans ställningstagande till healingen som sådan.

Även om jag hjälpt till att sprida förståelse för healingen som sådan och att det kan hjälpa, så visst var han fortfarande skeptisk men jag hoppas ju givetvis på att jag har fått honom att tänka på ett annorlunda sätt och att han kommer att minnas vårt samtal.

Av: korseett

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('korseett'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('korseett', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2008-03-24
Annons:
[Chakra]
3/24/08, 11:36 AM
#1

Vilken fin berättelse!

När han blir färdig präst kommer han nog ta upp detta möte på sina gudstjänsterGlad

korseett
3/24/08, 11:42 AM
#2

man kan ju alltid hoppas Chakra

signemo
3/24/08, 11:48 AM
#3

Nog borde det vara ett samtal hans minns. Så det kommer säkert upp i hans tankar senare.

Var rädda om varandra

FiaH
3/24/08, 11:49 AM
#4

Jättefin berättelse KorseettSkrattande

Megin
3/24/08, 6:12 PM
#5

Gud vad härligt och från ett så bra och rätt perspektiv till vad healing är Glad

Underbart att läsa!

Tummelisa1
3/25/08, 12:30 AM
#6

Härlig händelseGlad

Annons:
[rore]
3/31/11, 8:59 AM
#7

#0

Här sitter jag med ett fånigt leende på läpparna och tänker Yes!! Haha,,

Gott att läsa om detta möte. *varm*

Indiania
3/31/11, 9:32 AM
#8

#0 Bra korsett, hoppas du fick honom att ändra sina tankar om vad healing är, det är ju viktigt i hans kommande yrke. Glad

" Var nära naturen - var när dig själv "

[GunillaF]
3/31/11, 9:35 AM
#9

Den här artikeln hade jag missat. Bra korseett!

szirius
3/31/11, 11:45 AM
#10

Aaaaah, precis vad jag också försökt förklara till kristna skeptiker, " same, same but different", bön är healing, handpåläggning är healing, kärleksfulla tankar är healing, KRAMAR är healingGlad

Andina
3/31/11, 12:06 PM
#11

Mysigt möte! Som jag är övertygad om var menat och hade ett syfte! Jag tror säkert att mötet förändrat något inom den blivande prästen! Tack korseett!

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Elpida
3/31/11, 3:19 PM
#12

Visst har du planterat ett litet frö i den här mannen och jag är lika övertygad som de andra att han kommer att bära med sig det och på något sätt praktisera det i sin yrkesroll!!! Härligt med bra samtal och diskussioner, vi pratar alldeles för lite med våra medmänniskor nu förtiden!

kram och tack!

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

korseett
3/31/11, 8:47 PM
#13

jag minns samtalet mycket väl och han har även gett mig förståelse- den att en präst och troende kan se ut hur som helst.

Men jag kan ge er ett tips och det är att möta din medmänniska där den är. Gå inte in i debatt utan luta tillbaka och tänk- hur menar han/hon nu?

Vi möter inte personer bara för att..

Annons:
Upp till toppen
Annons: